Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] wyzwania, cele, osiągnięcia - moto2's poker blog

32 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
2,040 Wyświetlenia
moto2

"Take the first step in faith. You don't have to see the whole staircase. Just take the first step." - Martin Luther King, Jr.

Witam Cię na moim blogu! :)

Postanowiłem dzielić się z Wami, moimi przeżyciami związanymi z Pokerem oraz chcę pokazać, że jak człowiek czegoś bardzo chce, wierzy, że cel osiągnie i aktywnie działa w odpowiednim kierunku to mu się uda! :)

Oprócz samych postępów w grze będę też urozmaicał blog ciekawymi/inspirującymi cytatami.

[ FIRST STEP ] (pierwszy krok) :D
1. Gdzie jestem teraz
2. Cel długoterminowy
3. Cel krótkoterminowy

1. Gdzie jestem teraz
Mansion: 61.00$
PartyPoker: 4.50$

( W pokera gram już około 3 miesięcy. Przygodę pokerową zawdzięczam PokerStrategy i jestem za to bardzo wdzięczny, bo tutaj znalazłem wszystko co potrzebowałem do nauki i rozwoju pokerowych umiejętności. 50$ udało mi się "rozmnożyć" do blisko $300, grając SSS. Później zacząłem skakać z kwiatka na kwiatek, z limitu na limit.. ze strategi w inna strategie - zacząłem przez to tracić $ i pewnie bym doszedł do zera.. ale powiedziałem stop i poszedłem po rozum do głowy. Zaczynam jeszcze raz! Tym razem będę mądrzejszy! :) )

2. Cel długoterminowy
na koniec 2008 roku posiadam Bankroll w wysokości 100 000 $ na kontach pokerowych oraz wypłaciłem na przyjemności blisko 20 000$ =) :D

3. Cel krótkoterminowy
zarobiłem w miesiąc 500$ (czyli do końca maja 2008r.) grając w pokera .. a z tej gry czerpałem niesamowitą radość i przyjemność :P

No więc jedziemy! :)

31 odpowiedzi

Powodzenia!

Ale :

1. 100 000 $ - hehehe

2. a z tej gty czerpałem niesamowitą radośc i przyjemnośc - buhahha

Pozdrowienia

moto2

Podsumowanie kwietnia - czyli co się działo przez wtorek i środę :P

Na gre przeznaczyłem całkiem mało czasu.. więc siłą rzeczy wielkich zmian nie dokonałem (no prawie :P), a i wpis będzie krótki. :)

Na Mansionie po dwóch sesjach - NL10 SSS - (1,5h + 1h) jestem na małym minusie.

Na PP śmiem twierdzić, że dokonałem czegoś całkiem ponadprzeciętnego, nooo albo miałem tylko tak zwany FART :P - otóż grając na NL4 udało się zabójczo wysoki stan konta: 4,50$ powiększyć do całych 8,59$. Powiem Wam, że ciężko się gra na dwóch stołach z myślą, że te 2$ + 2$ to wszystko co masz. I pomyśleć , że jeszcze tydzień temu miałem tu blisko 70$ ! Obiecuje teraz już będę przestrzegał w 100% zasad BM! :D

Mansion: 57.15$
(- 3.85$)

PartyPoker: 8.59$
(+ 4.09$)

lucXsus

piszesz ze rozmnozyles do 300$ i pozniej sporo straciles a nizej piszesz jako "cel" w czasie przeszlym ze zarobiles 500$ w miesiac. Wiec ja juz nic nie wiem :)

pamietam jak w sekcji z rozdaniami pisales o wejsciu na NL25 a ja tu Cie widze na NL10 wiec mozesz lekko rozwinac swoja historie ;)

moto2

@lucXsus:
Odnośnie napisania celu w czasie przeszłym.. to jest po prostu taka zasada.. że piszesz swój cel w czasie teraźniejszym lub nawet przeszłym. :) Czyli tak jakbyś już ten cel osiągnął. Zacznij od końca.. albo inaczej.. zaczynaj z wizją końca. :)

Pierwszy etap to intuicja - przychodzi ona nagle, trudności pojawiają się później. To się nie udaje, potem tamto - „pluskwy” - jak nazywamy takie drobne błędy i trudności - wychodzą na jaw i trzeba miesięcy usilnych obserwacji, studiów i pracy, zanim uzyska się pewność, że osiągnęło się komercyjny sukces lub poniosło porażkę... Mam właściwą zasadę postępowania i podążam we właściwym kierunku, lecz niezbędny jest także czas, ciężka praca i trochę szczęścia. - Thomas Alva Edison

Na życzenie umieszczam opowieść o początku mojego pokerowego życia.

Rozdział I
Pewnego razu, młody.. chłopak.. (można nawet zdradzić, że.. student uniwersytetu :) ) ..jak co dzień zasiadł w swoim pokoju przed komputerem. Kilkoma sprawnymi kliknięciami myszy uruchomił kilka stron internetowych i rozpoczął poszukiwania informacji, które przydadzą mu się w realizacji jego marzenia.. zostania prawdziwym milionerem. Jedną ze stron, była strona o rozwoju osobistym. Przeglądając tam forum.. młodego chłopaka zainteresował 1 - zupełnie nie związany z pozostałą treścią strony - temat. ..[klik].. Ktoś w nim reklamował jakąś super stronę, że dają 50$ za darmo i nauczają jak je pomnażać grając w pokera! Zanim młody chłopak zdążył cokolwiek o tym pomyśleć, zobaczył kilka postów w odpowiedzi silnie krytykujących całą idee: "spam", "Nie wierzę". Więc jego świadomy umysł także sceptycznie ustosunkował się do tej propozycji. Niewiele się zastanawiając nacisnął [x] i błyskawicznie na ekranie pojawiła się jakaś inna nowa do obejrzenia strona... Nagle.. gdzieś głęboko wewnątrz młodego chłopaka.. przez chwilę.. pojawiło się takie.. dziwne.. uczucie - takie uczucie, które teraz.. mógłby nazwać.. intuicją - że powinien zrobić coś zupełnie innego niż kliknięcie w x-a. Ale ponieważ to wszystko trwało ułamek sekundy, zostało zignorowane. Na szczęście w nieświadomej części umysłu - którą niektórzy określają jako wyobraźnia - myśl ta pozostała. Wraz z upływającym czasem rozwijała się.. powiększała, aż w końcu nabrała zbyt dużych rozmiarów, żeby dalej pozostawać tylko w sferze wyobraźni. Można pokusić się o stwierdzenie, że wyobraźnia zmusiła logiczną cześć umysłu do wszystkiego. Młody chłopak przystąpił do działania...

Rozdział to trochę za dużo powiedziane :P, w każdym razie postanowiłem, że ta cała historia pokerowa zostanie przekazana właśnie w takiej formie. :) Feedback mile widziany. Kolejne części już wkrótce, a wieczorem.. będziesz mógł/mogła przeczytać jak tam na polu walki na Mansionie i PartyPoker.. podczas.. majowego weekendu. :)

pozdro.

Powodzenia, te 100k to będzie chyba ciężko ;) ?

vanhoost

hej,
oczywiście życze spełnienia założenia długoterminowego, ale może to być trudne biorąc pod uwage że do końca piątetgo miesiąca zamierzasz ugrać "tylko" 500$ :)

moto2

wygram 2 turnieje z wygranymi po 50.000 i bedzie 100.000 :P :D hehehe..

weekend majowy
Grania było mało - średnio 2 godziny dziennie, większość czasu poświęciłem na umacnianie więzi rodzinnych ;) grillowanie i takie tam :P i ogólnie na odpoczynek.

Na Mansion tendencja spadkowa :( dużo niefartu, np. A:d, A:c z trafionym na flopie setem:

TEXAS_HOLDEM, NO_LIMIT, P4-66751247-22
played at "Ramona" for USD RM from 2008-05-02 09:40 until 2008-05-02 09:41

Seat 1: moto2 ($1.70 in chips)
Seat 3: PLay_FLy ($9.80 in chips)
Seat 4: arpsa ($5.90 in chips)
Seat 5: YouMustFo1d ($1.90 in chips)
Seat 6: HNK76 ($2.15 in chips)
Seat 7: vet1980 ($23.60 in chips)
Seat 8: The-X-Raiser ($9.55 in chips)
Seat 9: miguel.cola ($9.55 in chips)
Seat 10: grumpfler ($1.45 in chips)

ANTES/BLINDS
PLay_FLy posts blind ($0.05), arpsa posts blind ($0.10).

PRE-FLOP
YouMustFo1d folds, HNK76 folds, vet1980 folds, The-X-Raiser folds, miguel.cola folds, grumpfler folds, moto2 bets $0.40, PLay_FLy calls $0.35, arpsa folds.

FLOP [board cards: J:s, A:h, 9:c ]
PLay_FLy checks, moto2 bets $0.60, PLay_FLy calls $0.60.

TURN [board cards: J:s, A:h, 9:c, T:h ]
PLay_FLy bets $0.50, moto2 bets $0.70 and is all-in, PLay_FLy calls $0.20.

RIVER [board cards: J:s, A:h, 9:c, T:h, 8:d ]

SHOWDOWN
moto2 shows [ A:d, A:c ]
PLay_FLy shows [ 8:h, Q:c ]
PLay_FLy wins $3.35.

lub przegrane pre-flop all-in'y np. JJ i KK:

PRE-FLOP
Boktin folds, camy010425 folds, Murmeli-M calls $0.10, gfanta folds, AlikePap folds, MINDEMZE folds, abetor bets $0.20, moto2 bets $0.60, CrafterP folds, mag_846 folds, Murmeli-M folds, abetor bets $3.20 and is all-in, moto2 calls $1.10 and is all-in.

FLOP [board cards: K:s, 2:c, Q:s ]

TURN [board cards: K:s, 2:c, Q:s, 5:h ]

RIVER [board cards: K:s, 2:c, Q:s, 5:h, 8:s ]

SHOWDOWN
abetor shows [ Q:h, Q:d ]
moto2 shows [ J:s, J:h ]
abetor wins $1.70, abetor wins $3.50.

PRE-FLOP
rougns folds, KAotico folds, hreiaha bets $0.40, Shaxmatist folds, Daku Pisti calls $0.40, moto2 bets $1.85 and is all-in, vincegrave folds, cheng5201314 folds, sven_one folds, hreiaha folds, Daku Pisti calls $1.45.

FLOP [board cards: 3:d, 9:h ,4:c ]

TURN [board cards: 3:d, 9:h ,4:c, 6:h ]

RIVER [board cards: 3:d, 9:h ,4:c, 6:h, T:d ]

SHOWDOWN
moto2 shows [ K:s, K:h ]
Daku Pisti shows [ 6:d, 6:s ]

Niektóre układy ładnie wchodziły ale cały weekend in minus! :( Żeby nie było to jedno rozdanie zagrałem fatalnie, pod wpływem emocji i jeden BI straciłem niepotrzebnie. Na PP też trafiło się jakieś głupie zagranie i przez te cztery dni wahania BR mieściły się w granicach 6$ - 12$, ale ostatecznie też in minus.

Mansion: $51.20
(- 5.95$)

PartyPoker: $7,29
(- 1.30$)

moto2 napisał
... Nagle.. gdzieś głęboko wewnątrz młodego chłopaka.. przez chwilę.. pojawiło się takie.. dziwne.. uczucie - takie uczucie, które teraz.. mógłby nazwać.. intuicją - że powinien zrobić coś zupełnie innego niż kliknięcie w x-a. Ale ponieważ to wszystko trwało ułamek sekundy, zostało zignorowane. Na szczęście w nieświadomej części umysłu - którą niektórzy określają jako wyobraźnia - myśl ta pozostała. Wraz z upływającym czasem rozwijała się.. powiększała, aż w końcu nabrała zbyt dużych rozmiarów, żeby dalej pozostawać tylko w sferze wyobraźni. Można pokusić się o stwierdzenie, że wyobraźnia zmusiła logiczną cześć umysłu do wszystkiego. Młody chłopak przystąpił do działania...

pozdro.

Niezłe, niezłe :D Czekamy na ciąg dalszy.

Pozdrawiam

moto2

Ostatnie sesje na Mansionie to tragedia.. najcześciej gra raise/fold lub raise/ raise / fold, jakis totalny bedbeat, albo znikoma ilosc kart do rozegrania zgodnie z SHC SSS. :( Tak to przez te kilka dni wygladalo. Niestety akcja uratowania "ostatnich centów" na PartyPoker nie wyszła no ale to już bardziej wina braku szczęścia., a raczej tiltowania i niemyslenia w pore, kiedy sie jeszcze miało wiecej $$$.

Do posta dołączam obrazek.. tak, żeby było bardziej multimedialnie i kolorowo.. i troche na poprawe humoru :)

Jeśli chodzi o przemyślenia w mojej "mądrej głowie" to doszedłem do kilku (może dla Was prozaicznych wnisków).

1) Przestaje grać w południe czy rano.. a będę wiecej czasu poswięcał wieczorami na gre - wieczorem wiadomo wiecej ludzi , wiecej poczatkujacych do obegrania (jak to ktos juz ostatnio wspomnial).

2) Obok monitora zawitaly u mnie na biurku 2 napisy:
"Granie SSS (100%) jest EV+! Tzn., że zarabiasz dolary! :) a pod spodem zapożyczone od "sulka79":
"A to, że czasem przegrasz? Wliczone w zysk :)

3) Udało Ci się za pierwszym razem.. z $50 zrobić prawie $300 to uda Ci się i teraz! - No wlasnie tamtym $300 sie troche zachłysnąłem i teraz musze pokutowac. I zaczynac jeszcze raz.

4) Tutaj taki maly plan na przyszlosc: Jak opanuje sytuacje na mansionie, to:
- zmieniam room na jakis inny i gram NL sss lub bss
- zaczne grac limit na pokerstars, tylko musze uzbierac 150$ na start (chce sie sprawdzic na limicie, bo moze mi bedzie lepiej pasowal ten rodzaj gry)

Mansion: $40,15
(- 11.05$)

PartyPoker: $0,91
(- 6.38$)

"By dokonać wielkich dzieł, powinniśmy nie tylko planować, ale również wierzyć." - Anatole France

moto2

Freerolls night
[ Post: Na początku moje wrażenia z gry, potem najfajniejsze rozdanie, podsumowanie freerolls, a na końcu stan kont na M i PP. ]
[ Zapowiedź: w następnym wpisie niespodzianka dla graczy Mansion :) ]

No dobra! To się działo ostatnio! :)

Po południu tak mnie naszło, że na PartyPoker zarejestrowałem się w czterech freerolach:
1) Rookie $100 Freeroll - NL
2) $100 Freeroll - Limit
3) Eastern European May Millions Special Qualifier Speed - NL
4) Rookie $100 Freeroll - NL

No spoko zarejestrowałem się w nich, ale najbliższy freeroll był za 1,5 godziny, więc poszedłem grać na Mansion (cash game) - dodam, że z dobrym skutkiem. :) (Wynik na końcu tego posta)

Wbijam potem na PP bo zaczyna się 1) turniej. Gram zgodnie ze strategią z PokerStrategy i idzie dobrze.. utrzymuje przeciętny (wśród wszystkich graczy) stack przez większość czasu, a przeciwnicy sami siebie elminują.. więc zadowolony z rozwoju sytuacji.. spokojnie "robie swoje". Tzn. w między czasie studiuje strategie Limit, bo chciałem cokolwiek w tym 2) turnieju potrenować strategie gry na limicie. Nagle wyskakuje niespodziewanie drugie okienko właśnie z turniejem nr 2). A ja kończąc przepisywanie SHC Limit na kartke papieru:

[ ..cooo? już się zaczyna? no ładnie, a ja dopiero jestem na grze preflop!.. ]

Szybko przejrzałem jeszcze gre na flopie co jest w naszym kochanym dziale Strategia i stwierdzilem, że na turnie i river bede improwizowal! :P (no dobra ostatnio nawet ogladalem filmy Limit, to zaufam intuicji, że cokolwiek z tego pozostało w mojej łepetynie :) )

No i.. gram gram gram.. Limit na przemian z No Limitem i czasem tylko taka myśl:

[ Hehehe.. Ci gracze Limit to jacyś maniacy! :D wchodza z wszystkim co się rusza i na drzewo nie ucieka :P]

Potem jak już grałem sobie komfortowo.. znowu mi stolik kolejny wyskoczył. Tym razem 3). No i ponownie:

[ ..no super! tutaj 1) mam już gruby stack i musze szczególnie uważać co robie, bo już daleko zaszedłem, tutaj z kolei 2) żeby cos zagrać to musze się skonsultować z moją kartką z SHC albo z zakładką "gra na flopie" w Limit, a mi tu jeszcze... WYSKAKUJE! jakiś NL Speed, gdzie blindy rosną z prędkością maksymalną bolidu F1 :P.. no ładnie...! ]

No to głowa pracuje na najwyższych obrotach, skupienie sięgające 120% i tak klikam.. Fold, Check, Raise, Reraise, All-in! Klikam.. klikam .. klikam.. a tu z zaskoczenia ten 4) freeroll mnie atakuje! :D

[ ..no cholera.. i co jeszcze! ..no tak.. jak klikałem (zapisanie sie do 4 freeroll's) nie myśląc, to teraz musze myśleć jak klikam! :P ]

Na szczęście istnieją jeszcze 5-minutowe przerwy podczas turniejów to miałem też chwile spokoju. :) Poniżej screen na dowód tego co pisze.. ;)

Najfajniejsze rozdanie - to właśnie to AA powyżej. :D - preflop all-in.

Podsumowanie:
35 / 1879 - 1) Rookie $100 Freeroll - NL +0,30$ +Bankroll Builder $2.5k Weekly Entry =) :]
1028 / 7362 - 2) $100 Freeroll - Limit +0,02$ :D
126 / 1874 - 3) Eastern European May Millions Special Qualifier Speed - NL
1452 / 1807 - 4) Rookie $100 Freeroll - NL

Heh.. pierwszy raz w życiu zająłem takie wysokie (35) miejsce na blisko 2000 osób :P No i pierwszy raz FL gralem i wywalczylem 2 centy :P :D Fajnie bylo, tylko mnie takie naszlo przemyslenie, ze moze te X godzin spedzonych na freerollach, spedzone na cash game dałyby wiecej pożytku?

Mansion: $45,05
(+ 4.90$)

PartyPoker: $1,23
(+ 0.32$)

moto2

Co mnie spotkało dziś na PP we freerollu FL :D to aż musicie zobaczyć! :D
Ogólnie miejsce 374 na 6066 i +0,06$, no nieistotne,, za to trafily mi sie niesamowite 2 rozdania :) ..pierwsze...

** Hand History for Game 7081124140 **
800/1600 Tourney Texas Hold'em Game Table (Limit) (MTT Tournament 40224585) - Fri May 23 16:03:48 EDT 2008
Table 398267 (Real Money) -- Seat 2 is the button
Total number of players : 10
Seat 1: Calitzu (16205)
Seat 2: kopalex1977 (16920)
Seat 3: smoothjerkin (10110)
Seat 4: MrMacP (3790)
Seat 5: Mr_AGP (22710)
Seat 6: high_5_mark (70)
Seat 7: xLethalAndyx (420)
Seat 8: ScherpZwaard (11560)
Seat 9: moto2oo (1795)
Seat 10: szani77 (15535)
smoothjerkin posts small blind (400)
MrMacP posts big blind (800)
** Dealing down cards **
Dealt to moto2oo [ J:s, J:d ]
Mr_AGP folds
high_5_mark folds
xLethalAndyx folds
ScherpZwaard calls (800)
moto2oo raises (1600) to 1600
szani77 folds
Calitzu folds
kopalex1977 folds
smoothjerkin raises (2000) to 2400
MrMacP folds
ScherpZwaard calls (1600)
moto2oo calls (195)
moto2oo is all-In.
Creating Main Pot with $6185 with moto2oo
** Dealing Flop ** : [ J:h, 8:s, 7:s ]
smoothjerkin checks
ScherpZwaard checks
** Dealing Turn ** : [ 7:d ]
smoothjerkin checks
ScherpZwaard checks
** Dealing River ** : [ 8:h ]
smoothjerkin checks
ScherpZwaard checks
** Summary **
Main Pot: 6185 | Side Pot 1: 1210
Board: [ J:h 8:s 7:s 7:d 8:h ]
Calitzu balance 16205, didn't bet (folded)
kopalex1977 balance 16920, didn't bet (folded)

smoothjerkin balance 8920, bet 2400, collected 1210, lost -1190 [ 9:d K:d ] [ two pairs, Eights and Sevens with King kicker -- K:d,8:s,8:h,7:s,7:d ]
MrMacP balance 2990, lost 800 (folded)
Mr_AGP balance 22710, didn't bet (folded)
high_5_mark balance 70, didn't bet (folded)
xLethalAndyx balance 420, didn't bet (folded)

ScherpZwaard balance 9160, lost 2400 [ T:s Q:h ] [ two pairs, Eights and Sevens -- Q:h,8:s,8:h,7:s,7:d ]
moto2oo balance 6185, bet 1795, collected 6185, net +4390 [ J:s J:d ] [ a full house, Jacks full of Eights -- J:s,J:d,J:h,8:s,8:h ]
szani77 balance 15535, didn't bet (folded)

..kolejne rozdanie po tym wspaniałym full-housie...

** Hand History for Game 7081126689 **
800/1600 Tourney Texas Hold'em Game Table (Limit) (MTT Tournament 40224585) - Fri May 23 16:04:34 EDT 2008
Table 398267 (Real Money) -- Seat 3 is the button
Total number of players : 10
Seat 1: Calitzu (16205)
Seat 2: kopalex1977 (16920)
Seat 3: smoothjerkin (8920)
Seat 4: MrMacP (2990)
Seat 5: Mr_AGP (22710)
Seat 6: high_5_mark (70)
Seat 7: xLethalAndyx (420)
Seat 8: ScherpZwaard (9160)
Seat 9: moto2oo (6185)
Seat 10: szani77 (15535)
MrMacP posts small blind (400)
Mr_AGP posts big blind (800)
** Dealing down cards **
Dealt to moto2oo [ J:d, J:h ]
high_5_mark folds
xLethalAndyx folds
ScherpZwaard calls (800)
szani77 folds
Calitzu folds
kopalex1977 folds
smoothjerkin folds
MrMacP folds
Mr_AGP raises (1600) to 2400
moto2oo calls (800)
** Dealing Flop ** : [ J:c, 8:d, 4:d ]
Mr_AGP bets (800)
ScherpZwaard calls (800)
Mr_AGP raises (1600) to 2400
moto2oo raises (1600) to 3200
Mr_AGP calls (800)
ScherpZwaard calls (800)
** Dealing Turn ** : [ K:s ]
Mr_AGP bets (1600)
moto2oo calls (585)
moto2oo is all-In.
Creating Main Pot with $18955 with moto2oo
** Dealing River ** : [ 8:c ]
Mr_AGP checks
ScherpZwaard checks
** Summary **
Main Pot: 18955 | Side Pot 1: 2030
Board: [ J:c 8:d 4:d K:s 8:c ]
Calitzu balance 16205, didn't bet (folded)
kopalex1977 balance 16920, didn't bet (folded)
smoothjerkin balance 8920, didn't bet (folded)
MrMacP balance 2590, lost 400 (folded)

Mr_AGP balance 17540, bet 7200, collected 2030, lost -5170 [ A:h A:c ] [ two pairs, Aces and Eights -- A:h,A:c,K:s,8:d,8:c ]
high_5_mark balance 70, didn't bet (folded)
xLethalAndyx balance 420, didn't bet (folded)

ScherpZwaard balance 1960, lost 7200 [ 9:h T:h ] [ a pair of Eights -- K:s,J:c,T:h,8:d,8:c ]
moto2oo balance 18955, bet 6185, collected 18955, net +12770 [ J:d J:h ] [ a full house, Jacks full of Eights -- J:d,J:h,J:c,8:d,8:c ]
szani77 balance 15535, didn't bet (folded)

Normalnie cholera Deja Vu! :D

Riverneed

Ja bardzo miło wspominam grę we freerollach. To też element pokerowego rzemiosła i warto przez taki etap przejść. Aczkolwiek na kokosy nie można się nastawiać, bo 100 $ do podziału dla 2000 osób to mało imponująca pula ;)

moto2

Siemka.
Nowy miesiąc, nowe plany, nowe cele do zrealizowania.
BTW. Wszystkiego najlepszego z okazji dnia dziecka! :D

Posumowanie maja (a raczej 10 jego dni) bedzie krótkie. Zakładanego celu nie osiągnąłem (aa.. o jej zaraz się rozpłacze ;( :P) ale co tu sie dziwić jak z tych dziesięciu dni.. pokera (Mansion) odpaliłem tylko przez 5 (słownie pięć) dni. Jesli chodzi o stan konta to jest to 'startowe' 50$. Cóż poradzić.. trzeba się lepiej zorganizować, poza tym czerwiec będzie luźniejszy.. w pewnym sensie (sesja, zaliczenia itd.) Pomiędzy przygotowywaniem się do egzaminów będzie czas na pokera. :) No a jak się szybko uwinę to już w ogóle będę miał dużo czasu.

Zmiany, zmiany, zmiany.. doobra.. ale o co kaman? Muszę się przed Wami przyznać, że w mojej mądrej głowie zaszła pewna zasadnicza zmiana, a raczej.. rozpoczął się proces zmiany - podejścia do pokera. Od teraz będzie to w pełni profesjonalne podejście do pokera i to tak na serio serio! :) Nauka, nauka, szlifowanie gry i osiąganie dobrych efektów.

Teraz koncentracja na SSS, żeby rozbudować mój bankroll a potem zobacze.

Czerwiec 2008 - nowy cel
Z limitu NL10 przechodze na NL20 i następnie na NL30 na Mansion poker - wszystko zgodnie z zasadą BankrollManagementu! Perfekcyjnie opanowuje strategie SSS dla tych limitów. Moja gra jest profesjonalna i efektywna! Poprzez rozgrywanie kolejnych pokerowych rąk rozwijam moją wiedze pokerową.

moto2

Czerwiec miesiącem nauki. ;) Pomijając już naukę gry w pokera, dochodzi jeszcze nauka do egzaminów na kochanych studiach.. właśnie wróciłem z egzaminu z finansów! Ogólnie czuje, że do poprawki.. ogłoszenie wyników za tydzień.

Odnośnie pokera.. to w przeciągu kilku dni.. działo się kilka ciekawych rzeczy.. Potwierdziła się zasada wrzucania rozdań na forum i związanej z tym nauki.

PartyPoker mnie tak polubiło i się za mną stęsknili, że aż z tego powodu podarowali mi bonus "free money"
( Link -> https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?threadid=7712 )
Działanie marketingowe jak najbardziej prawidłowe.. muszę przyznać. Miałem grać na mansionie.. ale kiedy pojawiły się dolary do grania na Party to tam wróciłem. od 6 do 9 stołów sobie pogrywam , a na Mansion to 4 max + z komputera już się dym unosi. :/

Zacząłem interesować się programami wspomagającymi gre. (Goldfisha od razu Twoje słowa mi się w głowie pojawiają odnośnie tego :) ) Szkoda że już PT i PAH nie są 'objęte patronatem Pokerstrategy'. Elephanta nawet zainstalowałem, ale narazie moge go porównać do kostki podziurawionego sera. Z zainstalowaniem sobie poradziłem, jednak współpraca Słonia z Party nie układa się jak narazie najlepiej, cóż zostaje tylko odliczanie do licencji i nadzieja, że do tego czasu Party i Słonio się jakoś dogadają.

StrategyPoints potrzebne do uzyskania licencji do Elephanta: 463

Myslałem, że mi zejdzie z 2 tygodnie zbieranie SP, ale kiedy dostałem blisko 100 SP za wtorkową sesje na Party, to zacząłem się już tylko martwić o to żeby Słonio dogadał się z Party.

I już na koniec.. (bo podobno najlepiej się pamięta początek i koniec) ..od dwóch dni zacząłem bardzo precyzyjnie wybierać stoliki do gry SSS i muszę powiedzieć, że selekcja stołów jest bardzo istotnym czynnikiem wpływającym na naszą gre (i dochody), aż się nie spodziewałem. Hm.. może dlatego, że w dziale strategia.. w sumie jest tylko o tym wspomniane ot tak sobie. ;)

No to teraz (po napisaniu posta) godzinka w pokera i do Warszawy... nie, nie na turniej!! :P :D ..tylko do IKEA po mebelki do mojego pokoju. :)

Pozdr.

Heh, dopiero teraz zauważyłem tego rollercoastera znkającego w basenie. Fenomenalne, ciekawe gdzie to cudo jest:D

Elephant z każdym dniem jest rozwijany, więc niedługo osiągnie już pewnie wysoki poziom kompatybilności z każdym softem wspieranych pokeroomów. Pozostaje poczekać i liczyć na zdolności programistyczne autorów:D

Riverneed

moto2 napisał
I już na koniec.. (bo podobno najlepiej się pamięta początek i koniec) ..od dwóch dni zacząłem bardzo precyzyjnie wybierać stoliki do gry SSS i muszę powiedzieć, że selekcja stołów jest bardzo istotnym czynnikiem wpływającym na naszą gre (i dochody), aż się nie spodziewałem. Hm.. może dlatego, że w dziale strategia.. w sumie jest tylko o tym wspomniane ot tak sobie. ;)
Nie przesadzaj! A czytałeś Strategia short stack: podstawy? ;) Trąbimy o tym w samych podstawowych podstawach :P Minimum 7 przeciwników i maksimum 3 shortów. Nawet ja to zapamiętałem :)

moto2

Riverneed napisał
Nie przesadzaj! A czytałeś Strategia short stack: podstawy? ;) Trąbimy o tym w samych podstawowych podstawach :P Minimum 7 przeciwników i maksimum 3 shortów. Nawet ja to zapamiętałem :) No proste, że nie cztałem. ;) ;) ;) Ok troche mnie poniosło z tym. :P Ale to już chyba wiem z czego to wynikało: bo na PartyPoker.. czasem jak "mi się nie chciało" to zapisywałem się na liste oczekujących (9 graczy, nl10) i tak zasiadałem do X stolików, hurtowo

A teraz.. po zmianie podejścia do gry to patrze:
1) czy jest 8 lub 9 graczy przy stoliku
2) średnia wielkość puli :)
3) ilu jest shortstacków

..i dodaje stoliki recznie jeden po drugim.

@Riverneed skoro już mnie zmusiłeś :P do napisania kolejnego posta to... ;)

StrategyPoints potrzebne do uzyskania licencji do Elephanta: 417 (- 46 SP)

Wczorajsze zakupy meblowe udały się całkiem dobrze.. jestem zadowolony. :) Dzisiaj będę składał do przysłowiowej kupy te regały, biurka i szafki. :) heh.. no to pobawimy się w Pana Złotą Rączke. :D

Krasu

moto2 napisał
StrategyPoints potrzebne do uzyskania licencji do Elephanta: 417 (- 46 SP)

Kiedyś jeszcze stan bankrolla na koniec wpisu podawałeś , co się z nim dzieje teraz ? + czy - ?

moto2

Krasu napisał
Kiedyś jeszcze stan bankrolla na koniec wpisu podawałeś , co się z nim dzieje teraz ? + czy - ?

Mansion: $56,81
(+ 11.76$)

PartyPoker: $21,32 ;)
(+ 20.09$)

StrategyPoints potrzebne do uzyskania licencji do Elephanta: 374 (- 49 SP)

Punkty Mansion potrzebne do zgarnięcia bonusu 100$: /1108 poprawka/ 408