Skip to forum
Notifications
Clear all

valkyros @ Rush / nl200-600 FTP (frozen) / plo50-100 WH

1,140 Posts
212 Users
0 Reactions
111.2 K Views

witam wszystkich, nie bedzie to blog gdzie wpisuje co mnie boli... nie wiedzialem gdzie to wrzucic wiec wrzucam w tym dziale. Z checi poprawy swojej gry oraz mozliwosci pomocy poczatkujacym graczom zaczalem nagrywac swoje sesje i w tym watku co jakis czas bede wrzucal filmiki.

Co do rusha to jest to dosc nowa odmiana pokera ktora zainteresowalem sie niecaly miesiac temu... zaczynalem od nl25, przeszedlem przez nl50... aktualnie gram regularnie nl100 + shotuje nl200. Na poczatek wklejam linka do live session (review sa ok, ale sa troche 'przeklamane' - wiadomo, mozna sobie wybrac 'run good' rece, mozna dopowiedziec sobie historie itp... w live mowie to co mysle w danym momencie gdy na ruch mam pare sekund) z nl200 4 stolow (shorthanded). Akurat tak sie zlozylo ze mialem tu run good, ale mam tez nagrane 2 czesci z sesji nl100 gdzie nie bylo tak rozowo (jak zdaze to zuploaduje jutro, jak nie to pewnie w przyszlym tygodniu dopiero).

No i tradycyjnie bylbym wdzieczny za wszelkie komentarze i uwagi, zarowno co do formy filmiku jak i do samych rozegranych rak (cash games gram od niecalego miesiaca i jestem jeszcze dosyc poczatkujacy, wiec wszelkie rady i uwagi doswiadczonych graczy mile widziane).

koniec pitolenia, macie linka, ogladajcie i komentujcie

http://www.megaupload.com/?d=04W9B7GE

spis wszystkich filmow:

nl200 sesja 1. part 1/1

nl100 sesja 1. part 1/2
nl100 sesja 1. part 2/2

nl200 sesja 2. part 1/3
nl200 sesja 2. part 1/3 Mirror #2 (sendspace)
nl200 sesja 2. part 2/3
nl200 sesja 2. part 3/3

nl200 sesja 3 - 27.05

nl200 sesja 4 - 16.06
nl200 sesja 4 - 16.06 Mirror #2 (sendspace)

nl200 sesja 5 - 4.10 (megaupload)

nl200 sesja 6 - 8.02.11 (dropbox)

hands review #1 - 20.06
hands review #1 - 20.06 Mirror #2 (sendspace)

Reply
1,139 replies
Nomedes

a co grasz misiek? FR or SH?

Reply

Valkyros gra na stolach SH.

Reply

fajny filmik , podobal mi sie i niezly pot z setem KK :D , nie oceniam bo jestem fishem i nie gram jeszcze tych limitow, wrzuc jeszcze jakies .

Reply
babel92

Valkyros NL200 SH nie jest dla mnie _p:

Reply
Spontann

hm..".Plik jest chwilowo niedostepny". Jak bys mogl jeszcze raz zuploadowac bo ten link nie dziala.

EDIT: Jednak po refreszu ruszyło jakby nigdy nic, sory za problem i bardzo fajnie ze wyszedles z taka inicjatywa bo sam gram nl10 sh i z checia zobacze jak wyglada poker na takich, dla mnie wysokich stawkach.

Reply

.

Reply

goDrut, babel - moze moja zdanie na temat limitow nie jest zbyt popularne ale... uwazam ze fisze sa na tak samo beznadziejnym poziomie na nl2 co na nl200, po prostu maja wiecej pieniedzy i graja wyzej. Nie ma tez ich wcale tak malo. Co do gry regow to owszem, sa lepsi (niektorzy sa wrecz na baaardzo wysokim poziomie) ale grunt to wiedziec ktorzy to :) to caly czas jest ta sama gra i oczywiscie poziom rosnie ale nie sa to jakies kosmiczne przeskoki, moj proces myslowy jest podobny na wszystkich limitach (no moze im wyzej tym zakladam ze regi sa bardziej myslace)

co do wrzucenia kolejnych czesci to beda, ale tak jak pisalem w pierwszym poscie - niestety dopiero za tydzien (mam to na kompie w gdansku a do konca tygodnia jestem w bydgoszczy)...chyba ze nagram cos tutaj - ale nie wiem czy znajde czas...no i jezeli oczywiscie jezeli ktos chcialby to ogladac :f_confused:

edit:
jeszcze uprzedzajac uwagi co do gry to po przejrzeniu jest pare spotow ktore gralbym nieco inaczej gdyby nie to ze akurat nagrywalem filmik i przez problemy z podzielnoscia uwagi je przegapilem :P o 2ch z nich chyba wspomnialem (brak 3ch cbetow gdzie powinny byc, miedzy innymi z A2 na A26 2-tone flopie, z QJ na button vs blind na 446 i jeszcze KJ na blind vs blind) do tego 2 czy 3 foldy pf gdzie reke albo przegapilem albo majac akcje na innym stole specjalnie spasowalem... miedzy innymi KQo na utg+1 (standard open), fold AJo vs utg+1 raise na CO czy fold JTo na sb przy minraise z mp i callu na CO/BU

Reply
kNoq001

wlasnie w/w rece spasowane pf troche mnie zdziwily, ale dobrze, ze wyjasniles :f_thumbsup:

co do samych filmikow, chetnie bede ogladal, podobala mi sie gra i czekam na nastepne czesci _thumbsup: _thumbsup: _thumbsup: tym bardziej, ze grasz bez statow i czasami ciezej o optymalne decyzje

Reply
Sterwor

uzywasz tam statow i jak one dzialaja?

Reply
salyk

Napisane przez Sterwor
uzywasz tam statow i jak one dzialaja?

tak samo jak na normalnych stolikach ;)

Reply

Masakra, aż strach pomyśles ile Ty masz kasy miesięcznie:s_cool: +rakeback który jest pewnie mega kosmiczny bo rozdania niesamowicie szybko lecą :f_grin: Pozazdrościć poziomu gry, stawek no i wygranych :f_smile: pozdrawiam serdecznie i czekam na kolejne filmiki :f_cool:

Reply

Valkyros jeszcze nie wie ile ma kasy miesięcznie, bo jak sam zaznaczył gra rusha i wogole cashe od miesiąca :P.

Reply

LOL, sorki że nie wiedziałem. Zatem czekamy na wykresik :f_cool:

Reply

wykres z ostatniego tygodnia jest w jakims watku dostepny, nie pamietam gdzie. wpisz nicka w wyszukiwaniu :).

Juz wiem looknij w Day Cafe.

Reply
k4m1l0z

łaaa taylor caby jacys prosi spoko gierki :D

Reply

http://www.megaupload.com/?d=T1AT2615

obiecany kolejny filmik. Nagralem go ponad tydzien temu, jest to pierwsza czesc sesji z nl100 SH rush (4 stoly) i trwa niecale pol godziny (druga ma troche wiecej, chyba z 50 minut). To byl pierwszy filmik jaki nagrywalem + bylem troche zmeczony wiec nie jestem do konca zadowolony z niego (z gry tak w miare, chociaz niestety w tym czasie nie bylo zbyt ciekawych spotow) - glownie przez to ze mowie tam dosyc malo i nie dzieje sie zbyt wiele. Mimo wszystko jezeli ktos chce obejrzec to zapraszam do sciagania i komentowania, druga czesc jeszcze dzis albo jutro.

Co do mnie to gram ostatnio praktycznie juz tylko nl200, wiec mozliwe ze to jedyny filmik jaki umieszcze z tego limitu (oby :D)... chyba ze dosiegnie mnie okrutny doomswitch to zobaczy sie co dalej.

jeszcze na koniec wkleje wykres z kwietnia + wszystkie sesje jakie zagralem na tym kompie (gralem tez okolo 2k rozdan gdzie indziej i skonczylem na -1k... w kazdym razie dostalem tez kolo 1k rakebacku wiec praktycznie winrate z wykresu jest moim faktycznym w tym momencie)

oczywiscie nie popadam w hurraoptymizm bo wiem co to dowswing i nawet na tym wykresie widac jeden powazniejszy spadek (udalo sie odrobic w ten sam dzien) + jedna sesja na -1,2k na innym kompie... winrate z nl200 po 17k rak mam 15bb/100 co jest wg mnie powyzej moich mozliwosci :D ale probka nie jest juz jakas mikro wiec mam nadzieje utrzymac sie jak najwyzej jak najdluzej...

pozdrawiam wszystkich, napiszcie tez moze czy chcecie session review jakies, wtedy moglbym mniej zanudzac a pokazac pare ciekawszych spotow

valkyros

Reply

http://www.megaupload.com/?d=8CHDW7MF

druga czesc... jakby byly jakies problemy z linkiem to dajcie znac bo nie wiem czy jest wszystko ok (male problemy przy wrzucaniu).

Druga czesc sesji NL100 sh rush (4 stoly) - akcja jakies 10 min po skonczeniu czesci pierwszej... filmik trwa 50min i imho jest sporo ciekawszy niz czesc pierwsza, dosyc duzo ciekawych spotow + troche sie rozkrecilem z opowiadaniem. Oczywiscie sa pewne bledy ale to juz uroki gry na zywo... kto ich nie popelnia :D standardowo mile widziane wszelkie komentarze, zarowno co do gry jak i formy filmiku

pozdrawiam
valkyros

Reply
kNoq001

Plik jest chwilowo niedostępny.
przy drugim linku, chyba jeszcze raz musisz wrzucic _rolleyes:

Reply

cos poprawilem w mega managerze, sprobowalem sciagnac z tego linku i jest ok (tzn zaczyna sciagac). Sprawdz teraz a jak beda dalej problemy to sprobuje wrzucic gdzie indziej/jeszcze raz.

Reply