Skip to forum
Sukcesy i porażki -...

Notifications
Clear all

Sukcesy i porażki - blog MTT

87 Posts
14 Users
134 Reactions
3,972 Views
kuCol521

Śledzę bloga nieźle jest

Reply
WhiteEagle

Cześć,

Dziś Unibet oddaje xD.

A tu nie miałem psychy grać dalej :transpire:

Pozdrawiam :f_drink:

Reply
aleasy77

Właśnie zastanawiałem się kiedyś nad zagraniem na Unibet, jak oceniasz tam grę ogólnie?

Reply
WhiteEagle

Cześć,

@aleasy77

Konto na Unibet mam długo, a gra tam była raczej fanaberią. Wszystko zmieniło się gdy szukałem alternatywy dla GG, które było alternatywą dla PS :) Aktualnie gram na PS, GG, KK, WPT i właśnie Unibet z czego na Unibecie mam największego rolla i jest to mój główny room. Wydaje mi się że jest tam więcej graczy rekreacyjnych. Jeśli chodzi o soft to trzeba się przyzwyczaić, mi pasuje. W MTT gra mało osób. Największy turniej w jakim brałem udział był na 199 osób (nie liczę freerolli), a najdłuższy czas późnej rejestracji to 99 min i to nie Turbo. Turnieje dość szybko się kończą co dla mnie jest dużym plusem. Minus to dużo mniejsze pule gwarantowane. Jeśli chodzi o inne formaty i odmiany (np. omaha) to gram je sporadycznie, przy wykonywaniu misji, ale gracze nie stwarzają większych problemów gdy chcemy im zabrać żetony :) Przynajmniej na mikro.

Osobiście polecam, ale może minąć trochę czasu zanim się zadomowisz :)

Reply
WhiteEagle

Bankroll Challenge

Tydzień 5
Cel: 2000$
Bankroll startowy: 200$
Bankroll z zeszłego tygodnia: 624,19$
Aktualny Bankroll: 715,58$
Liczba rozegranych MTT: 3
Profit tygodniowy: 91,39$

Reply
WhiteEagle

Cześć,

Pierwszy noworoczny tydzień jeśli chodzi o grę to bez szału, 3 dni gry MTT z łączną liczbą 24 gierek. Na szczęście zmagania na plus, a zadecydowały o tym wykonywane zadania oraz ostatni rozegrany turniej. Jest to też najlepszy tegoroczny wynik.

Spoiler

Łącznie z bounty: 51,68 euro :profit:

Od kiedy zacząłem bloga oraz BC, sesję MTT planowałem w ten sposób, że wybierałem sobie turnieje (z najlepszym value, moim zdaniem) z kilku roomów. Lista w raz ze wzrostem bankrolla, powiększała się co doprowadziło do tego, że w sumie sesję można grać 24/7 :) Szkoda mi było nie zagrać w jakimś "dobrym" MTT, bo "a może siądzie" :) Przez takie podejście, czas wolny się mocno skurczył, oraz przestałem się "dokształcać pokerowo" :fouet:
Ostania odnotowana nauka była 30.11.2023, wtedy skończyłem czytać "Strategie w turniejach Progressive Knockout".

Postanowiłem to zmienić:)

Plan od dziś do końca stycznia.

- Gram na jednym roomie: Unibet
- Start sesji: nie wcześniej niż o 18:05 Turniejem E1000 Battle Royale (Major)
- Koniec sesji: nie później niż turniejem o 22:05 E1000 Brawl (Major).
- W jednym czasie gram max 2 stoły.
- Codziennie poświęcam na naukę chociaż 0,5h (na początek :tongue:)

Jeśli chodzi o pozostałych klientów na których grałem czyli: KK, Poker Stars, GG, WPT to będę tam grał tylko w ramach promocyjnych zadań, bonusów, biletów itp.

Reply
WhiteEagle

Bankroll Challenge

Tydzień 6
Bankroll z zeszłego tygodnia: 715,58$
Aktualny Bankroll: 799,52$
Liczba rozegranych MTT: 24
Profit tygodniowy: 83,94$

Reply
WhiteEagle

Cześć,

Wczoraj udało się się zaliczyć FT w E1000 Battle Royale (Major). Na stół finałowy wjechałem na short stacku, a największe bounty nad głową mocno utrudniało grę :)

Spoiler

Przy 3,96BB udało się odbić od dna za pomocą ATo, a później QQ. Turniej zakończony tuż za podium, a wygrana staje się tegorocznym rekordem :)

Spoiler

Łącznie z bounty: 88,80 Euro

Reply
WhiteEagle

Cześć,

Dziś (10.01.24) dopadło mnie prawo serii :) 2 dzień z rzędu ten sam turniej i znowu stół finałowy :) Ale tym razem poza największym bounty nad głową na stół finałowy wjechałem z trzecim stackiem :)

Spoiler

Oczywiście grało się dużo swobodniej i luźniej niż dzień wcześniej na short stacku. Nie przedłużając wynik zmagań poniżej, nowy rekord (życiówka) :profit::f_biggrin:

Spoiler

Łącznie z bounty: 259,58 Euro

Reply
kesura

:f_thumbsup:

Reply
mampokera

..

Reply
WhiteEagle

Cześć,

Napisane przez mampokera

Napisane przez WhiteEagle
Nie przedłużając wynik zmagań poniżej, nowy rekord (życiówka) :profit::f_biggrin:

no to teraz zgodnie z prawem serii czekamy na nowy rekord :gl:

Było blisko:) W niedzielę były ku temu dwie okazję :)

Pierwsza nadarzyła się na WPT, gdzie we freerollu Kings of Cash przytuliłem bilet do Global Spin o wartości 50$. Od razu postanowiłem go wykorzystać i wylosowało 10x, czyli 500$ :) Ciekawostką jest to że każdy wygrywał :) 1st – 400$, a 2 i 3 miejsca zwrot wpisowego czyli 50$ :)

Spoiler

Ogólnie to długo nie pograłem:) w drugiej ręce AKo, na flopie TPTK poszły all iny i oponent skompletował flusha. Po tym rozdaniu coś wywaliło, mi zostało 2BB a wygrany zniknął ze stołu , a dokładał do puli itp :)

Druga sytuacja to klasycznie FT w moim ulubionym turnieju o 18:05 :) W niedzielę pula była powiększona o 350 euro więc było o co walczyć :)

Spoiler

Łacznie z bounty: 50,96 euro

Ogólnie za mną bardzo ciekawy tydzień. Wprowadzone zmiany zaprocentowały i nie chodzi mi tu o same wyniki, ale o samopoczucie podczas gry, mniejsze zmęczenie itp. W skrócie - jest dobrze :)
Skupienie się na jednym roomie, oraz ograniczenie liczby gier było strzałem w 10. Dzięki temu znalazłem też czas na naukę, a zakładane 0,5h w ciągu dnia to żaden problem.
Aby wyciągnąć z tego jak najwięcej postanowiłem jeszcze bardziej ograniczyć aktywność na innych roomach poza Unibet. Na czas bliżej nieokreślony wchodzę w separację z PokerStars, KK, oraz WPT. Czekam na jakieś fajne promocję :) Aktywny pozostnę na GG, ze względu na codzienne bilety oraz turniej Polskie Środy BountyHunters. Dodatkowo może coś zagram z Festivalu.
Dziś na Unibet zrobię ostatnią 8 misję i do końca miesiąca oprócz wtorkowego polowania na jackpota w HexaPro, nie planuję grać innej odmiany niż MTT.

Reply
WhiteEagle

Bankroll Challenge

Tydzień 7
Bankroll z zeszłego tygodnia: 799,52$
Aktualny Bankroll: 1167,93$
Liczba rozegranych MTT: 22
Profit tygodniowy: 368,41$

Reply
Moderator
baadnewz01

Idziesz jak burza, oby tak dalej :f_drink:

Reply
WhiteEagle

Cześć,

Trochę info z placu boju :) Udział w festivalu Bounty Hunters na GG poker zaliczony turniejem $10,50 Secret KO (Mystery Bounty). Skuszony możliwością wygrania bounty 10k, postanowiłem spróbować swoich sił...., no i przypomniałem sobie dlaczego doceniam grę MTT na Unibet :) Zagrałem 2x i 2x po ok 3h odpadłem poza ITM. Fieldy po 14 tysięcy nie są dla mnie :)

Wtorkowe polowanie na jackpota w HexaPro Extreme, też nie poszło po mojej myśli :) Do Hexy wrócę tylko jak będę musiał np. podczas wykonywania misji, ale to dopiero w lutym, lub gdy będzie co godzinny jackpot na 0,20 centów:)

Środa przyniosła FT tym razem w turnieju o 22:05. Debiut klasycznie na shortstacku z najwyższym bounty. Ostatecznie 5 miejsce, z łączną wygraną 70,19 euro.

Spoiler

Dziś zwróciłem uwagę że zostały mi naliczone punkty z WPT, aktualnie mam 656,26. Z tego co było napisane to za 900 punktów powinno się dostać 6x 10$ w biletach do Global Spin, dużo do ugrania nie zostało więc spróbujemy :)

Reply
WhiteEagle

Cześć,

W ostanim tygodniowym turnieju udało się zająć 4 miejsce, dzięki któremu siedmiodniowy okres zmagań nie okazał się minusowy :)

Spoiler

Łącznie z bounty: 85,47 euro

W niedzielę przypomniałem sobie o czymś takim jak satelity :) Zagrałem nawet w/w turniej z jednej z nich. Koszt 2 euro zamiast 5, czysty zysk :profit:

Bankroll Challenge

Tydzień 8

Bankroll z zeszłego tygodnia: 1167,93$
Aktualny Bankroll: 1170,38$
Liczba rozegranych MTT: 23
Profit tygodniowy: 2,45$

Reply
WhiteEagle

Cześć,

Do niedzieli, w minionym tygodniu najciekawszym wydarzeniem była informacja odnośnie Unibeta. Domniemane plany wycofania się z rynku naszego kraju lekko mnie zaniepokoiły, gdyż jest to mój główny room. Trochę poczytałem i chuchając na zimne wypłaciłem 95% rolla. Ogólnie postanowiłem nie magazynować tam środków :)

Na tygodniu nie odniosłem jakiś spektakularnych sukcesów, co prawda miałem 2x FT, ale było to w mniejszych turniejach z pulą 500 euro. Najlepszy wynik to 4-te miejsce z łączną wygraną 36,16 euro. Jeśli chodzi o majorsy to najlepsze było miejsce 10-te z łączną wygraną 30,73 euro.
Także bez szału. Ciekawostką jest to, że w tych mniejszych MTT nie jest wyszczególniony FT, przez to nie ma tej atmosfery :coolface:

W niedzielę na uwagę zasługuje freeroll Kings of Cash na WPT do którego dostanie biletu było dla mnie niespodzianką. W tym turnieju jest masa miejsc płatnych na których odpaść nie chcę :) Są one premiowane biletami do WPT Passport Satellite, które dla mnie są bezużyteczne :)

Spoiler

Dlatego trzeba nieźle się nakombinować aby zakończyć turniej w odpowiednim miejscu. Pierwszą próbę odpadnięcia zakończoną niepowodzeniem miałem na bilecie 50$ do Global spin, drugą na bilecie 110$ do Sunday Slam. Po tych próbach trzeba było odpaść na miejscach 3-8. Oczywiście źle spojrzałem i przy 9os wrzuciłem na raisa z UTG swoje 24o z uśmiechem że odpadnę gdzie trzeba..., na szczęście wygrałem, ale pojawiła się czarna wizja pierwszego miejsca. Ostatecznie udało się przegrać na 7 pozycji. Uff.. :)

Spoiler

Wygrany bilet wykorzystałem jeszcze w niedzielę. Jest to nowy rekord wpisowego :) Ogólnie z gry jestem zadowolony pomimo że odpadłem poza miejscami płatnymi, byłem 46 na 106. Na szczęście wyelminowałem dwóch graczy za których dostałem bounty :profit:

Spoiler

W obecnym tygodniu raczej mniej gry z powodu planowanej hospitalizacji :)

Reply
WhiteEagle

Bankroll Challenge

Tydzień 9
Bankroll z zeszłego tygodnia: 1170,38$
Aktualny Bankroll: 1437,76
Liczba rozegranych MTT: 20
Profit tygodniowy: 267,38 $

Reply
WhiteEagle

Cześć,

Hospitalizacja zakończona, wyniki badań prawidłowe, można wracać do gry :), ale zanim to zrobię wrzucam podsumowanie całego miesiąca stycznia, które dotyczy tylko gier MTT.

MTT STYCZEŃ - PODSUMOWANIE

Ilość gier: 89
Kwota wpisowego: 433,33 €
Średnie wpisowe: 4,86 €
Wygrane: 1099,78 €
Profit: 666,45 €
Czas poświęcony na naukę MTT: 21h 49 min

#SUKCES +
Powrót do nauki :)

#PORAŻKA -
Mała liczba gier

Cele na luty:
Zagrać minimum 100 MTT
Poświęcić minimum 24h na naukę

Reply
WhiteEagle

Cześć,

Po 4 dniach całkowitej przerwy od kart, uznałem że piątek będzie idealnym dniem na powrót do gry. Zaraz po rozpoczęciu sesji stwierdziłem że jednak nie był to dobry pomysł, ale postanowiłem walczyć do końca, pomimo że bylo to dla mnie mocno męczące. Finalnie piątkowa sesja na plus, udało się nawet zadebiutować na stole finałowym w €1250 Scuffle (Major). :profit:

Spoiler

Sobota i niedziela wpisze się w moją pokerową historię, jako dwie najgorsze sesje od kiedy zacząłem pisać bloga. Na 14 MTT PKO w żadnym nie udało się dotrzeć do ITM, a bounty zdobyłem tylko 3 :facepalm: Przyczyna? Gra na siłę, bez odpowiedniej koncentracji, która spowodowała masę błędów. Wciągam wnioski i walczymy dalej. Start 18:05 :)

Bankroll Challenge

Tydzień 10
Bankroll z zeszłego tygodnia: 1437,76$
Aktualny Bankroll: 1397,77$
Liczba rozegranych MTT: 18
Profit tygodniowy: -39,99 $

Reply