Witam, po powrocie z ciężkiego
majowego weekendu postanowiłem w końcu zebrać się za podniesienie moich umiejętności pokerowych. Napisałem sobie plan który mam nadzieję zrealizować jak najszybciej
co pozwoli mi na polepszenie mojej gry,a także przejście na wyższe poziomy.
1) jeszcze raz przeczytanie i przeanalizowanie wszystkich artykułów PS.
2) Obejrzenie filmików z SnG
3) Założenie bloga gdzie będę się starał wstawiać rozdania do dyskusji, a także osiągnięcia.
4) Przeczytanie jeszcze raz "Harrington on Hold'em" i zabranie się do innych książek m.in. "tournament poker for advanced players by Sklansky",.
5) Trening ICM
oczywiście to nie jest ostateczna lista.
A więc zaczynając od pkt 3
Nazywam się Maciek mieszkam w Mysłowicach, studiuje zarządzanie na Politechnice w Katowicach. W pokera zacząłem grać jakieś 10 miesięcy temu podczas wyjazdu Work & Travel do USA. Podczas mieszkania w motelu jedyną rozrywką było oglądanie TV,a w TV najciekawsze co było to relacje z WSOP więc tak się w to wciągnęliśmy(ja + 3 kumpli). Następnie mając już mieszkanie kupiliśmy żetony tak zaczęliśmy grać, a mając jeden pokój wolny został on nazwany pokojem pokerowym i stał tam tylko okrągły stół i barek ![]()
Kolejnym etapem był poker on-line i PokerStars gdzie grywałem tylko freeroll'e, następnie jakaś strona konkurencyjna do PS(szybko cała kasa przegrana) i w końcu Pokerstrategy i Titan, gdzie $50 dostałem dopiero po powrocie do Polski. Zaczynałem pewnie jak każdy od SSS, ale szybko stwierdziłem że to raczej nie dla mnie i zacząłem poszukiwania swojego miejsca. W dużym stopniu uratowało mnie to ze w jakimś turnieju byłem drugi i do $50 od PS wpadło ok$60. Po paru miesiącach graniu sss, turniejów, SnG i spadku do chyba $10 już wiedziałem, że to czego szukałem to głównie SNG i turnieje od czasu do czasu. Tak więc grając tylko SnG wyrobiłem cały bonus na Titanie grając kolejno $2,4 $3,6 i w końcu $5,5(gdzie chyba dwa pierwsze poziomy były najtrudniejsze do przejścia). Po Titanie przyszła kolej na Everest'a i stawki $5,5 i $11,a po wyrobieniu bonusa na Everku przerzuciłem się na FullTiltPoker gdzie gram obecnie na $22SnG. Co do MMT to zaliczyłem kilka final table, kilka drugich miejsc ale nigdy mi sie nie udało wygrać :/
CDN...