Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] mount everest - dariolysy bloguje

34 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
2,228 Wyświetlenia

Elo,

blogi modne to czemu nie, będę miał przynajmniej gdzie się odstresować jak się stiltuje:)

Parę słów o mojej pokerowej "karierze":

Do gier, nazwijmy je hazardowymi, miałem już pociąg od maleńkości. Dziadek mnie nauczył grać w wojnę, później w tysiąca - jeszcze w zerówce. Jak byłem strasznie mały to ponoć strasznie płakałem jak tato pożyczył mamie pieniądze na zapłatę za nocleg w moim monopolowym hotelu (tym najdroższym pod koniec planszy), wygrywać lubię - przegrywać nie umiem.

A co do pokera na pieniądze, to gdzieś w 4 klasie podstawówki, na wczasach, przy okazji których dostałem od rodziców 200tyś złotych (tych starych) na cukierki;), tato grał z kolegą z pracy w karty, nie na pieniądze, no i ja z nimi. Sam wyszedłem z propozycją żeby zagrać na pieniądze w pokera - tego oldskulowego, a że marudziłem strasznie to się zgodzili i gra skończyła się po 5 minutach, wraz z moim kapitałem:) - więcej nie dostałem, taki zabieg, pewnie wychowawczy, co by od grania na pieniądze odstraszyć dziecko.<lol>

Ciąg dalszy pokera to studia. Pierwszy semestr - z dala od domu, imprezy raczej męskie - politechnika, stancja kolegi, dużo trunków, karty, zapałki (1zapałka 10gr.), blindy 1/2zapałki, BI 2zł, im później tym więcej karet, fulli, kolorów, a jak się rano wstało to jakieś zapasowe karety w kieszeni;)

Jakoś rok temu w czerwcu na wirtualnej polsce pierwszy raz zetknąłem się z No Limit Holdem, trochę sobie tam grałem. Pod koniec wakacji na jakiejś imprezie temat pokera i mówię, że sobie czasem gram na wp i znalazł się jakiś koleś, który mówi: "Weź se wpisz w google pokerstrategy i tam masz opisane jak dostać 50$ na grę"

Zanim dotarłem na to forum zarejestrowałem się na Pacyfik Poker i VC Poker (tam nawet chyba z 10 czy 15$ dawali - skutek łatwo się domyślić - szybko 0), jakieś tam freerolle grałem (po 3 dziennie:) ). No i przypomniałem sobie o PS.

Zdany test, SSS poczytane, 50$ na Party, najwięcej ok80$ - dwa, trzy tygodnie grania, (oczywiście swoje innowacyjne podejście do SSS) ogólnie zadowolony aż tu nagle się rozchorowałem - jakaś grypa paskudna i w dwa dni, przy gorączce, 20 $ zostało, a później to już nawet trzymanie się sztywno SSS nie pomogło i poszło się...:)

Koniec roku - następny przystanek CDpoker, 30$ kapitał startowy, dalej SSS, dalej po swojemu, ale już troszeczkę mądrzej;) 16stołów NL2 i NL5 równolegle po 1$BI, trochę bardziej loose, ale wynik bardzo spoko - 150$ w trzy tygodnie. No i jakiś koleś mi pisze przy stoliku(szoty na NL20;) ), żebym nie grał szortem bo minimalizuje zyski (oczywiście nie mam nic do grania SSS - szczególnie na początku, bo dużo się ogląda i dużo się zaczyna rozumieć), posłuchałem gościa.

Styczeń br150$, Cd Poker, NL2/NL5 BSS FR
Artykuły poczytałem no i stosowałem. Te najmniejsze limity, po prostu ABC i szybki rozwój bankrola. NL10 dalej pięknie, ładnie i zgrabnie:)
NL20 - tu już schody trzy razy tam się pchałem, trzy razy zleciałem(zgodnie z BRM)

SH
No to się zadomowiłem na NL10 na dłużej - wkurzało mnie pomału czekanie i czekanie i taka schematyczna gra FR, spróbowałem SH

i spodobało mi się:)

POWRÓT NA PS
Wpłaciłem 500 na everesta, trochę NL10SH i przy br>600$ czwarta próba pokonania limitu - udana - NL25 FR, po paru dniach jednak SH znowu :)
17k rąk staty 23,69/13/3 - może niezbyt, ale uczę się cały czas szukam swojej gry - duża różnica pomiędzy vpip i pfr, no ale wynik nie najgorszy 9,45BB/100
najlepsze parę dni wyglądało tak:

NL50SH
Doszedłem do 32BI na wyższy poziom i postanowiłem zagrać:) początek tak sobie, trochę szczęścia brakowało, czasem trochę umiejętności
tu moje całodniowe wczorajsze zmagania - wszystko to jak krew w piach

No i taka moja historia:)

Dzisiaj pograłem dalej NL50 i jak na razie za wysokie progi:) się okazało.

Raz monster draw z pozycją na flopie
oponent check/mini raise
turn sparował board - koleś donkbet - donk-dario w głowie sobie mówi nie drawuj na sparowanym boardzie, ma fulla stracisz stacka jak ci dojdzie, naciśnij fold, ale oczywiście call
river - straciłem stacka

Później dwa razy głupio lejdis zagrałem i drugi stack:)

30BI - powrót na NL25

33 odpowiedzi

o masakro - ten post w żalach - nie zagladam tam ale ze podlinkowałes to zerknąłem - co za masakra raz jeszcze sie powtórzę - grasz z jasnowidzami ;)

Dwa ostatnie dni gry NL25 na totalne zero.
Trochę pecha, trochę głupoty. Dochodzę do wniosku, że moja gra jest niekonsekwentna i najbardziej wyprowadzają mnie z równowagi goście vpip>70 na których to mam największe wahania stacka i przy których moja gra jest co najmniej dziwna.

Historia z wczoraj z nocy:
siedzi sobie przy stole francuz 64/24/4 stack pokaźny nawet bardzo

gramy już jakąś godzinę - moja gra raczej TAG podbijam z dobrą kartą, z lepszą 3 betuje, a on w każdy ale to każdy zakład wchodzi. Napina strasznie większość rozdań wygląda tak
pf ja raise
on call
flop ja cb on call albo 2-3 bet(ja fold)
turn ja check on bet pot ja fold

nie mogłem po prostu nic pograć aż do tej ręki (w której raczej też nie grałem tylko calling station mode on):

Everest Poker No-Limit Hold'em, $0.15/$0.25 (HH Converter by Kreatief)

BB ($44.79)
MP3 ($23.75)
CO ($87.07)
Button ($24.60)
SB ($34.79) (Hero)

Preflop: Hero is SB with 8♠, 8♦
1 folds, CO calls $0.25, 1 folds, Hero raises to $1.00, 1 folds, CO calls $0.75,

Flop: 6♥, 2♣, 6♦ ( $2.4 )
Hero checks, CO bets $2.25, Hero calls $2.25,

Turn: 4♣ ( $6.9 )
Hero checks, CO bets $6.75, Hero calls $6.75,

River: T♣ ( $20.4 )
Hero checks, CO checks,

Results:
Hero has 8♠, 8♦
CO has 2♠, Q♠
Outcome: Hero wins $19.25

gra spokojna dalej aż nagle nowa strategia - mój bet on zawsze 3bet, i już mi nerwy nie wytrzymały i stało się call 3beta z JTo;) draw wbrew oddsom i francuski bluffmaster:
Everest Poker No-Limit Hold'em, $0.15/$0.25 (HH Converter by Kreatief)

SB ($19.77)
BB ($51.31)
MP3 ($25.00)
CO ($25.50)
Button ($81.59) (Hero)

Preflop: Hero is Button with T♠, J♥
2 folds, Hero raises to $0.90, 1 folds, BB raises to $2.85, Hero calls $1.95,

Flop: 3♦, 8♦, 9♥ ( $6.1 )
BB bets $5.85, Hero calls $5.85,

Turn: Q♠ ( $17.8 )
BB bets $42.61 and is all-inHero calls $42.61,

River: 8♣ ( $103.02 )

Results:
BB has K♠, A♠
Hero has T♠, J♥
Outcome: Hero wins $100.77

nerwy mi przy takich gościach nie wytrzymują

wczorajszy dzień na plusie, no i bankrol pozwala mi wejść na NL50 32,5BI:)

a więc, jak to śpiewała jedna polska artystka - NL50 hirajgoegen:)

przerwa mała w graniu wielkołikendowa i dziejsza sesja nocna bardzo pozytywna:)

3piwka >2krąk 18BB/100 +8BI 21/13/3 (różnica duża między vpip/pfr bo dużo limperskich stołów, do których się dostosować trzeba;) )

everestowi przeciwnicy w nocy są raczej pijani a jak nie pijani to strasznie finezyjni :)

dostałem dzisiaj cynk przy stoliku o programie do wyszukiwania graczy na everescie - EVERESTEYE, może ktoś z was gra na everku, czyta ten mój blog i wie coś o tym sofcie?

Masqb

http://shop.pokerstrategy.com/products/de/Software/EverestEye-fuer-Everest-Poker-15-unter-UVP.html

na jakims filmiku bylo pokazywane jak się tego używa. Ja sam nie korzystam więc nie wiem.

wczoraj sobie przegrałem w południe i wieczór ponad 2BI, a w nocy odrobiłem ponad 3:) noc w everescie, przy table selection to kopalnia złota - gracze są słabi jak limpują to są zobowiązani sprawdzić raisa, jak trafią po takiej akcji najniższą parę to są pot comited - jest to co prawda lekko denerwujące bo często nas wyfiszują na river, ale.... ogólnie +EV

jeszcze 20BI i atakujemy NL100:)

swoją drogą zastanawia mnie zmiana pokeroomu, bo przy NL50 całkiem pokaźny rake się produkuje i czas o jakimś rakeback zacząć myśleć

piachu01

Kurcze jak tak czytam Twojego bloga to aż się zastanawiam nad próbą budowy BR na Evereście, zwłaszcza że niedługo koniec matur i będę mógł poświęcić nockę an grę;)

kesil

dariolysy sory za maly spam ;)
ale na everku niski poziom rake back 20-40% i do tego w tym roku maja wprowadzic sklepik ,stolikow zawsze pod dostakiem ,za punkty mozna zagrac co sie chce
jest program do zmiejszania stolikow na everku wiec z wiekoscia nie ma problemu
ludzi jest miedzy 20-35k , SP leci chyba najszybiej z wszytkich platform jakie sa do wyboru
wiec nie wiem czy znajdziesz duzo lepsza oferte ;)

Oleyy1

jest program do zmiejszania stolikow na everku wiec z wiekoscia nie ma problemu

O.o jak sie zowie to cudowne urzadzenie???

no taki program do zmiejszania stolików by się przydał, podaj kesil namiary

co do rakebacku na everku to wygląda to tak: dostajesz na maila promocje ze musisz wyrobić ileś tam pkt żeby dostać xxx$
tu taka mała dyskusja na temat rake jakby ktoś chciał
ja w sumie od niedawna tam gram i teraz dostałem 15kwietnia 6500pkt do wyrobienia za 275$ - i nie chodzi tu o samą wielkoś rb (ja szacuje go na <25%) tylko fakt, że musisz wyrobić całość pkt żeby dostać kasę - jest presja żeby grać i trzeba tak ok 2h dziennie grać jak nie więcej żeby tyle ugrać

a piachu co do budowy rola na everescie - nocne sesje (tak między 00 - 06), table selection i łoisz fiszów największych bez pozycji, a tych co to ok 80/5/2-4/20 (co non stop jak się ich spotyka to mają po 2-6BI przy stole żeby koniec końców i tak to w dwóch rozdaniach oddać) z pozycją:) - ja na razie na everka nie narzekam wpłaciłem tam 15.03 500$ mam ponad 4x tyle dzisiaj(choć jestem jeszcze fisz) jest ok

kurde masakra jest na tym everest jak dla mnie :) swingi sa mega ogromne nie umiem grac z ta bandą bet potowcow :D 3000 rak jak narazie i nie mam ochoty grac na everescie juz :P

Oleyy1

fakt, guzik bet pot jest tu cholernie naduzywany. jak postawisz 3/4 puli to nikt nie rozumie przeslania. ale da sie przyzwyczaic i wykorzystac to z duzym zyskiem.

kesil

http://rs4.rapidshare.com/files/113540157/DonkResizer.exe
programowi daleko do wspanialosci ale takie cosik idze zrobic

nie wklejam obrazka na forum bo obrazek spory ;)

edit: a tu macie jeszcze jednego linka z kad mozna pobrac
http://donk.online-tutorials.net/compiled/DonkResizer/DonkResizer.exe

Oleyy1

dzieki kesil, juz testuje i na razie wygla calkiem calkiem

darek1987pl

super robota kesil dz za programik , a ma ktoś może coś do znajdowania danego donka :D?

a malo CI tam donkow ?:D:D

ja zawsze bralem stoly z najwiekszym avf pot dlatego moze taka masakra byla;D

kesil napisał
http://rs4.rapidshare.com/files/113540157/DonkResizer.exe
programowi daleko do wspanialosci ale takie cosik idze zrobic

nie wklejam obrazka na forum bo obrazek spory ;)

edit: a tu macie jeszcze jednego linka z kad mozna pobrac
http://donk.online-tutorials.net/compiled/DonkResizer/DonkResizer.exe

a nie lepiej podac linka do strony producenta niz do rapidshare ?

A tak wlasciwie rozwinieciem donkresizera dla everesta jest donkanalyser http://donkpedia.net/wiki/DonkAnalyser pewnie na tej stronie jak by poszukac o by sie cos lepszego znalazlo jeszcze ale moja wiedza niemieckiego ogranicza sie do czytania obrazkow.

Jesli szukacie innych przydatnych programow do everka to polecam przejrzec strone http://www.speedyclaxton.de/poker/

http://shop.pokerstrategy.com/products/de/Software/Bundle-Eye-28-unter-UVP.html -- program do wyszukiwania donkow po znalezieniu 3 zwraca sie inwestycja

P.S jak by ktos mial program ktory zmienia wyglad kart i stolu tak jak to robi dla titana titanskinner to poprosze o linka

dzięki chłopaki za linki
chyba sobie to everest eye kupię, mam paru takich gości z którym chętnie bym grał jak najczęściej, btw działa to tak, że wpisujemy sn gracza i go nam znajduje, czy jest to jakiś ulepszony zestaw filtrów przy tableselection??

@sharedog88 faktycznie z tym bet pot to jest tam przesada, ale ma to i swoje plusy często blefy są robione za pomocą tego urządzenia i jak masz karty to pula się buduje w tempie natychmiastowym:)
kiedyś spotkałem cię przy stoliku przywitałem się i jak NL50 zapytałem?

no narazie tak na everest :D

Moglbys wrezucic tez swoj wykres z everest ??