Skip to forum
Jak uratować kasę;)

Notifications
Clear all

[Closed] Jak uratować kasę;)

17 Posts
11 Users
0 Reactions
1,659 Views
piachu01

Jak wszyscy widzimy dolar strasznie spada. Ma ktoś jakieś plany by jakoś uratować swojego rolla? Myślałem o tym by wszystko wypłacić i wpłacać tlyko w razie potrzeby. Co Wy na to:D? Opłaca się coś takiego?

Albo macie jakieś inne pomysły?

16 replies
Gomez224

Nie tylko Ty się borykasz z takim klopotem.

Wyjśc jest kilka.

Kase na poker roomie trzymaj w ZŁ, wtedy nie będziesz tracił na spadku $
Pomyśl żeby gra na Euro za wygraną masz większe profity.
Trzymaj na koncie tyle ile jest Ci niezbędne do pozostania na danym limicie. Reszte wypłacaj pod koniec miesiaca albo jak duzo wygrasz.

piachu01

Znajdź mi room w którym mogę grać w zł:D

Euro też spada;/

Przeczekaj ten kryzys, za parę lat dolar znów wróci na swoje miejsce :D

MoroP

Forex:)

piachu01

MoroP napisał
Forex:)

Bawisz się w to?

Gomez224

piachu01 napisał

Piachu czytaj ze zrozumieniem. Napisałem że na poker roomie trzymaj kase w zl a jak będziesz chciał grac to poker room na podstawie twojego stanu kasy i aktualnego kursu $ zamieni CI złocisze. I na stoliki wchodzisz już w $.

Pozdrawiam

rem241

Też o tym myślałem ale obecnie zaiwestowałem w dollary na pokery wiec mi niski kurs na rekę ale jak cos z tego bedzie nie ebde za duzo trzymał w dolcach wiekszosc pójdize na konto zapewne wrzuce na konto oszczędnościowe i coś tak zarobi....a jak ebdzie potrzeba to wpłace swporotem to nie ejst ani takiego droie ani długotrwałe wiec co za problem:)puki co te pare $ co mam to w sumie wielkich strat z powodu kursu dollara nie mam:)

Walderam

Jakoś nie chce mi się wierzyć w to, że dolar z biegiem czasu się nie odbije.
W sumie wszystko ma swoje plusy i minusy, bo słaby kurs dolara przekłada się u nas na jeszcze znośne ceny paliw, spadające ceny elektroniki itd.
Rok temu dolar był po 2,85 dzisiaj jest po 2,02. Ten kto od roku nie wypłaca kasy tylko gra to ma niezłego bad beata....:/

Rodrigo1988

Ostatnio w Radiu mówili że jak dolar przekroczy jakąś tam granicę w stosunku do czegoś tam , złota czy euro w każdym bądź razie w przełożeniu na Polski jak
spadnie do 1,95 pln to wtedy się odbije od dna i będzie zwyżkował , co ma sprawić że przed końcem roku osiągnie wartość od 2,25 do 2,4 pln.
I ma ruszyć w górę po wakacjach.

piachu01

Gomez224 napisał

piachu01 napisał

Piachu czytaj ze zrozumieniem. Napisałem że na poker roomie trzymaj kase w zl a jak będziesz chciał grac to poker room na podstawie twojego stanu kasy i aktualnego kursu $ zamieni CI złocisze. I na stoliki wchodzisz już w $.

Pozdrawiam

No to pokaż mi taki room

Suseel

a myslal ktos o e-gold ??? trzymaja kase w zlocie ktore ma bardzo stabilny kurs chodz ostatnio idzie w gore, za kazde siano co wplacamy kupuja zloto i ryzyko spadku kursu jest bardzo minimalne, sam nie jestem pewien jak to dokladnie dziala chodz mam tam konto ale moze ktos sie lepiej orientuje

Gomez224

na platformie B2B -> I4Poker
nawet nie wiem przypadkiem czy na Titanie nie mozna czasem trzymac kasy w zł.

MoroP

Jak już wszystkie te trupy z szafy po kryzysie z kredytami hipotecznymi w USA przestaną śmierdzieć i gospodarka znowu zacznie lepiej prosperować to dolar zacznie rosnąć :)

Choć póki co chyba złotówka bije jest strasznie mocna :(

Pozostaje jeszcze możliwość założenia na moneybookers, albo innym takim serwisie konta prowadzonego w złotówkach. Przelewy między pokerroomem a kontem są natychmiastowe, przynajmniej wpłaty, więc możesz trzymać swój bankroll na tym koncie, jakąś część potrzebną do gry trzymasz w pokerroomie. Jak ugrasz coś więcej ponad część potrzebną do gry, to wypłacasz na konto złotówkowe. Jak stracisz zbyt dużo, to możesz w każdej chwili wpłacić jeszcze trochę. Problem kursu dolara przestaje być problemem.

Można pójść jeszcze dalej i nieużywaną część bankrollu trzymać na koncie oszczędnościowym. Np. połowa kasy, do której nie będziesz sięgał na pewno przez najbliższy czas trzymasz na osobnym koncie oszczędnościowym (chyba nie przegrasz więcej niż połowa swojego bankrollu? :) ), najlepiej osobne konto, żeby nie mieszać z kasą na życie, czy inne wydatki. Część na moneybookers na koncie złotówkowym, a najmniejszą część, niezbędną do gry, na pokerroomie. :)
Trochę skomplikowałem :D ale jakiś pomysł to jest. Poza tym może przynosić dodatkowe 4-5% zysku od nieużywanego bankrollu :D

Od razu mówię, że nie testowałem tego w praktyce, ale jak ugram więcej i kurs dolara dalej będzie spadał, to może to zastosuję. :)

Lukasus

Problemem jest nie do końca sam dolar bo w stosunku do euro tak dużo nie traci jak do złotem. Problemem jest złoty, który jest niewyobrażalnie mocny, jak tak dalej pójdzie to może będziemy mieć przejście na euro na poziomie Niemiec, tzn. że 2 marki = 1 euro :]

lekarz20

Rodrigo1988 napisał
Ostatnio w Radiu mówili że jak dolar przekroczy jakąś tam granicę w stosunku do czegoś tam , złota czy euro w każdym bądź razie w przełożeniu na Polski jak
spadnie do 1,95 pln to wtedy się odbije od dna i będzie zwyżkował , co ma sprawić że przed końcem roku osiągnie wartość od 2,25 do 2,4 pln.
I ma ruszyć w górę po wakacjach.

piwo:D