Skip to forum
New Year, New begin...

Notifications
Clear all

[Closed] New Year, New beginning by boobaaboo

30 Posts
9 Users
0 Reactions
1,856 Views
boobaaboo

Witam, po powrocie z ciężkiego :P majowego weekendu postanowiłem w końcu zebrać się za podniesienie moich umiejętności pokerowych. Napisałem sobie plan który mam nadzieję zrealizować jak najszybciej =) co pozwoli mi na polepszenie mojej gry,a także przejście na wyższe poziomy.
1) jeszcze raz przeczytanie i przeanalizowanie wszystkich artykułów PS.
2) Obejrzenie filmików z SnG
3) Założenie bloga gdzie będę się starał wstawiać rozdania do dyskusji, a także osiągnięcia.
4) Przeczytanie jeszcze raz "Harrington on Hold'em" i zabranie się do innych książek m.in. "tournament poker for advanced players by Sklansky",.
5) Trening ICM

oczywiście to nie jest ostateczna lista.

A więc zaczynając od pkt 3

Nazywam się Maciek mieszkam w Mysłowicach, studiuje zarządzanie na Politechnice w Katowicach. W pokera zacząłem grać jakieś 10 miesięcy temu podczas wyjazdu Work & Travel do USA. Podczas mieszkania w motelu jedyną rozrywką było oglądanie TV,a w TV najciekawsze co było to relacje z WSOP więc tak się w to wciągnęliśmy(ja + 3 kumpli). Następnie mając już mieszkanie kupiliśmy żetony tak zaczęliśmy grać, a mając jeden pokój wolny został on nazwany pokojem pokerowym i stał tam tylko okrągły stół i barek :P

Kolejnym etapem był poker on-line i PokerStars gdzie grywałem tylko freeroll'e, następnie jakaś strona konkurencyjna do PS(szybko cała kasa przegrana) i w końcu Pokerstrategy i Titan, gdzie $50 dostałem dopiero po powrocie do Polski. Zaczynałem pewnie jak każdy od SSS, ale szybko stwierdziłem że to raczej nie dla mnie i zacząłem poszukiwania swojego miejsca. W dużym stopniu uratowało mnie to ze w jakimś turnieju byłem drugi i do $50 od PS wpadło ok$60. Po paru miesiącach graniu sss, turniejów, SnG i spadku do chyba $10 już wiedziałem, że to czego szukałem to głównie SNG i turnieje od czasu do czasu. Tak więc grając tylko SnG wyrobiłem cały bonus na Titanie grając kolejno $2,4 $3,6 i w końcu $5,5(gdzie chyba dwa pierwsze poziomy były najtrudniejsze do przejścia). Po Titanie przyszła kolej na Everest'a i stawki $5,5 i $11,a po wyrobieniu bonusa na Everku przerzuciłem się na FullTiltPoker gdzie gram obecnie na $22SnG. Co do MMT to zaliczyłem kilka final table, kilka drugich miejsc ale nigdy mi sie nie udało wygrać :/

CDN...

29 replies
boobaaboo

Dzisiaj mało czasu na grę, jedna sesja SH(4 stoły) 1 pierwsze, raz 2 drugie
Druga sesia na normalnym stole(4 stoły)- raz 3 miejsce.

Tak więc dzień niestety na minusie -$20

ale jak przegrywa sie takie rozdania dwa razy na 8 gier to należy się cieszyć że tylko tyle.

Full Tilt Poker Game #6285081762: $20 + $2 Sit & Go (47831532), Table 1 - 40/80 - No Limit Hold'em - 13:49:57 ET - 2008/05/04
Seat 1: miketherake (2,970)
Seat 2: packyong (2,050)
Seat 3: socros (1,685)
Seat 5: boobaaboo (1,510)
Seat 6: theGrooouuuch (1,380)
Seat 7: Denny59 (3,905)
Denny59 posts the small blind of 40
miketherake posts the big blind of 80
The button is in seat #6
HOLE CARDS
Dealt to boobaaboo [As Ah]
packyong calls 80
socros raises to 160
boobaaboo raises to 400
theGrooouuuch folds
Denny59 has 15 seconds left to act
Denny59 folds
miketherake folds
packyong folds
socros calls 240
FLOP [Kc 8d Ts]
socros checks
boobaaboo bets 400
socros calls 400
TURN [Kc 8d Ts] [5d]
socros checks
boobaaboo bets 710, and is all in
socros calls 710
boobaaboo shows [As Ah]
socros shows [Tc Kh]
RIVER [Kc 8d Ts 5d] [3c]
boobaaboo shows a pair of Aces
socros shows two pair, Kings and Tens
socros wins the pot (3,220) with two pair, Kings and Tens
boobaaboo stands up
SUMMARY
Total pot 3,220 | Rake 0
Board: [Kc 8d Ts 5d 3c]
Seat 1: miketherake (big blind) folded before the Flop
Seat 2: packyong folded before the Flop
Seat 3: socros showed [Tc Kh] and won (3,220) with two pair, Kings and Tens
Seat 5: boobaaboo showed [As Ah] and lost with a pair of Aces
Seat 6: theGrooouuuch (button) didn't bet (folded)
Seat 7: Denny59 (small blind) folded before the Flop

Powodzenia i wytrwałości życzę !! =)

boobaaboo

Oj ciężko pisać cokolwiek jak sie ma bedbeat'a za beadbeat'em:/ W ogóle maj to jeden wielki zjazd w dół. ponad $300, dobrze, że są jeszcze bonusy(rebacke z FTP $100 fajna sprawa) ale to i tak marne pociesze:/
Najgorsze jest to, że jak analizuje swoją grę to nie ma tam wielu zagrań które bym uważał za źle zagrane.
I jeszcze jedno nie mogę po prostu wygrać żadnego SnG - wczoraj 11 turnieji, 6xITM, 5xII miejsce, raz III m. Przeważnie byłem z przodu w decydujących rozdaniach i ... bye
Najlepszy przykład ja niej więcej z 3/4 zetonów gościu 1/4. wchodze OLA z KJ on sprawdza z K2 i 2 na river, następne rozdanie on Allin ja mam KK - call. Pokazuje AA i po zawodach w dwóch rozdaniach.
Ale wczoraj był dzień na plusie jeden z niewielu ostatnio wiec może jednak umiem grać?? Zobaczymy...

boobaaboo

W końcu coś ruszyło :) Trzy gry i dwie wygrane podnoszą na duchu, wieczorem sprawdzę czy to przypadek czy nie hehe :D

Good luck! :)

Pozdrawiam

boobaaboo

WKOńCU!!!!! prawie rok grania:)

Niestety nie za dużo zgarnąłem, ale tak to już jest jak sie ma mocną kartę hehe

A poza tym dzisiaj mało grania, głównie czytanie "Harrington on Hold'em"

dzisiejsza statystyka:
ROI 9%
ITM 37%
Cash +$32

nic specjalnego, brak koncentracji podczas gry daje się we zanaki, a także tiltowanie po bedbeatach:/ musze nad tym popracować.

Cieszy natomiast że w końcu zaczynam zajmować pierwsze miejsca co było mija małą bolączką ostatnimi czasy.

boobaaboo

Własnie wygrałem satelitke do FTOPS #23 :D, jeszcze jestem w szoku !!! nie grałem w takim turnieju gdzie bui-in to $240, a kwota gwarantowana $500 000 lol
Zaczynam się bać. Oby nie odpaść :/ Bo będzie obciach.

Riverneed

Graty, graty :] Czyli teraz zagrasz w Event #23 - $240 + $16 NL Hold 'em 6-Max Knockout? Kiedy ten turniej? I skąd chcesz odpaść? :)

boobaaboo

Czyli teraz zagrasz w Event #23 - $240 + $16 NL Hold 'em 6-Max Knockout?

Dokładnie ten, zaczyna się o 20 polskiego czasu. A chodziło o to żeby nie odpaść jako pierwszy, tylko nie wiem dlaczego nie dopisałem tego hehe

boobaaboo

No i niestety 1120 miejsce moje AK poległo przeciw AA i tak nie najgorzej graczy było 3319 wiec 1/3 stawki, a pozatym od początku byłem stackiem bo najpierw mój flash został pobity przez fula, a chwile potem moje AK vs AQ i flop AQJ. Tak wiec po 20 min gry miałem 900 żetonów z 3000.

Odbudowałem sie trochę szczęśliwie:

Full Tilt Poker Game #6467033310: FTOPS Event #23 (47716039), Table 4 - 20/40 - No Limit Hold'em - 14:36:24 ET - 2008/05/18
Seat 1: boobaaboo (895)
Seat 2: TNeid (1,475)
Seat 3: eLOceano (2,905)
Seat 4: VANGOGH (7,845)
Seat 5: zebra_zebra73 (515)
Seat 6: cmizzel1 (5,215)
cmizzel1 posts the small blind of 20
boobaaboo posts the big blind of 40
The button is in seat #5
HOLE CARDS
Dealt to boobaaboo [2s 2d]
TNeid folds
eLOceano raises to 120
VANGOGH calls 120
zebra_zebra73 folds
cmizzel1 calls 100
boobaaboo calls 80
FLOP [Jd 3h Jc]
cmizzel1 checks
boobaaboo checks
eLOceano checks
VANGOGH checks
TURN [Jd 3h Jc] [2c]
cmizzel1 bets 240
boobaaboo raises to 775, and is all in
eLOceano folds
VANGOGH folds
cmizzel1 calls 535
boobaaboo shows [2s 2d]
cmizzel1 shows [Jh Kh]
RIVER [Jd 3h Jc 2c] [Tc]
boobaaboo shows a full house, Twos full of Jacks
cmizzel1 shows three of a kind, Jacks
boobaaboo wins the pot (2,030) with a full house, Twos full of Jacks
SUMMARY
Total pot 2,030 | Rake 0
Board: [Jd 3h Jc 2c Tc]
Seat 1: boobaaboo (big blind) showed [2s 2d] and won (2,030) with a full house, Twos full of Jacks
Seat 2: TNeid didn't bet (folded)
Seat 3: eLOceano folded on the Turn
Seat 4: VANGOGH folded on the Turn
Seat 5: zebra_zebra73 (button) didn't bet (folded)
Seat 6: cmizzel1 (small blind) showed [Jh Kh] and lost with three of a kind, Jacks

Ale na dłuższą metę no nie dało za dużo, zresztą żle się grało te 6-cio osobowe stoły bo co chwila zmiana stołu, zero readów i brak image przy stole daje o sobie znać:/

Płacili od 350 więc nie dużo zabrakło. Następnym razem bedzie lepiej ;)

Dzisiejsze Sng
Ilość turnieji 4
ROI 36,4%
ITM 50%
Cash +$32

boobaaboo

Szkoda, że brak czasu na gre bo i moja gra jest nie najgorsza i trochę szczęście sprzyja:D Ale ciężko powiedzieć co bardziej wpływa na wyniki po zaledwie 4 turniejach dzisiaj.

ROI 63,6%
ITM 50%
Cash +$56

boobaaboo

Wreszcie coś pozytywne sie ruszyło:)

Szkoda tylko pierwszego miejsca bo byłem liderem na początku HU ale niestety zmowu drugie miejsce, po prostu chyba nie dane mi jest wygrać żadnego MMT:/

MoroP

Gratulacje, za drugie miejsce i tak wpadła całkiem niezła suma .

Następnym razem może Ci sie uda. Powodzenia.

Riverneed

Bardzo ładny wynik, gratki. Ja na swój wygrany turniej czekałem 9 czy 10 miesięcy ;)

piachu01

Gratuluję;) Ja nadal czekam na swój wygrany turniej;)

boobaaboo

Dobra gra = dobry wynik = pewność siebie = przejście na wyższy poziom

Ostatni naprawdę dobrze idzie:
- gra w Evencie FullTilt - niestety bez jakiegoś super wyniku(1120/3300)
- drugie miejsce w MTT z $1500 guarantee
- wczoraj 24 z 1100 MTT z wpisowym $24(24000$ guarantee gdzie jakiś czas byłem chip liderem)
- dzisiaj $22 Sng 62% ITM, 74% ROI

dlatego dzisiaj powoli wchodzę na $33 SnG, zobaczymy jak pójdzie...

boobaaboo

Już dawno nie pisałem w tym blogu, ale z okazji wyrobienia bonusu na FTP i tym samym zakończenia nareszcie tam gry postanowiłem zrobić małe podsumowanie.

boobaaboo napisał

1) jeszcze raz przeczytanie i przeanalizowanie wszystkich artykułów PS.
2) Obejrzenie filmików z SnG
3) Założenie bloga gdzie będę się starał wstawiać rozdania do dyskusji, a także osiągnięcia.
4) Przeczytanie jeszcze raz "Harrington on Hold'em" i zabranie się do innych książek m.in. "tournament poker for advanced players by Sklansky",.
5) Trening ICM

1) Nawet kilka razy - przeważnie po tilcie ;/
2) J.w. - juz je chyba na pamieć znam:P
3) blog jest a raczej był tylko rozdań coś mało ?(
4) volume I - przeczytane, ale postanowilem jeszcze raz -dokładniej się wgłębiając.
5) Prawie codziennie na poziomie 93-97%

Więc nie jest najgorzej, tak się przynajmniej wydaje.

No i ostatnie wydarzenia to :
- przejście w końcu na SnG 33+3$ - zdecydowałem sie grać turbo 6-cio osobowe i nawet niezle wychodzi ok 15% ROI
- zrezygnowanie z multitablingu i granie tylko jednego (ew. dwóch) naraz turnieji. Co pozwoli mi na zastanawianie się nad grą i lepsze wychwytywanie błędów i ich szybsze korygowanie.

Teraz czas na PokerStars wpłacam 200$ i zaczynam grę od SnG $12+1 i po uzyskaniu 30 Buy-in wchodze wyżej aż do 33$, a potem zobaczymy:)

boobaaboo

No to po wakacjach więc można odkurzyć swój blog.

Całe dwa miesiące grałem na Titanie(skusił mnie re back) co jednak z perspektywy czasu uważam za stracony czas. Praktycznie cały czas mój BR w miejscu ponieważ co trochę wygrałem to zaraz dostawałem jakieś niesamowite badbeat'y po których mi aż łezka nie raz poszła:D Więc póki co nie zamierzam kontynuować kariery na iPoker.
Na szczęście PartyPoker napisało mi maila że (tu cytuje) "tęsknią za mną" i dają mi 15$ na zachętę. Wcześniej nie grałem na tej platformie oprócz trzech turnieji w Lidze i jakoś mi ta platforma nie pasowała i nie chciałem na niej grać także z powodu bonusu, który jak się okazało nie jest najgorszy bo dostałe reload 20% do 120$ co jak dobrze policzyłem daję 66% reback.

Tak więc podsumowując gram teraz na Party mimo, że już wyrobiłem bonus lecz za to dość niski poziom tu jest, jak narazie mniej badbeatów i statystyki nie najgorsze po 4 dniach.

gier - 63
ITM - 44%
ROI - 23%

fessnic

Witam!

Gratuluje formy i wynikow.
Napisz po krotce jak grasz?