Przejdź do forum
Liga PokerStrategy ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Liga PokerStrategy - wielkość wpisowego

17 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
2,159 Wyświetlenia

Jaka powinna być wielkość wpisowego do pojedynczego turnieju?

http://pl.pokerstrategy.com/news/content/Rusza-Liga-PokerStrategy_06068

Pozdrawiam :)

16 odpowiedzi
Riverneed

Sądząc po liczbie głosów na 2 $ i 10 $, trzeba będzie wybrać wariant pośredni ;)

Ja mysle, ze blizej 10, no zeby bylo o co grac ;)

Riverneed

Według mnie najważniejszy będzie tu prestiż, dlatego wpisowe ma znaczenie drugorzędne :) Jednak powinniśmy pamiętać o tym, żeby na udział w lidze mogli sobie pozwolić również nowi członkowie społeczności PokerStrategy, którzy często nie mają jeszcze odpowiedniego bankrolla. Dość powiedzieć, że zgodnie z BM, aby grać w turniejach za 10 $, powinno mieć się na koncie 1000 $.

Rzeczywiście zdania są podzielone. Ja proponuję stawki 5$. Dlaczego?
Oto odpowiedzi:

1. Na złotówki to tylko 10 zł.
2. Wpłacając 5$ wiesz, że grasz o 25$ --> 50 zł, zatem jest o co walczyć.
3. SnG z mniejszymi stawkami są kompletnie nieprzewidywalne - łatwiej wygrać, ale często przegrywasz z maniacami.

A może najzwyczajniej połączyć stawki 2$ oraz 5$, tylko minimalnie różnicując punkty za odpowiednie miejsca (zaakceptowałbym nawet ten sam poziom punktów).

A swoją drogą trochę mało czasu zostało na ankietę, jej analizę i wykorzystanie wyników w procesie tworzenia ligi.

Powodzenia dla wszystkich członków PS :]

boobaaboo

Też uważam, że $5 byłoby optymalną stawką, jednak $7 lub $10 tez by nie były złe nawet dla początkujących graczy tylko musiała by być zmodyfikowana struktura wypłat tak, żeby więcej osób było w ITM. Wtedy będzie łatwiej dostać chociaż część wpisowego z powrotem.

65kg

Stawki w tym zakresie nie są istotne. Istotne są nagrody, motywacja do gry.
Np. stworzenie drużyny Poker Strategy z graczy, którzy zajmą pierwsze miejsca.
Wysłanie zwycięzców na turnieje naziemne w barwach PS.
Sądzę, że przy takiej nagrodzie będzie bardzo duże zainteresowanie ligą, w szczególności nowych członków.
pozdrawiam
65kg

Qba119

Zgadzam sie z 5 dolcow to jest chyba optymalna stawka nie duzo nie za malo:):)
pozdrawiam.

i ja uwazam ze 5$ to dobre rozwiazanie... jedyny wczesniej przytoczony argument in minus to fakt, ze poczatkujacych graczy nie bedzie na to stac... z calym szacunkiem mysle ze poczatkujacy gracze powinni sie skupic na nauczeniu sie i rozwinieciu podstaw pokera a pozniej przyjdzie dla nich czas na udzial w lidze... poza tym w lidze - i to w kazdej dziedzinie - istotny jest poziom! dlatego uwazam wrecz ze stawka musi w pewien sposob choc minimalnie odstraszac graczy typu "absolute beginner" :) hmmm.. moze i 10$ nie byloby zle?? pozdro

petesam

ja zaznaczylem 7 ze wzgledu na to ze jest pomiedzy 5 i 10 :) Mysle ze mniej niz 5$ nie ma sensu. Ale rozumiem ze dla niektorych 10$ moze stanowic czesc bankrolla, ktorej nie chcieliby ot tak wydawac.

yuntian

Powyżej 5$. Dlaczego? Żeby można było w razie czego odczuć ubytek tej kasy, a to zmotywuje do najlepszej gry, przez co poziom będzie wysoki. Co do tego, że to może zmniejszyć komuś bankroll - cóż, nie każdy musi od początku grać w lidze, na początku powinien zbudować bankroll, podszkolić umiejętności itp. A jeśli ktoś chce grać nawet z małym bankrollem - jego sprawa ;]

PS. Nie wyrażam takiej opinii dlatego, że sam mam duży bankroll - wręcz przeciwnie, jestem jednym z graczy, którzy odpuściliby sobie na początku ligę. Sam z doświadczenia wiem, że im mniejszy Buy-In, tym mniejszy poziom... albo inaczej mówiąc, zaangażowanie i podejście do gry w stylu - a co mi tam, 27o all-in, przecież to tylko 2, 3 dolce.

Riverneed

Ja jestem jednak dziwnie spokojny, że tego typu odpuszczania nie będzie. Wszyscy będą chcieli się pokazać, a przecież w przyszłości z dobrej gry w Lidze PS coś może wyniknąć...

MoroP

Ja zaznaczyłem osobiście 5$. I pomimo, że może wydawać się to mało, zamierzam podejść do ligi tak jak do każdego poważnego turnieju. Tu nie chodzi tylko o wygranie $ ale także o newsa w stylu MoroP w HU turnieju ligowego pokonuje Heads Admina Simoo :P

yuntian

Hehe :D Tak, macie racje i z Waszej strony to jest prawidłowe podejście - z resztą, macie już pokaźną wiedzę na temat pokera i pewnie też z tego to wynika. Dodatkowo, jak to bywa w różnych społecznościach, Wasz status zobowiązuje Was do jak najlepszej gry (oczywiście nie mówię, że tylko o status chodzi - sądzę, że granie na 100% swoich możliwości sprawia przyjemność :)). Reszta jednak, z tego co zaobserwowałem grając S'n'G przy małym wpisowym nie podchodzi... z "szacunkiem" do wydawanych pieniędzy i gra na odpierdziel. Oczywiście to lepiej dla innych, ale... :P 5$ to dobra stawka na Buy-In, ale jakby było 7$ to też nic strasznego się nie stanie ;)

profes1988

Wg mnie 5$ to akurat bo tak jak ktoś wyzej napisał zeby grac o wieksze stawki trzeba miec duzy bankroll...a tak 5 $ to nie jest sporo a ranga turnieju i zajecie jakiegos miejsca premiowanego pieniazkami to juz super sprawa bo wiadomo ze chodzi o prestiż....;)

MoroP

Na razie prowadzi w ankiecie 5$. Niezdecydowani mają czas do środy :)

Riverneed

Zapowiada się pasjonujący finisz - tylko 7 głosów różnicy pomiędzy 5 a 2 $ :)