Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Status za statusem - KK

7 Posts
7 Users
0 Reactions
282 Views
Thorek

$0.50/$1 No Limit Holdem
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG element64 ($108.10)
UTG+1 transparentb ($159.05)
CO j-breeeezy ($101)
BTN sejmajneim ($106.55)
SB fakker11 ($146.40)
BB Hero ($101.50)

Pre-Flop: ($1.50, 6 players) Hero is BB K♠ K♦
element64 raises to $4, 4 folds, Hero raises to $13, element64 calls $9

Flop: 9♠ A♠ 2♦ ($26.50, 2 players)
Hero checks, element64 bets $18.50, Hero calls $18.50

Turn: 6♦ ($63.50, 2 players)
Hero checks, element64 bets $29.50, Hero folds

Villain: 26 / 22 - 72 hands.

6 replies

Nie lubię c/c flop, bo i tak musimy się złożyć na bet turn/river. Na nasze 2,5 outa nie mamy co liczyć, więc albo fold jeśli mu wierzymy w AK/AQ/AJ, albo c/c, c/r AI aby wyciągnąć max value od słabszych parek/total air.

Aha i w ogóle tu brakuje c-beta. Grałbym przede wszystkim c-bet na tym flopie, na turnie już raczej bez szaleństw, o ile nie wpadnie K / nut FD.

BloodyB

jak dla mnie to jest b/f na flopie, inwestujemy dokladnie tyle samo $ a przynajmniej nie zostaniemy wyblefowani. c/c reprezentujemy dokladnie to co mamy i przeciwnik moze nas latwo wyblefowac, do tego przynajmniej ja gram zawsze c beta na A high flopach

pozatym przeciwnik otwiera utg a my 3betujemy co z blindow, wiec niktu raczej nie ma tutaj light rangow, jesli utg sprawdza nasz 3bet z jakims QQ to raczej bedzie gral check do naszego checka, a zabetuje raczej tylko Ax raczej nie widze zeby mial tam jakies sc itp wiec jesli check to c/f

dla mnie zagrane porawnie.
pre flop standard, na flopie poniewaz jest overkarta nasze K betujac obrocilibysmy w czysty blef check moze sklonic przeciwnika do blefu z tad call flop.
Turn fold poniewaz dajemy mu kredyt ze faktycznie trzyma tam AK

mik1984

Jak dla mnie tragedia. Villan jest nie znany, więc nie gramy na niego jakiś fanaberii, tylko robimy cbet, jak przystało na flop A high w 15$, jak nie ma A to się i tak złoży, A :spade:x :spade:, to nie trzyma, bo A♠ już leży na flopie, a z SC by nie sprawdzał tak luźno. Nie spasowanie na cbeta może oznaczać tylko A lub lepiej u przeciwnika.

A że obracamy naszą rękę w blef? Nie szkodzi, bo pomimo, że jakieś tam SD value mamy, to jest ono bezużyteczne z racji na kiepską sytuację taktyczną w jakiej stoimy. Bo jeśli przeciwnik nie ma AF=0,5 ( czego nie jesteśmy w stanie określić dokładnie po 72 rękach), to biegniemy jak z zawiązanymi oczami przez las licząc, że nas drzewa ominą.

Sterwor

standardowo c bet na tym flopie, nie widze powodu nie robic

Jedno ze standardowych rozdan (przynajmniej dla mnie, bo zawsze mam tego A na flopie trzymajac KK :D) i jedyna sluszna opcja jest tu bet/fold flop

czekujac pokazujemy slabosc i nasza reka jest w duzym stopniu fejs ap dlatego tez kolesiowi latwo bedzie nas z niej zrzucic na kolejnych streetach, gdyz bez readow nie jestesmy w stanie callowac 3, a nawet 2 betow