Skip to forum
Notifications
Clear all

Pokochac bad beaty by trzcinek---> Gorzkie żale FL SH......ZLOTTTTT

1,296 Posts
99 Users
0 Reactions
57.2 K Views
trzcinek

Mamy nowy miesiac, zaliczylem ostatnia poprawke i zgodnie z obietnica, ktora zlozylem Salykowi zakladam bloga. Przymierzalem sie do tego chyba z pol roku i zawsze cos stawalo na drodze.

Mam na imie Jarek i pochodze z Lodzi, gdzie studiuje obecnie 4 rok stosunkow miedzynarodowych. Niektorzy moze mnie kojarza, jednak wiekszosc z was na pewno nie. Moze teraz to sie zmieni :f_cool:

Na pokerstrategy trafilem przypadkiem po obejzeniu jakiegos EPT na Eurosporcie i jestem juz z wami od sierpnia 2008 roku. Teraz przedstawie wam moja droge do obecnego stanu.

:club: POCZATKI :club:

Zaczynalem od SSS, gdzie poczatki mialem niezle, ale pierwszy downswing spowodowal ze szybko postanowilem sprobowac czegos innego. I tak rozpoczalem wedrowke po kilku pokerroomach grajac troche nl 10 lub jakies mtt, freerole. Poziom jaki prezentowalem byl beznadziejny na co skladalo sie: chec szybkiego wygrywania, nie czytanie artykulow itd.
Oczywiscie zdarzaly sie pojedyncze sukcesy w mtt, ktore pozwalaly mi na wyplacanie od czasu do czasu jakis drobnych sum oraz nie pozwolily mi nigdy zbankrutowac. Taki stan trwal do konca kwietnia 2009 roku.

:club: PIERWSZY SUKCES :club:

W miedzyczasie odbyl sie 1 zlot pokerstrategy w Lodzi. Bylo to chyba we wrzesniu 2008 roku. Jako ze jestem z Lodzi postanowilem przybyc i zglosilem sie do turnieju. Niestety nie znalem wtedy jeszcze nikogo z forum wiec nie bralem udzialu w zadnej z wiekszych akcji z ktorych ten zlot slynie _biggrin: Wracajac do turnieju to mialem sporo szczescia, ze doszedlem do ft. Potem juz konsekwentnie wywalalem kolejnych graczy az do momentu, gdzie zostala nas 4. Ja mialem jakos z 50k zetonow, Simoo tyle samo i na jeszcze na stole byl czaplap i jeszcze jednen gracz (nie pamietam nicka). Niestety odpadlem na 3 miejscu kiedy to Simoo zlaml mi QQ swoim TT. Do dzis pamietam jak JacekPL krzyczal ze na flopie spadnie T i chyba byl po slowie z krupierem bo badziew spadl :f_cry: Ale wygralem pierwsza kase z pokera i dostalem nawet zetony do gry.

:club: MOMENT PRZELOMOWY :club:

Takim momentem byla decyzja podjeta w kwietniu o wyborze odpowiedniej dla mnie odmiany pokera. Po obejzeniu roznych filmikow i natchniony wynikami Panadola zdecydowalem sie na fixed limit. Zaczynalem od fullringow na stawkach 0.1/0.2 ale szybko sie zniechecilem i zaczalem gre shorthanded na tym limicie. I tak sobie gralem gralem i gralem az jestem tu gdzie teraz czyli gram 2/4 na P*.

Zaby bylo zabawnie rozpoczynam tego bloga nie zeby wrzucac wam na poczatek wykresy z super wynikami, ale zaczynam pisac w moencie, kiedy Luty byl pierwszym miesiacem gdzie z gry bylem na "-". Na szczescie Styczen zakonczylem na duzym plusie wiec i tak nie mam na co narzekac.
Do tego udalo sie ugrac ladna sumke w turnieju dla Supernovy (jeszcze nie mam, ale wygralem satelitke), wiec i tak miesiac na sporym plusie sie skonczyl.

:club: GRA LIVE :club:

Jezeli chodzi o gre live to oprocz wspomnianego turnieju na zlocie zaliczylem pare wystepow jednak bez sukcesow. Zagralem w dwoch turniejach z cyklu USOP (w Lodzi i Krakowie), jakims turku Everestpoker oraz pojawiam sie czasem w lodzkim klubie Backdoor gdzie grywam w lidze. Takze szalu nie ma ale bardzo lubie pograc na zywo przy piwku :f_thumbsup:

No dobra na pierwszy post to chyab wystarczy. Nastepny bedzie bardziej o fixie, gdzie wrzuce swoje statystyki, zapodam jakis wykres. Takze do nastepnego. Pozdro i pozdro dla Salyka _cool:

Reply
1,295 replies
SJS
SJS

Nawiązując do Twojego tytułu bloga powiedzenie miłości się nie wybiera lepiej nie może pasować. Życzę Ci aby ta miłość nie okazała się dla Ciebie zbyt okrutna :P.

Reply
trzcinek

Szegolnie ostatnimi czasy to bad beaty bardzo mnie pokochaly _confused:

Reply
Qba119

Oj jestem graczem bardzo tight jakies 6 - 12% rak i od 3 dni odpadam z turkow z AA czy tez KK wczoraj w SM odpadlem po godzinie gry z aa na AK koles zlapal flusha na river idzie sie wkur... pozdro. nie dosc to zeszczuplilem swoj bankroll o 300 ;(

Reply
salyk

No w końcu, doczekałem się :D

Dzięki za pozdro, ale nie narzekaj też za bardzo, bo w styczniu dość kosmiczne kwoty wykręciłeś ;)

Reply
eSGe

Zapowiada się ciekawy blog i czuję że często będę tu zaglądał :f_grin:
Pozdrawiam i życzę owocnego marca :f_grin:

Reply
Qba119

Napisane przez salyk
No w końcu, doczekałem się :D

Dzięki za pozdro, ale nie narzekaj też za bardzo, bo w styczniu dość kosmiczne kwoty wykręciłeś ;)

o mnie mowisz??:)

Reply
Qba119

aaaaaaaa sorry;)

Reply
trzcinek

Pierwsza sesja w nowym miesiacu i downswing trwa nadal a ilosc badbeatow byla tak duza ze nie wiem czy tym tytulem ich poprostu nie przyciagnalem ?( Jednak pod koniec sesji udalo sie odrobic wiekszosc strat.

Hands: 714
Zysk/Strata: -27$

Nie ma to jak zagrac z fantazja semiblefa.

Grabbed by Holdem Manager
Limit Holdem $2(BB) Replayer
Hero ($48)
BB ($273)
CO ($68)
BTN ($212)

Dealt to Hero A:heart: Q:heart:

fold, fold, Hero raises to $4, BB calls $2

FLOP ($8) 2:club: A:diamond: 3:spade:

Hero bets $2, BB calls $2

TURN ($12) 2:club: A:diamond: 3:spade: Q:diamond:

Hero bets $4, BB raises to $8, Hero raises to $12, BB calls $4

RIVER ($36) 2:club: A:diamond: 3:spade: Q:diamond: 5:club:

Hero bets $4, BB raises to $8, Hero calls $4

Hero shows A:heart: Q:heart:
(Pre 66%, Flop 81.3%, Turn 90.9%)

BB shows 6:club: 4:diamond:
(Pre 34%, Flop 18.7%, Turn 9.1%)

BB wins $50

Reply
trzcinek

Dzisiejsza sejsa na spory plus. Myslalem ze sie nie doczekam takich chwil _biggrin: Mam nadzieje ze to poczatek jakiegos upa.

Hands: 512
Zysk/Strata: +189

Chciałbym wrzucić również moje staty na limicie 2/4. Chętnie wysłucham wszelkich uwag na ich temat oprócz tego ze jestem typowym TAGiem :f_cool: bo to wiem....

24.6/19.3/10.3/40.5
Agg 1.96
Agg% 52.8
SB fts 85.8
BB fts 53.2

Próbka to 31645K rozdań przy winrate 1.1BB/100

Dziś już nie pogram więcej bo jutro mam kolokwium i trzeba chociaż raz to przeczytać. Ja nie wiem kiedy mam odpocząć.... w poniedziałek miałem ostatnią poprawke a już mi koła robią w nowym semestrze _frown:

Reply

gl, ja rozegralem podobna ilosc rozdan na tym limicie, z podobnym winrate, teraz mam przerwe w grze FL na okres przynajmniej 2-3 miesiecy, ale powroce przed wakacjami napewno ;)

co do statow, widze ze grasz jeszcze tabelkowo, nie masz ochoty troche swojej gry pomiksowac i rozluznic? chyba ze udaje Ci sie grac na stolach bez myslacych regow, ktorzy nie beda tego stylu eksploatowac, ale imo to nie jest latwe zadanie na 2/4 :P

Reply
trzcinek

Chętnie bym sie dowiedział jakie to rozluźnienia proponujesz lub sam u siebie uskuteczniasz. Mowie tutaj dokładnie jakie openraise luźniejesze i z jakich pozycji gracie. Dodatkowo mam wrażenie że za tight bronie blindy ale może się mylę.

Reply

ja gram cos a la 28/21/2.4 3bet 13 albo 14 i wts 41-42 o ile pamietam, a co do dokladnych zakresow to juz kwestia gustu/graczy za Toba/stolu itd. :D W zasadzie wiekszosc handow podbijam o 1 pozycje luzniej, tzn np. z UTG A9o+, A5s+(tutaj roznie bywa), KJo+, KTs+, QJo, QTs+, J9s+, T9s, 55+..

Reply
trzcinek

Tragedia tragedia tragedia..... tak tylko mogę podsumować wczorajszą krótką sesję, która zabiła u mnie jakiekolwiek nadzieje na odwrócenie sie tendencji zniżkowej. Ale nie jest to pierwszy raz jak muszę się poddać wariancji więc dalej robie swoje. Musi się w końcu coś zmienić chyba.... :f_rolleyes:

Hands: 360
Zysk/Strata: -238,5

Reply
klz03

Moze pograj sobie z tydzien/dwa na 1/2 zeby sie odbudowac i powrocic do swojej A-game ? Na jakiej grasz obecnie platformie i jaki masz screen name ?

Reply
trzcinek

Kolejna sesja za mna.....nie pamietam kiedy ostatni raz się tak czułem jak teraz.....bija mnie na prawo i lewo od półtora miesiąca.....żebym to chociaż na 0 wyszedł ale nic z tego. Zagrałem sporo rozdań i po około 300 bylem 150 na plus ale następne 400 to istny koszmar powtarzający się coraz częściej....

Hands: 710
Zysk/Strata: -246,5

klz03 --> Gram na P* 2/4 i nickname mam taki jak tutaj. Pozdro.

Dziś już grać chyba nie będe bo pewnie i tak pogrąże się jeszcze bardziej....wyjde gdzieś na miasto, napije się piwka i może chociaż w głowie mi sie ułoży bo teraz mam wrażenie, że każde rozdanie gram źle i wogóle wszystko jest bez sensu.....

Reply

Trzcinek muszę Ci się poskarżyć... !!!!

po naszym graniu dostałem takiego o to maila:

Zwracamy się do Ciebie z ostrzeżeniem, ponieważ dnia 03/03/2010 złamałeś zasady obowiązujące na PokerStars. Informujemy, że powtórne naruszenie regulaminu może spowodować zawieszenie Twojego przywileju korzystania z czatu.

Jesteśmy świadomi, że PokerStars jest serwisem międzynarodowym, a zatem gromadzi graczy z całego świata. Jednak - w celu zapewnienia uczciwości naszych gier - zmuszeni jesteśmy wymagać od graczy posługiwania się przy naszych stolach jedynie językiem angielskim.

Celem PokerStars jest zapewnienie graczom przyjemnej rozrywki i sprawienie, by każdy czuł się u nas komfortowo. Niestosowne zachowania oraz jakiekolwiek próby zakłócania przebiegu rozgrywki odbierają innym przyjemność gry, a zatem nie mogą być przez nas tolerowane.

Dziękujemy za współpracę w tej sprawie.

Z pozdrowieniami,

Dział ds. Czatu PokerStars

Zaobserwowano następujące zapisy na czacie:

Reply
trzcinek

Żeby nie bylo dostałem takiego samego maila _biggrin: Czuje się jak przestępca _cool:

Reply
klz03

Zrob przerwe od pokera, a po przerwie pograj limit nizej! To ci pomoze. Nie katuj sie tak jak ja kiedys. Do niczego to Cie nie doprowadzi. Zejscie limit w dol to nie jest żaden wstyd!

Reply
trzcinek

Wiem ze to żaden wstyd dlatego opracowałem pewien plan mojej przyszłości. Otóż zrobiłem cashout i zostawiłem sobie na P* bankroll wynoszący 2100$. Jest to 525 BB na 2/4 i mam zamiar grac z tym jeszcze 2/4. Jeżeli nadal dowswing bedzie trwal to w momencie spadku do 1600$ schodze na 1/2 i odbijam do 2000. Natomiast jeżeli sie uda przełamać troche to gram do 3600 i wtedy wchodze na 3/6. Jakbym uzbieral 3600 to ugralbym własnie 600BB na 2/4 i miałbym jakotakie podstawy do atakowania tego limitu na ktorym mam nawet rozegrane 200 rozdań _biggrin: To jest mój plan i będę się go trzymał konsekwentnie.

Dodatkowo postanowiłem przeczytać na nowo artykuły. Dawno temu czytałem je bardzo pobieżnie i wiele rzeczy co do ktorych mam pytania są w nich zawarte, więc nie chce męczyć trenerów i poprostu na nowo je przeczytam, porobie notatki. Na dzisiejszym wykładzie przeczytałem nawet jeden z sekcji BRĄZ i znalazłem odpowiedź na jedno z pytań, które miałem. Mam nadzieje, że to pomoże mi stać się lepszym (bardziej świadomym mych zagrań) graczem.

Wróciłem właśnie ze spotkania z zniajomymi, z którymi niebawem lece do Hiszpani ( nie mogę się doczekać!!!). Było pare osób nowych, którzy okazali się super ludźmi. Wypiłem pare piwek, złapałem dobry humor i mam nadzieje, że jutro będe miał dużo energii i motywacji do daleszej pracy.

Pozdrawiam

PS. Jak mnie wkurwia łódzkie MPK.......................

Reply