Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 44 Nl100

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
195 Wyświetlenia
Teges

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.5/$1 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]MP2 (Hero)$110.86:///////;MP3$146.76:///////;CO$78.45:///////;BU$110.87:///////;SB$118.70:///////;BB$110.47:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP2 with 4:d, 4:s.
Hero raises to $3.00, 2 folds, BU calls $3.00, SB raises to $12.00, BB folds, Hero calls $9.00, BU folds.

Flop: ($28) J:d, 4:h, 8:h (2 players)
SB checks, Hero checks.

Turn: ($28) J:c (2 players)
SB checks, Hero bets $18.00, SB calls $18.00.

River: ($64) K:s (2 players)
SB raises to $88.70, Hero ??

21/15 cbet 56% WTS 27%, W$SD 57% sqz 3% 12k hands c\r na flopie o 7%

Call pre, pod seta, jesli trafie a on ma QQ+ często dostane całego stacka, jesli ma AK i nie trafi jest tez szansa na float. Jaki range mu daje na flopie dałem mu albo made hand, bądź AK, dlatego cb(chociaz po analizie, uwazam, że jesli miał op to pewnie chcial zrobic ten c\r i staki wtedy poszłyby na flopie), w sumie z AKs wydaje mi się, ze cbetowałby flopa, poza AKs nie widziałem u niego fdraw, więc tego raczej sie nie boje, na turn spada karta, która daje mi Fh, on znowu czeka, musze jednak już budować pule, gra c\c co może wskazywac no to, że miał op, ale boi sie J, który mógłby mi dac tripsa, na river po spadnięciu K dostaje prawie instant ob AI, na który musze byc dobry w około 40%, żeby sprawdzic, niby mając FH to easy call by sie wydawało, jednak mi się wydaje, że on wstawiając stacka liczy, że jesli mam to J na pewno sprawdze, a jesli nie mam J, to spodziewal sie pewnie, ze zagram cb.

Equity Wygrana Remis Zagubiona Ręka
Gracz 1: 30,000% 30,000% 0,000% 70,000% 4d4c
Gracz 2: 70,000% 70,000% 0,000% 30,000% KK, JJ, 88, AhKh, AJs

3 odpowiedzi
Ninjai

Preflop to jest po prostu fold. Nawet jak sobie dajesz IO, to w skrocie tlumaczac, raz na osiem razy trafisz set, a jak on wtedy c/f swoje AK, to juz nie masz +EV sytuacji overall. Jego perceived range po nad to jest taki mocny, ze prawie nigdy nie bedziesz mogl go ograc na postflopie.

Flop jest po prostu bet/call, nie ma co grac check, bo AK sie malo kiedy po prawi, a jezeli ma AKs, to niech c/r. Na dodatek on moze sobie myslec, ze board trafia twoj range calkiem dobrze i ty czesto bedziesz po prostu betowal, bo on bedzie c/f AK!

Na turnie bet to standard, nic nie reprezentujesz, ale tez nie masz zamiaru. Trzeba sie teraz zapytac, ile razy on tak gra z AK i czy w ogole, bo ty jednak nie raz mozesz grac check z Jx (JT), betujac turn potem.

Na river on ci moim zdaniem super czesto pokaze karete, albo KK. Ale to jest najlepszy przyklad, dlaczego call pod seta tutaj jest -EV, bo nawet jak trafisz twoj set, mozesz byc w plecy!

Niby w teorii tego foldowac nie mozna, ale w praktycze nigdy jego nie widze na AA, nie widze, by tak gral z AK, a jak juz, to to jest jedna kombinacja, a ty jednak mozesz rowniez miec tripsy, a on wiedzac to, i tak shipuje. Jak mowisz, ze to byl insta AI, to bym zrobil duzy laydown tutaj.

Teges

Oczywiście, racja, zresztą jak pisałem tego posta, to po dłuższym przemyśleniu stwierdziłem, że ten call, to nie najlepsza opcja na pre, flop tez sie zgadzam powinien być bet, a na river dałem fold, bo też myśle, że częściej zobacze JJJJK bądź KKKJJ :)

Sterwor

kj, kk moim zdaniem c betuje ten flop