Skip to forum
Notifications
Clear all

Lazy

40 Posts
12 Users
0 Reactions
1,222 Views

Pokertracker cały dzień odmawiał posłuszeństwa, właśnie leci housekeeping. Żadnego filmu nie obejrzę bo komp chodzi jakby chciał a nie mógł. Upić się też nie upiję bo jakieś choróbstwo złapałem i łeb mi pęka. Także zamiast w piątek wieczór jakoś produktywnie spędzić czas uznałem, że może założę sobie bloga.
Co do "kariery" pokerowej to zacząłem ją rozgrywając freerole na każdym sofcie jaki takowe oferował. Coś tam udało się wygrać, pograłem chwilę NL2 po czym przeczytałem na forum, że na roomie na którym grałem są delikatne problemy z wypłatą. Zaczęły się poszukiwania, gdzie jeszcze jakieś centy z freeroli się uzbierały. Na P* miałem cale 0,4$( jakiś freerol dla Polaków chyba o ile mnie pamięć nie myli). Siadłem w sumie trochę dla jaj na stolikach fixowych (o fixie nie mając zielonego pojęcia), przyszło szczęście początkującego i tak już przy tym fixie zostałem :) I nie żałuję, jakbym miał siedzieć i nitować NL2 rzuciłbym tego pokera w cholerę już dawno.
Bankroll jest na 0,25/0,5 ale nie rozegrałem jeszcze nawet 50k rozdań na 0.1/0.2, do tego wolę mieć jednak większy zapas niż 500BB. Ostry tilt mi się raczej nie zdarza ale przyznaję, że częściej gram "z automatu" niż A game. Przeglądając oceny rozdań z 0.25/0.5 też nie jest za rózowo i wielu "easy cap/3bet/whatever preflop" po prostu nie widzę, o ile nie jest to zagranie tabelkowe. Największy problem jednak jest z volume (stąd tytuł bloga). Z doświadczeń na siłowni wiem, że prowadzenie czegoś w stylu dziennika niesamowicie pomaga w motywacji.
Jeśli chodzi o cele to jestem realistą. Jak się uda do końca roku zadomowić na 0.25/0.5 to będę bardzo zadowolony.

Reply
39 replies
GlupiecBlazen

Witamy witamy.
O tak. Takie cuś ala dziennik motywuje choc u mnie to tylko jakieś gorzkie żale występują. Mnie póki co nie grozi 0.25/0.50, baa do 0.10/0.20 jeszcze kawał drogi, ale powoli podnosze się po masakrycznym tilcie.
Z DP to highway star i kozacki child in time
Życzę powodzenia.
:f_thumbsup:

Reply
Head Admin
spinek

Stawiam kropę.

I do zobaczenia przy stolikach! :fdrink

Reply

Poniedziałek nie jest chyba najlepszym dniem do gry. Stolików jakoś mało i jakościowo też takie sobie. Generalnie większośc dzisiejszej sesji upływała pod przewodnictwem przycisku fold. Układy łamane nie były bo też niespecjalnie było co bić. Już miałem kończyć na minusie (jakieś 50BB), zobaczyłem jednak, że do stellara brakuje mi 2vpp. Dosiadłem się więc do pierwszego lepszego stolika. 2 maniaków+ luck i już mamy plus. Szkoda, że się nie dokupowali.

PokerStars - $0.10/$0.20 (6 max) - Holdem - 4 players
Hand converted by PokerTracker 3

UTG: $5.19
Hero (BTN): $8.65
SB: $3.54
BB: $1.41

SB posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: ($0.15) Hero has A♦ J♦

UTG raises to $0.20, Hero raises to $0.30, SB raises to $0.40, BB calls $0.30, UTG calls $0.20, Hero calls $0.10

Flop: ($1.60, 4 players) 7♦ 9♦ 9♣
SB bets $0.10, BB calls $0.10, UTG raises to $0.20, Hero calls $0.20, SB raises to $0.30, fold, UTG raises to $0.40, Hero calls $0.20, SB calls $0.10

Turn: ($2.90, 3 players) 3♦
SB bets $0.20, fold, Hero raises to $0.40, SB raises to $0.60, Hero raises to $0.80, SB calls $0.20

River: ($4.50, 2 players) 2♥
SB bets $0.20, Hero raises to $0.40, SB calls $0.20

Hero shows A♦ J♦ (Flush, Ace High) (Pre 67%, Flop 85%, Turn 100%)
SB mucks Q♦ 2♠ (Two Pair, Nines and Twos) (Pre 33%, Flop 15%, Turn 0%)
Hero wins $5.20

SB: $6.84
Hero (BB): $2.40
UTG: $7.04
BTN: $2.71

SB posts SB $0.05, Hero posts BB $0.10

Pre Flop: ($0.15) Hero has T♠ T♦

UTG raises to $0.20, BTN raises to $0.30, fold, Hero raises to $0.40, UTG calls $0.20, BTN calls $0.10

Flop: ($1.25, 3 players) 3♥ 3♦ 4♥
Hero bets $0.10, UTG raises to $0.20, BTN calls $0.20, Hero raises to $0.30, UTG calls $0.10, BTN calls $0.10

Turn: ($2.15, 3 players) 8♠
Hero bets $0.20, UTG calls $0.20, BTN calls $0.20

River: ($2.75, 3 players) 4♠
Hero bets $0.20, UTG raises to $0.40, BTN calls $0.40, Hero calls $0.20

UTG shows K♣ Q♠ (Two Pair, Fours and Threes) (Pre 31%, Flop 23%, Turn 14%)
BTN shows A♣ J♣ (Two Pair, Fours and Threes) (Pre 37%, Flop 25%, Turn 14%)
Hero shows T♠ T♦ (Two Pair, Tens and Fours) (Pre 32%, Flop 52%, Turn 71%)
Hero wins $3.85

BTN: $6.79
Hero (SB): $4.95
BB: $5.74
UTG: $1.41

Hero posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: ($0.15) Hero has T♥ K♥

fold, BTN raises to $0.20, Hero calls $0.15, BB raises to $0.30, BTN raises to $0.40, Hero calls $0.20, BB calls $0.10

Flop: ($1.20, 3 players) 3♣ 2♥ 8♥
Hero checks, BB bets $0.10, BTN raises to $0.20, Hero calls $0.20, BB raises to $0.30, BTN raises to $0.40, Hero calls $0.20, BB calls $0.10

Turn: ($2.40, 3 players) J♥
Hero bets $0.20, BB raises to $0.40, BTN raises to $0.60, Hero raises to $0.80, BB calls $0.40, BTN calls $0.20

River: ($4.80, 3 players) 6♦
Hero bets $0.20, BB raises to $0.40, fold, Hero raises to $0.60, BB calls $0.20

Hero shows T♥ K♥ (Flush, King High) (Pre 49%, Flop 54%, Turn 100%)
BB shows 7♦ 7♣ (One Pair, Sevens) (Pre 51%, Flop 46%, Turn 0%)
Hero wins $5.90

Ostatnie to akurat missclick preflop, z drugiej strony nie wiem czy 3betowanie tego to taki dobry pomysł. Powinieniem był to foldować.

Reply

Ale runnuje. Ja pierdole, aż mi wstyd, 250BB w 3 dni. Przyjdzie korekta to się pewnie nie pozbieram. Bywa :) Zabieram się za oglądanie filmiku Kolaża. Myślałem, że dla fixa już nigdy nic nie wyjdzie w pl bo w sumie mało kto w to gra, a tu proszę jaka niespodzianka :f_pleased:

Reply
galer

Cześć InvertedRow! :)

Może i ekipa FL nie jest zbyt liczna, ale za to mocna! Mamy tutaj kilku naprawdę świetnych graczy, którzy w razie pytań na pewno pomogą. :fdrink

I nie myśl o żadnych runnach, korektach itp. Nic nie MUSI przyjść.
Najważniejsze to skupić się na dobrej grze i poprawnych decyzjach, a wyniki przyjdą same. :)

Pozdro!

Reply

Miała przyjść wariancja i przyszla.
Wczoraj:

Dzisiaj:

:facepalm:

Trochę tiltu i niepotrzebnych calldownów i foldów było ale i tak to co sie działo na stołach można opisać jednym słowem: UNFUCKINGREAL :rage:

No nic, trzeba zagryźć zęby i robić swoje :pokerface:

Reply
Rantrave

Durne calldowny niszczą cały winrate, musisz nad tym popracować :rage: :rage: :rage:

Reply

Uff! Powrót do świata żywych, zawsze się trudno gra po mini-downswingu.
Jeszcze jakby te sesje nie przechodziły ze skrajności w skrajność byłoby zajebiście. Emocjonalnie można nie wyrobić.

Reply

Jakieś podsumowanie października wypadałoby zrobic. Runnowałem całkiem nieźle patrząc przez pryzmat całego miesiąca. Próbka niestety stosunkowo mała, nie miałem tyle czasu w weekendy ile bym chciał. Sporo było błędów, missclicków (openlimp z 24o z UTG :facepalm: ), tilt też się czasem wkradał.

Plany na listopad:
- shoty na 0.25/0.5
- 30k rąk
- ogarnąc preflop ( nituję strasznie 23.78/17/10 :facepalm:, nie wiem jak się zabrać za to trochę ale coś pewnie wymyslę)
- nie wkurwiać się na donkowanie villain'ów (nie callować z Khigh bezmyślnie)
- samemu więcej donkować, szczególnie w multi (trochę kasy pewnie uciekło)

Sytuacja w fixie jakoś nie nastraja optymistycznie (zorientowałem się trochę w temacie i martwią mnie ci redzy schodzący limity niżej). Mam nadzieję, że fix jednak tak szybko nie zniknie i zdążę sobie coś pograć. Na dzień dzisiejszy chyba nie ma co się martwić na zapas i trzeba po prostu robić swoje.

Edit Zapomniałem o największym sukcesie października. Kilka dni temu wreszcie udało się (po nie wiem ilu próbach) skonfigurować PT3 tak, żeby HUD nie latał po całym stoliku. Jak to mogło wkurwiać człowieka. +0,5 BB/100 for sure.

Reply
tigerek73

Zapomnij o poszerzaniu jeśli masz dobry wynik. ;)

Reply

O proszę, kto bloga odwiedził :D Na siłę nic nie będę kombinował także spoko luz. Mam nadzieję, że na 0.5/1 juz się zadomowisz, nie chcę z idolem na tych samych stawkach grać :pokerface:

Reply
tigerek73

Jestem na dobrej drodze. ;)

Reply
emomaniac

z

Reply
marciar1

O ostatnio Cie spotkałem xD

Brzydki jestes;d

Reply

Jakiś mały update by się przydał pewnie. Grind idzie powoli ale stabilnie. Musiałem część rolla wypłacić co trochę opóźni przeskakiwanie limitów. Miałem nadzieję, że może jakoś tego uniknę, niestety nie dało się. Życie dziwka, bywa. Szkoda bo już trochę nudzi mi się na 0.1/0.2. Gdzieś straciłem satysfakcję z gry, w weekend trzeba się będzie zrestartować (czyt. upić). Znowu też jakieś chorubsko złapałem, co zawsze wywołuje straszną irytację. Co najmniej jeden durny calldown przez to dzisiaj poszedl :( Standardowo wklejam jakiś wykres. 50k rąk na 0.1/0.2 przekroczone. Winrate słaby ale jakoś przestałem na to zwracać uwagę. Jest na plus znaczy, że nie jest źle.

Reply

Pierwszy shot na 0.25/0.5

Pierwsze wrażenia: wariaci :D Agresja ładnie idzie tu do góry. Na pierwszy rzut oka rega od fisha nie jest tak latwo odróżnić, wszyscy napierdalają :D
Tuhla, którego na 0.1/0.2 oznaczyłem jako aggrofisha jest tu zdaje się regularsem ?( (jak mu się 3bet z K8s vs UTG opłaca tego się chyba nigdy nie dowiem) Oj, będzie swingowo, szczególnie, że nie znam tu prawie nikogo i żadnych notatek nie mam. Nagle poker to nie taka prosta gra. Z drugiej strony chyba więcej jest overplayów i bluffów z dupy co akurat bardzo cieszy.

Reply
Rantrave

Tuhla, którego na 0.1/0.2 oznaczyłem jako aggrofisha jest tu zdaje się regularsem

Buhahahahah buahhahha

muhahahaha

muahhahhaa,

ale mnie to rozbawiło.

Tuhla gra 10-14 stołów na 25c50c i ma supernovę, najwidoczniej jest tak słaby, że musi schodzić na 10c20c

Ogólnie jest cholernie słaby. Dużo go 3betuj z rangem co ma jakiekolwiek playability i sens, jak gra pasywnie to dużo vbetuj bo on nie zrzuci prawie żadnej pary czy AHi.

Muhahaha

Reply

Aż sprawdziłem, mam na niego 500h z 0.1/0.2 więc sobie tam trochę pograł. Myśłałem na razie żeby go capować nieco szerzej biorąc pod uwagę jego kretynizmy.

Reply
chudyand1

Napisane przez InvertedRow
Aż sprawdziłem, mam na niego 500h z 0.1/0.2 więc sobie tam trochę pograł. Myśłałem na razie żeby go capować nieco szerzej biorąc pod uwagę jego kretynizmy.

Nie polecam. Ten koleś jest mega słaby i nie trzeba zbytnio odchodzić od standardu tym bardziej, że często w cap pocie gra lead z Ahi z którego nie da się wyrzucić. Tzn zależy co masz na myśli bo cap na BU z 55 to standard. Tuhla to jeden z największych tardów mikro grających regularnie. Właściwie to siadam zawsze jak mam pozycję. Ten typ jest agro tylko na flopie. Mega exploit. Nie blefuj, wyrzucaj słabe SD value do przebicia na turnie, raise river u niego to nutsy i można spokojnie wyrzucać 2 pary nawet, podobnie jak lead river on nigdy chyba jeszcze nie blefował a gram z nim 2 lata. Trzeba natomiast uważać na jego check river z ini bo ten zjeb potrafi się na blanku wystraszyć trzymając TPTK :ayfkm:
To, że czasami 3betnie coś takiego jak K8s nie ma znaczenia bo on gra na tyle sf, że jak nie trafi na flopie to albo zagra ch/f natychmiast :facepalm: albo najpóźniej na turnie jeżeli się nie połączy.

Reply