Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] AAT7ss Plo5sh

8 Posts
6 Users
0 Reactions
417 Views

Poker Stars $5.00 Pot Limit Omaha Hi - 6 players - View hand 655150
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter

BB: $18.68
Hero (UTG): $6.39
MP: $23.71
CO: $7.52
BTN: $0.54
SB: $4.12

Pre Flop: ($0.07) Hero is UTG with A :diamond: T :club: A :spade: 7 :club:
Hero raises to $0.17, 1 fold, CO calls $0.17, BTN calls $0.17, SB calls $0.15, BB calls $0.12

Flop: ($0.85) T :spade: 6 :heart: 7 :heart: (5 players)
SB bets $0.10, BB calls $0.10, Hero calls $0.10, CO calls $0.10, BTN folds

Turn: ($1.25) A :club: (4 players)
SB bets $0.55, BB calls $0.55, Hero calls $0.55, CO folds

River: ($2.90) 3 :club: (3 players)
SB bets $2.80, BB folds, Hero folds

Villain ten sam wieloryb. ok 80/0.8/1.0. Powinenem rais'ować flopa?? Jak zagrać na turn/river?? Bije mnie 89** i to od flopa.

7 replies
Thorek

Grasz vs range przeciwnika, a nie vs konkretny układ. Jak dla mnie fold na riverze z najwyższym setem nie wchodzi tutaj w grę w momencie kiedy bije cię jeden układ.

Na flopie grałbym pot raise i zobaczył co się stanie. Często przeciwnicy betują za 1bb żeby dostać za darmo następną kartę.

Fold na river jest ok, przy tylu osobach w puli, jeżeli przeciwnik betuje za pulę to na 85% ma nutsa.

wujekryba

IMO na jego zakres super all day and nite long stack off na turnie. Kto gra w multiway spocie donk mini bet z nutsem na FD flopie?

NotNever

@up

Ja zagram.
A wole nawet check.

Mam, zalozmy 8c9c7c5c.

Co to za problem jesli w puli jest tylu graczy miec redrawa do mojego straighta w postaci wrapa/fd? Nie chce grac tam allina, jesli nie musze. Proste tez, ze opponent dependent.

wujekryba

check to nie bet za 2BB

Koleś to była passive fish dlatego się bałem. Przy jego Agression ten bet prawie w pota na River nie wyglądał dobrze. Na flopie nie chciałem przebijać bo moja ręka jest zbyt marginalna na turnie zagrałem call for pot controll Na river uznałem że sprawdzę każdy w miarę sensowny bet.
Pewnie to bardzo weak ale Omaha to moja dodatkowa gra i wciąż nie za bardzo potrafię oszacować zakres przeciwników

MrBocian

Dobrze zagrane, na flopie nie ma sensu podbijać, bo mamy tylko TTP i cztery outs do monstera przy dobrych oddsach. Na turnie przy tak pasywnym przeciwniku podejrzewam że 89xx to jednak duża część jego zakresu, a mamy tylko 8 outs do ewentualnego układu bijącego strita na riverze (zabieramy sobie T7), więc ewentualne podbicie może być kosztowne, jeśli tego strita ma.

Na river reprezentuje już wyraźnie 89xx lub 45xx z kierami, więc fold jest ok, tak pasywni gracze bardzo rzadko blefują 3 barrele.

pzdr