Full Tilt Poker Hand #1
No Limit Holdem Ring game
Blinds: $0.15/$0.30
5 players
Converter
Pytanie: Czy po takim przebiegu rozdania na tym flopie należy walić c-beta ?
Tym razem zadziałał - słaby raise od UTG - 3multiple callers - ręką nadająca sie do konkretnego 3-beta - miło odpadają wszyscy do Buttona, który moim zdaniem takim zagraniem "raczej" nie mógł mieć nic silnego. Oczywiście jak nie trafie T na turnie po ewentualnym sprawdzeniu to odpuszczam.
Stack sizes:
UTG: $55.85
CO: $36.85
Button: $63.05
SB: $31.05
HERO: $108
Pre-flop: (5 players) HERO is BB with A♠ Q♦
UTG raises to $0.9, CO calls $0.9 (pot was $1.35), Button calls $0.9 (pot was $2.25), SB calls $0.75 (pot was $3.15), HERO raises to $6, 2 folds, Button calls $5.1 (pot was $9.3), SB folds.
Flop: K♣ 9♦ J♠ ($14.7, 2 players)
HERO bets $10.8, Button folds.
Uncalled bets: $10.8 returned to HERO.
Results:
Final pot: $14.7
Full Tilt Poker Hand #2
No Limit Holdem Ring game
Blinds: $0.15/$0.30
6 players
Converter
Pytanie: Czy dobrze, że zwolniłem ?
Obstawiałem go na flush lub str8 draw. Myślę, że bet na turnie nic by nie zmienił - zostałbym sprawdzony z zakończonym drawem lub tak jak w tym przypadku z opcja na strita z parką.
KK pomimo, drawów miała jakąś tam wartość na river ale wolałem juz nie wkładać do puli.
Stack sizes:
UTG: $30.50
UTG+1: $55.05
CO: $56.65
Button: $31.30
HERO: $69.60
BB: $83.45
Pre-flop: (6 players) HERO is SB with K♣ K♥
2 folds, CO calls $0.3 (pot was $0.45), Button folds, HERO raises to $1.6, BB folds, CO calls $1.3 (pot was $2.05).
Flop: 4♦ 9♠ 8♠ ($3.5, 2 players)
HERO bets $3, CO calls $3 (pot was $6.5).
Turn: T♠ ($9.5, 2 players)
HERO checks, CO checks.
River: 7♣ ($9.5, 2 players)
HERO checks, CO checks.
Results:
Final pot: $9.5
CO showed 8h 7h
HERO showed Kc Kh
Fizoloff napisał
Hand 1
Bardzo nieładny re-raise na preflopie z A-Qo, totalnie bez pozycji i przy takiej masie graczy. Zagrywając w ten sposób stajesz przy 1-2 callerów pot commited na flopie po cont-becie i jest kiszka. A-Qo nie jest do tego dobrą kartą, wierz mi, gracze ją bardzo często przeceniają i ty właśnie tak zrobiłeś. Miałeś dużo szczęścia, że po tym re-raise pf został Ci tylko 1 gracz, bo byłoby naprawdę ciężko.
Hand 2
Bardzo nieładnie rozegrane K-K, na turnie powinieneś grać bet, nawet w pół pota, żeby nie indukować bluffa, gdybyś grał z bardziej agresywnym graczem na bank dostałbyś lampę, czy coś złapał, czy nie złapał i co wtedy? Ciężki orzech do zgryzienia. Przy jednym przeciwniku nie możesz się bać flusha, bo to jest zachowanie wyraźnie wywołujące straty.
Pozdro
Co do Hand 1
Takie zagranie mogę zrobić w sumie z każdą sensowną ręką. Zagrania przeciwników potraktowałem jako limpy a limperów się kara - owszem OOP ale po zdobyciu największej ilości informacji jaka sie udało zyskać.
Po sprawdzonym c-becie wchodzę w tryb pasywny i mogę nawet oddać pulę ale gracze wiedzą, że jestem w stanie raisować limpowane ręcę - kolejnym razem zrobię to z monsterem nie uwierzą mi ; )
Traktując to zagranie czysto matematycznie może masz rację ale ze mnie nie matematyk
Co do Hand 2
Nie zgadzam się z tym, że turn zagrany źle ( ale warto poznać zdanie innych )
Nie lubię budować puli na stole gdzie jest piękny draw do koloru i strita. Ręka miała wartość na river do zobaczenia ale nie w dużej puli.