Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] jj2q plo10

9 Posts
8 Users
0 Reactions
512 Views
Amitis

PokerStars Pot-Limit Omaha, $0.10 BB (6 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

UTG ($9.18)
Hero (MP) ($12.82)
CO ($10)
Button ($11.29)
SB ($9.90)
BB ($15.59)

Preflop: Hero is MP with Q, J, 2, J
UTG calls $0.10, Hero calls $0.10, CO calls $0.10, Button calls $0.10, SB calls $0.05, BB checks

Flop: ($0.60) 6, J, A (6 players)
SB checks, BB checks, UTG checks, Hero bets $0.57, CO calls $0.57, 2 folds, BB raises to $2.60, 1 fold, Hero folds, 1 fold

Total pot: $2.31 | Rake: $0.11

Results below:
BB didn't show
Outcome: BB won $2.20

8 replies
Bono1987

Stack off !! Z midlle setem zawsze stack off w limpowanej puli...! Obstawiasz BB na AA** ... ??Tak może zagrać również z 66**, AJ**, A6**. WG mnie EZ stack off na flopie...

randerus

Zakres przeciwnika tutaj jest dość szeroki, mógł tutaj mieć drawy do strita i koloru. Zagranie dobre tylko jeżeli wiesz, że tak rozgrywa asy.

Amitis

Nawet jesli nie ma AA to każdy kolor, A,K,Q sprawiają, że nie będe wiedzial co zrobic. No i na tych limitach AA tez moze byc w jego range hmm.

ja to widzę tak:jak mam slabe AA i jestem bez pozycji to gram pasywnie i mogę zlimpowac ale w sytuacji takiej w jakiej jest BB gdzie zlimpowalo 5 zawodnikow gram swoim AA pot size beta i wywalam z rozdania wszystkich ktorzy maja smieciowe karty i zagrali limpa na klimat albo jak SB:widzi ze jest juz nabudowana pula i gra limp bo jak wiemy w omahe karty z dupy czesto moga cos zlapac.

jesli zawodnik z BB zagral limp z AA to znaczy ze jest donkiem bo jego AA** w 6 osobowej puli tak rzadko złapie dobrego flopa ze szkoda gadac.

AA** 24.10%
* 15.11%
* 15.27%
* 15.17%
* 15.17%
**** 15.19%

ja tu gram stack off i robie notke.

na 99% taki SB gra fold po minimalnej agresji BB.

mysle ze moj tok myslenia jest ok a jak juz tu wiele osob pisalo "Popieram, nie można grać jakiegoś SCARY Poker... ;)

Juzwabeznogi

Ja strzelam ze BB ma combo drawa i to jest stack off. Zlimpowac slabe asy OOP nie jest takim do konca glupim zagraniem, ale proba zagrania check raise juz mi do tego nie pasuje osobiscie. Bo potencjalne danie free karty na takim boardzie i w 6 osobowej puli to samobojstwo dla top seta. C\R o wiele bardziej pasuje mi dlatego do drawa, bo free karta nie moze Ci zaszkodzic, a check raisem mozesz zrzucic jakis sredni uklad typu TP, bottom set, slabe SD lub FD a widac ze nawet middle seta.
A jak ma AA**? To trudno, nie zawsze sie wygrywa hehe :) (zawsze sa jakies mikroskopijne szanse na runner runner st8 lub backdoor flush:) ) Pozdro

MrBocian

Ciekawa ręka, bo linia przeciwnika dość często oznacza tutaj słabe Asy.

Niestety, na stole leży trochę drawów, jest też szansa na bottom seta czy AJxx - więc gramy tutaj stackoff i modlimy się o 66xx u przeciwnika. Po stackoffie obowiązkowo notka.

Jeżeli gracz jednak jest pasywny postflop i bojaźliwy preflop (I MY TO WIEMY), to po takiej linii można zagrać także fold, bo wtedy AAxx to na tyle duża część jego zakresu, że przy niezbudowanej puli można ten spot odpuścić. Tacy gracze z rękami typu AJ czy 66 (oraz oczywiście drawami) będą grali pasywnie bez pozycji.

Bez readów - stackoff i notka.

pzdr

Thorek

Pytanie po co limpować taką rękę, skoro chcemy odpuszczać 2nd nutsa? Piszesz, ze nie będziesz wiedział co zrobić, jak uzupełnią się drawy na turnie, ale przecież grając tutaj 3-bet commitujesz się do puli i na turnie po prostu musisz wtedy dołożyć.

lechrumski

Ja w tej sytuacji gram najczesciej fold preflop zwlaszcza jesli mam ogarniajacego i w miare agresywnego gracza na CO i BU gdyz po podbiciu bedziemy tutaj mieli fold. Reka za malo skoordynowana a 2 to totalny dangler. Call zagralbym ewentualnie na BU po minimum 2 limpach.