Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] J9s

8 Posts
4 Users
0 Reactions
368 Views

20/16/1/43 44h

Full Tilt - $1 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 3

czak1992 (SB): $104.05
odradanar (UTG): $37.50
IGoForguTshoT (CO): $100.00
DocHoldem84 (BTN): $108.65
dallascowboys25 (INVALID POS): $156.25

dallascowboys25 posts SB $0.50, czak1992 posts BB $1.00

Pre Flop: (pot: $1.50) czak1992 has J♣ 9♣

fold, fold, fold, dallascowboys25 raises to $3.00, czak1992 calls $2.00

Flop: ($6.00, 2 players) 9♥ 5♥ 4♦
dallascowboys25 bets $4.00, czak1992 calls $4.00

Turn: ($14.00, 2 players) J♥
dallascowboys25 bets $9.00, czak1992 raises to $25.00, dallascowboys25 calls $16.00

Tutaj kiedy on gra 2nd myślę że często to robi z Axh/Kh9+/setem/trafionym Jx

dlatego na ten cały range chyba opłaca się grać raise on może sprawdzi z Axh Jx z czymś takim jak Ah9/Kh9/AhJ/KhJ będzie pewnie często chciał isc all in a na jego ewentualny flush mam 4outy

River: ($64.00, 2 players) 2♣
dallascowboys25 checks, czak1992 bets $72.05 and is all-in, fold

7 replies

Pf i flop to standard.

Turn raise na unknowna jak najbardziej OK. Jedyne czego nie rozumiem to Twoj size. Z jakiegos konkretnego powodu robisz taki super maly raise? Z tego co widze polowa handow, na ktorych go stawiasz zawiera ,wiec moze jednak zraisuj wiecej for protection/value. Wtedy tez nie bedziesz musial overbetshovowac rivera. Staraj sie wiecej myslec nad sizingiem.

Napisane przez ZZZet
Pf i flop to standard.

Turn raise na unknowna jak najbardziej OK. Jedyne czego nie rozumiem to Twoj size. Z jakiegos konkretnego powodu robisz taki super maly raise? Z tego co widze polowa handow, na ktorych go stawiasz zawiera ,wiec moze jednak zraisuj wiecej for protection/value. Wtedy tez nie bedziesz musial overbetshovowac rivera. Staraj sie wiecej myslec nad sizingiem.

To już druga reka w której za mało betowałem więc coś w tym musi być muszę nad tym popracować i planować bety.

Czy shove R jest ok ?

Ninjai

Kluczowe slowo tutaj jest pot-management. Ogolnie towj maly raise na suchych boardach jest ok, bo ty wywierasz nad nim presje, ze on sie musi committowac swoim ruchem. Idziesz wiec w parze z konceptem tak zwanego "leverage"'u. Ale leverage tutaj jest mniej wazny od pot-managementu, poniewaz chcesz byc AI na riverze.

szok38

Nie wiem jak Ty to robisz Ninjai. Twoje filmy zaliczają się do absolutnie najlepszych jakie miałem okazję widzieć na Ps(mam porównanie do rosyjskich , ale chyba to nie tak mało).Są zrozumiałe, treść hiper czytelna,no świetne- tylko czerpać( co próbuję).
A Na piśmie....robisz coś innego.No oki nie znam tego konceptu, nawet nie słyszałem o nim.To dla wtajemniczonych??
No masakra. Jesteś jak Mr. Hyde i Dr. J.

Napisane przez szok38
Nie wiem jak Ty to robisz Ninjai. Twoje filmy zaliczają się do absolutnie najlepszych jakie miałem okazję widzieć na Ps(mam porównanie do rosyjskich , ale chyba to nie tak mało).Są zrozumiałe, treść hiper czytelna,no świetne- tylko czerpać( co próbuję).
A Na piśmie....robisz coś innego.No oki nie znam tego konceptu, nawet nie słyszałem o nim.To dla wtajemniczonych??
No masakra. Jesteś jak Mr. Hyde i Dr. J.

Mam to samo :rolleyes:

Czasami czytam po kilka razy co jest napisane żeby tak naprawdę zrozumiec o co chodzi ale mam nadzieje ze postep bedzie widoczny :)

Ninjai

Hehe, czasami nie jest tak latwo dla mnie opisac to, co dokladnie za tym stoi. Pewnie wychodze z zalozenia, ze juz niektore rzeczy znasz lub ja je znam na tyle, ze po prostu zapominam je tlumaczyc.

Wtedy nalezy sie pytac...pytac...pytac! Kto pyta, to nie bladzi? Czy cos takiego :D:D

A wiec Dr. Jekyll juz tlumaczy:

Koncept leverage'u, pierwszy autor to chyba byl BalugaWhale:
- W momencie kiedy my raisujemy np. na turnie, powinnismy robic taki raise, aby on wrzucal presje na naszego przeciwnika. On musi czuc, ze my jakby sie committujemy (opcja [a]) lub on sie bedzie musial committowac swoim nastepnym ruchem (opcja ). Wtedy oczywiscie zaleznie od naszej frekwencji tego ruchu jak i image'e raczej zawsze otrzymasz szczera odpowiedz od przeciwnika. Wyjatek to obv. spoty, w ktorych wygladasz bluffy.

O balancingu i range'ach teraz nie chce pisac, to jest znow tresc na cala ksiazke.

- Pot Management: Owszem powinienes miec jakis cel budowania puli w spotach, gdzie masz na mysli wyrzucic przeciwnika lub wciagnac go. Jezeli chcesz byc zbalansowany to te opcje wyglada prawie ze identyczne. Tutaj budowanie puli jest wazniejsze od leverage'u, bo chcesz byc AI na riverze i nie dawac mu za dobrych oddsow na call na flopie, bo wtedy minimalizujesz jego blad. Raisuj wiec tak, by na riverze nie miec overbetu, bo bys nigdy tak nie blefowal imo.

Wazny czynnik pomiedzy tymi dwoma konceptami to sama konstelacja boardow. Zauwaz, ze ta karta na turnie jest po za 8h jedna z najlepszych do blefowania. To owszem wprowadzi cie w spot, gdzie bedziesz moze podejrzany o blefy, jednakze na flopie raczej nie peelujesz tak lightowo, by twoj blef tutaj byl calkiem "goly". Zawsze bedziesz mial jakies pot-equity, conajmniej semi-blefa a raczej nigdy air. Jezeli twoj range nigdy nie zawiera air, a chcesz max. value od air, to musisz pomyslec, jak to zrobic.

Jezeli jego range tutaj beda drawy + made hands, to znajdz kombinacje, w ktorej draw nie calluje, tylko musi shipowac lub foldowac (leverage !) i gdzie made hands tez shipna, poniewaz nie moga grac call + c/c bez wrzucenia calego stacka. A wiec raisuj tylko tak, by na riverze miec conieco PSB left i juz masz optymalna linie, ktora zawiera wszystkie te rzeczy + jest zbalansowana.

Twoj raising-range na turnie powinienen zawiera tutaj 2pair, slabe flushy jaki jakis oesd z fd np. bez SD-value.

Any further questions, Sir?