Hej! Chciałbym poradzić się wasz jaką odmianę pokera grać?Wiem że Fixed teraz leci na łeb i co raz mniej go lecz chyba jest najłatwiejszy z tych wszystkich ,znowu NL BBS to dużo męczarnia na początku ale co do sng? No właśnie kiedyś próbowałem tej odmiany i mam nijaki stosunek do niej.Myślicie że jest wystarczająco wiedzy na jej temat na PSie żeby spróbować ją grać?I czy lepiej te stoliki po 9 czy może coś grubszego? Dodam że grałem FL 0,5/1$ SH lecz to było jakieś rok temu to wiedza prawie że cała wyparowała, wielkie dzięki za jakieś subiektywne i konkretne rady!Pzdr!
*aha platforma :PP
Każdy gracz musi do tego podejść indywidualnie ...
wybrałem nl bss bo lubie grac agresywnie, analizować jakieś rzeczy i sie meczyć
jeżeli ktoś wpada w totalny til po przegraniu kilki BI to powinien inna forme pokera wybrać
Musisz poczytać o każdej odmianie i zdecydować która najbardziej ci sie podoba
BSS - Wiekszy zysk, wieksza przyszłość
+ wieksze straty
Ale jeżeli przeczytasz arty basic, brąz + jakieś filmiki z mikrolimitów + wstawianie rąk do oceny + przeglądanie rąk innych graczy (dodatkowo) + PT3, HM, EL czy też jakieś poker ofisy - oczywiście na wyższych limitach na mikro nie ma co marnować trialu
to bedziesz graczem "wygrywającym" no i chyba nie musze wspominać o przykładaniu sie do gry i nauki
Pamietaj : NAJPIERW teoria bo bez tego to przegrasz cały BR ...
W FL co prawda nie da się olinować, ale i tak ta odmiana bywa podstępna, i nagle się okazuje, że nie ma stacka ; )
Jak masz duzo czasu to graj turnieje bo jest najwiecej kasy tam (najnizszy poziom).
FL= ogromne swingi + najmniejsza przewaga nad przeciwnikami w porównaniu z sng i bss
Ja na cashówkach utopiłem 2x50$. Dopiero na SnG 9os poczułem oddech dodatniego winrate na plecach:D
Może po prostu specyfika tej odmiany mi odpowiada, wcześniej czułem się jakbym ciągnął pług po grząskim polu ; ) Ale skoro Ciebie ani to grzeje, ani ziębi, to może sprawdź jak Ci będzie szło i już.
Poza artykułami bardzo polecam obejrzeć trochę filmów.
Napisane przez hellYeahEnT
Jak masz duzo czasu to graj turnieje bo jest najwiecej kasy tam (najnizszy poziom).
Wcale nie, jak to kiedyś ktoś napisał w cash games, konkretnie bss, jest kasa, a w MTT sława...
Napisane przez SzKKKK
Jak masz duzo czasu to graj turnieje bo jest najwiecej kasy tam (najnizszy poziom).Wcale nie, jak to kiedyś ktoś napisał w cash games, konkretnie bss, jest kasa, a w MTT sława...
Coś w tym jest.
To był chyba jakiś wywiad z pokerzystą o ile dobrze pamiętam........
poza tym cyba na mtt potrzeba więcej czasu. Ja rzadko kiedy mam więcej czasu niz 2 godziny na sesję dlatego w moim przypadku MTT odpada. Jeżeli nie masz czasu na dłuższe sesje to odpadaja wszelkie turnieje i sng 90 os+.
osobiście polecam bss ale tak jak ktoś wyzej napisał sprawa indiwidualna.
Plusy bss:
-zaczynasz grać kiedy chcesz i kończysz kiedy chcesz. W każdej chwili możesz odejśc od stolika, czego nie możesz zrobić grając mtt lub sng
- bardzo obszerna baza artykułów, filmików, forum oceny rozdań (nie wiem jak to wygląda w sng, mtt więc się nie wypowiadam)
- grając zgodnie z artykułami z brązu I ZGODNIE Z BM na mikrolimitach cięzko jest zbankrutować
- kilka ciekawych blogów z których mozna zdobyć dodatkową wiedzę
- jedna zła decyzja nie eliminuje cię z gry np po 2 lub 3 godzinach siedzenia
- przy poprawnej grze stosunkowo małe swingi (chyba że grasz dużo rąk spekulacyjnych
Minusy BSS
- możliwośc przegrania BI w jednym rozdaniu, które może wprowadzić w tilt
- Wymaga myślenia (choć osobiście nie uważam że to wada.)
Napisane przez Franczo
Napisane przez SzKKKK
Jak masz duzo czasu to graj turnieje bo jest najwiecej kasy tam (najnizszy poziom).Wcale nie, jak to kiedyś ktoś napisał w cash games, konkretnie bss, jest kasa, a w MTT sława...
Coś w tym jest.
To był chyba jakiś wywiad z pokerzystą o ile dobrze pamiętam........
link or didn't happen
I, że to poloki takie głopty gadają
Panie i Panowie odkrywam przed Wami Amerykę ![]()
sława = kasa
kasa = sława
mtt = sława = kasa = sława
cash = kasa = sława
puście se byle jaki program pokerowy - jeden master of cash, drugi master of mtt, trzeci master of show, czwarty ma kontakty