Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Omaha i inne pokery

28 Posts
20 Users
0 Reactions
3,376 Views

Moze jakis dzial na forum odnoscie innych pokerow przeciez czlowiek nie samym Texasem zyje, jest ohama z wszystkimi wariacjami, study, pineaplle nie mowiac juz o jakis dziwnych odmianach typu chinczyk

Ostatnio dosc duzo gram w omahe i chetnie podyskutowal bym sobie o strategi odnosnie tej gry, chcialem wrzucic na forum kilka rak ale niestety nawet nie ma miejca gdzie je umieszczac no chyba ze na swoim blogu :(.

27 replies

Nie wiem czy mamy na forum wystarczającą ilość graczy, którzy grają w inne odmiany pokera. Jeśli tak, to nie ma sprawy! Wszystkich chętnych proszę o wpisanie się do tego tematu.

Pozdrawiam :)

murkins

omaha:tongue:

elo2

Najlepiej jakiś dział na temat PLO i Omaha8

Castro080

A ja chętnie bym sie nauczył grać w omahe. Bo ma coś w sobie co przyciągnęło moją uwagę. Ale niestety nie mam takiej możliwości. Gram obecnie na Mansionie a tam najniższe stawki są trochę za wysokie żeby sie nauczyć. A o pieniądzach wirtualnych to raczej nie gadać (tam sie niczego nie da nauczyć) ;)

PS. A tak po za tym to wie ktoś jak załadować pien. wirtualne na Mansionie??
Bo support mi powiedział że sie nie da, ale to jest bez sensu. To prawda ?(

ekchem
wlasnie przegralem w omahe $20
no more
gram NL i wole sie tego trzymac
jesli chodzi o omaszke to macie tu linka http://www.tlpoker.pl/blog/viewblog.php?id=1605

i jeszcze jedno, jak nie macie min. $500 BR to nie bierzcie sie za omahe PLO25, nic nie wskóracie.

kesil

pomysl popieram

Samo stworzenie działu to minuta roboty, wypełnianie go merytoryczną zawartością, to już inna sprawa. Pytanie brzmi, czy jest już na taki dział zapotrzebowanie?

Sam gram czasem w PLO jak potrzebuję jakieś odmiany chwilowej, sam jestem ciekaw, ile osób też tak robi i czy są tu regularni gracze innych odmian niż Holdem.

murkins

ja też nieraz sobie lubie odpocząć od pokera i w plo potrzaskać ;) miła odmiana =)

Masqb

maggman napisał
...i czy są tu regularni gracze innych odmian niż Holdem.

teraz pewnie będą bo arty o PLO są już w wersji angielskiej :D

Masqb napisał

maggman napisał
...i czy są tu regularni gracze innych odmian niż Holdem.

teraz pewnie będą bo arty o PLO są już w wersji angielskiej :D

to nie zostaje nic innego jak zrobic zloto i sobie poczytac :)

P.S na niemieckiej stronie jest jeszcze jakis nowy dzial ale ani troche nie rozumiem tego jezyka, moze jest ktos taki mily wytlumaczy mi o co w nim chodzi nazywa sie "Sonstige"

Masqb

Sonstige to dział Różne (jest na polskim ps)

Ja od czasu do czasu gram PLO high. Na razie zaspamowałem angielskie forum, bo tam niedawno otworzyli odpowiedni dział ^^. Jeżeli wśród polskiej ekipy mamy speca od Omaha, który mógłby oceniać rozdania, to jestem bardzo za wprowadzeniem takiego działu i u nas.

Eclipt napisał
Jeżeli wśród polskiej ekipy mamy speca od Omaha, który mógłby oceniać rozdania, to jestem bardzo za wprowadzeniem takiego działu i u nas.

Po co od razu osoba ktora ocenia rozdania, wazne zeby bylo gdzie reke wkleic i podyskutowac.

Za jakiś czas pojawią się też pierwsze artykuły PLO, więc jeśli mamy jakiegoś speca od omahy, to niech się odezwie w tym topicu. :)

Pozdrawiam

simoo napisał
Za jakiś czas pojawią się też pierwsze artykuły PLO, więc jeśli mamy jakiegoś speca od omahy, to niech się odezwie w tym topicu. :)

Pozdrawiam

Arty juz sa tylko ze po angielsku. Eclipt jak okreslil zaspamowuje angielskieforum a mogl by polskie :)

pyszalek

ja w to wchodze, nie mam w sumie pojecia o omaszce a cos bym poczytal na ten temat na PS, najlepiej bylby zrobic dzial dla poczatkujacych ( zasady itp itd.) a pozniej forum omaha :)

piachu01

Ja też jestem za Omahą i Razzem:)

stud hi / stud 8 ale watpie ze takie cos wyjdzie kiedykolwiek ^^

65kg

Zaczynałem od studa potem omaha , omaha h/l ,a na końcu był holdem.
Holdemem zająłem się wyłącznie ze względów turniejowych.