Przygodę z pokerem zacząłem od NL holdem stawki ,05/,10 $. Po 10 min. znudzony usiadłem na stawkach ,25/,50$ po godzinie gry znudzony z wynikiem (-5$) szukałem innej gry.
Omaha , 7-stud. Okazało się, że 7-stud pot limit to jest to. Stawki 0,25/0,50$ i jazda bez trzymanki. Godzina gry i podwojenie kapitału, kolejne dwie i 100$ do przodu.
Kolejny rok głównie 7-stud stawki 1/2 $. Dodatkowo miesięcznie ok. 200$ rakebacku. Jeden mały tilt i spadek z wygranych z 4000$ do 1000$.
Statystyka gier:
7 stud 1 655,84
7 stud fi -134,95
Hold'em -239,20
holdem fix -415,40
holdem tur 281,00
5 stud -26,95
5 stud tur 150,00
omaha -272,49
omaha h/l 49,44
I nagle firma bukmacherska zmienia pokerroom i nie ma 7-stud pot limit.
Zaczynam poszukiwania i znajduję nowy pokerroom w tej samej sieci.
Jazda zaczyna się dalej. I kolejna niespodzianka pokerroom zostaje kupiony przez inny większy działający na swoim oprogramowaniu i klapa znów brak 7-studa. Ciekawe zagranie : otrzymuje maila, że stara firma zaprasza mnie do nowego pokerroomu dając 60% rakebacku. Euforia dziennie z rake u od 50 do 150 dolarów. Wszystkie konta pełne.
Pojawia się problem z 7-stud em pot limit, nie ma graczy. Kolejny -pokerrom zostaje ponownie sprzedany.
Rozpoczyna się zupełnie nowy etap OMAHAAAAAAA.
Pokonywanie kolejnych etapów wytrzymałości psychiki. Stoły 1/2, 2/4, 3/6 i w końcu sporadycznie 5/10$ - kilerniaaa. W pół godziny przegrywam 3000$ klawiatura trzeszczy, zmiana miejsca na tym samym stole kolejna godzina i 4000$ w górę. Zamykam stół i dwa dni dochodzę do siebie.
To wstęp do blogu, który zamierzam napisać, jeśli kogoś ciekawi moja historia.
Gram od trzech lat ale czuję się jakbym grał od 20.
Jeśli chcecie budować swój bankrooll to nie w holdema.
Jest zbyt monotonny dla początkującego gracza co kończy się zbyt agresywną grą i przegraną w długim okresie.
Pomyślcie o Omasze. A ja powiem wam jak to zrobić.
Pamiętajcie, że poker to gra wielopłaszczyznowa. Płaszczyzny wzajemnie się przenikają i jest ich bardzo wiele.
Z chęcią odpowiem na pytania i doradzę w grze.
Życzę asów wygrywasów.
65kg