Freerolls night
[ Post: Na początku moje wrażenia z gry, potem najfajniejsze rozdanie, podsumowanie freerolls, a na końcu stan kont na M i PP. ]
[ Zapowiedź: w następnym wpisie niespodzianka dla graczy Mansion
]
No dobra! To się działo ostatnio! 
Po południu tak mnie naszło, że na PartyPoker zarejestrowałem się w czterech freerolach:
1) Rookie $100 Freeroll - NL
2) $100 Freeroll - Limit
3) Eastern European May Millions Special Qualifier Speed - NL
4) Rookie $100 Freeroll - NL
No spoko zarejestrowałem się w nich, ale najbliższy freeroll był za 1,5 godziny, więc poszedłem grać na Mansion (cash game) - dodam, że z dobrym skutkiem.
(Wynik na końcu tego posta)
Wbijam potem na PP bo zaczyna się 1) turniej. Gram zgodnie ze strategią z PokerStrategy i idzie dobrze.. utrzymuje przeciętny (wśród wszystkich graczy) stack przez większość czasu, a przeciwnicy sami siebie elminują.. więc zadowolony z rozwoju sytuacji.. spokojnie "robie swoje". Tzn. w między czasie studiuje strategie Limit, bo chciałem cokolwiek w tym 2) turnieju potrenować strategie gry na limicie. Nagle wyskakuje niespodziewanie drugie okienko właśnie z turniejem nr 2). A ja kończąc przepisywanie SHC Limit na kartke papieru:
[ ..cooo? już się zaczyna? no ładnie, a ja dopiero jestem na grze preflop!.. ]
Szybko przejrzałem jeszcze gre na flopie co jest w naszym kochanym dziale Strategia i stwierdzilem, że na turnie i river bede improwizowal!
(no dobra ostatnio nawet ogladalem filmy Limit, to zaufam intuicji, że cokolwiek z tego pozostało w mojej łepetynie
)
No i.. gram gram gram.. Limit na przemian z No Limitem i czasem tylko taka myśl:
[ Hehehe.. Ci gracze Limit to jacyś maniacy!
wchodza z wszystkim co się rusza i na drzewo nie ucieka :P]
Potem jak już grałem sobie komfortowo.. znowu mi stolik kolejny wyskoczył. Tym razem 3). No i ponownie:
[ ..no super! tutaj 1) mam już gruby stack i musze szczególnie uważać co robie, bo już daleko zaszedłem, tutaj z kolei 2) żeby cos zagrać to musze się skonsultować z moją kartką z SHC albo z zakładką "gra na flopie" w Limit, a mi tu jeszcze... WYSKAKUJE! jakiś NL Speed, gdzie blindy rosną z prędkością maksymalną bolidu F1 :P.. no ładnie...! ]
No to głowa pracuje na najwyższych obrotach, skupienie sięgające 120% i tak klikam.. Fold, Check, Raise, Reraise, All-in! Klikam.. klikam .. klikam.. a tu z zaskoczenia ten 4) freeroll mnie atakuje!
[ ..no cholera.. i co jeszcze! ..no tak.. jak klikałem (zapisanie sie do 4 freeroll's) nie myśląc, to teraz musze myśleć jak klikam!
]
Na szczęście istnieją jeszcze 5-minutowe przerwy podczas turniejów to miałem też chwile spokoju.
Poniżej screen na dowód tego co pisze.. 

Najfajniejsze rozdanie - to właśnie to AA powyżej.
- preflop all-in.
Podsumowanie:
35 / 1879 - 1) Rookie $100 Freeroll - NL +0,30$ +Bankroll Builder $2.5k Weekly Entry
![:] :]](https://www.pokerstrategy.com/_forum-runtime/pl/wp-content/uploads/sites/9/wpforo/emoticons/pokerstrategy-legacy/basics/pleased.gif)
1028 / 7362 - 2) $100 Freeroll - Limit +0,02$ 
126 / 1874 - 3) Eastern European May Millions Special Qualifier Speed - NL
1452 / 1807 - 4) Rookie $100 Freeroll - NL
Heh.. pierwszy raz w życiu zająłem takie wysokie (35) miejsce na blisko 2000 osób
No i pierwszy raz FL gralem i wywalczylem 2 centy
Fajnie bylo, tylko mnie takie naszlo przemyslenie, ze moze te X godzin spedzonych na freerollach, spedzone na cash game dałyby wiecej pożytku?
Mansion: $45,05
(+ 4.90$)
PartyPoker: $1,23
(+ 0.32$)