Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

.

41 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
1,171 Wyświetlenia
wieczko

.

Odpowiedz
Cytat
40 odpowiedzi
stekubuk
Spoiler

I trzecie, ostatnie zadanie na lipiec. (najtrudniejsze)
-Pochwalić się swojej drugiej połówce o byciu pokerzystą fish cool
Chyba najtrudniejsze zadanie dla mnie.
Boję się, że odbierze to bardzo stereotypowo.
Jak wy sobie z tym poradziliście?

Tu będę aktualizował na bieżąco postępy:

Przyzwyczai się :truestory:

Najlepiej od razu powiedzieć :fdrink

Odpowiedz
Cytat
wieczko

Kiepski początek :ayfkm:
Nie mogłem się rozkręcić, po 2 satkach zrobiłem przerwę, ale nadal kiepska koncentracja. Pod koniec wszedłem na dobre obroty, ale nic nie żarło.
I na koniec bardzo długi bąbel w satce do SM-a odpadłem 14ty (11ticketów).
Oglądałem do końca i shorty wogóle nie chciały odpadać.
Rozstrzygnęło się tuż przed blindami 320k/160k jeszcze takich nie widziałem w tych grach.

Słaba koncentracja przełożyła się na słabe pozycje po add-onie:
-1,65 1xCO 3xSB i 2xBB,
-4,40 1XBU 1xMP3.

Pewnie te 70% w założeniu jest bardzo przesadzone, no ale będzie szansa sprawdzić i zrobić korektę na następny miesiąc.

8 gier (-95,9$) avBI: 11.9875

Odpowiedz
Cytat
wieczko

Zagrałem już dziś 6 gier i tylko raz po add-onie byłem na buttonie.
Cel nr 2 już uznaje za przegrany.

Zmieniłem też taktykę, nie walczę już za wszelką cenę o pozycję dealera.
O ile między UTG/BB a BU jest odczuwalna różnica przy stacku 33k (im większy stack tym różnica jest mniejsza).
To w przypadku gdy poświęcam 20sekund timebanku żeby mieć BU zamiast CO, wydaję mi się to bez sensu. Bo ta jedna pozycja nie daje takich korzyści jak cały timebank w późniejszej fazie czy w pobliżu bubble.

W dodatku przychylam się w stronę regów grających max czasem bez względu na pozycje, gdyż każdy dodatkowy rebuy to zwiększenie avBI o ponad 10%.

Odpowiedz
Cytat
tojaczajka
Odpowiedz
Cytat
wieczko

Przestałem dbać o pozycję... i 2x D.
Dziś 8 satek (-91,2$) avBI:11,4

1 ticket 215 _cool:

Odpowiedz
Cytat
michael93pl

Powodzenia w tych satkach, kiedyś na nich trochę pogrywałem, chętnie do nich wrócę gdy podbuduję trochę rolla.

Co do kobiety, moja od samego początku wiedziała, że gram choć była mocno sceptyczna. Potem były kłótnie nt chodzenia na turki live do kasyn, stwierdziła, że będziemy się tym martwić jak będziemy zaręczeni. Wziąłem ją kilka razy na mniejsze wakacje za $ z pokera a gdy już usłyszałem ceremonialne "Tak" sama mnie wspiera we wszystkim co jest możliwe. Także kwestia dobrych argumentów i nie odpuszczania tematu gdy takowy powstanie ^^

Odpowiedz
Cytat
wieczko

Dzięki Michael.

Co do satek 3x, czy zawsze opłaca się grać max czasem?
Myślę że wielkość stack ma tu znaczenie, bo jeśli uda nam się nabudować do 100k+, a reszta graczy ma poniżej 10k to szybka gra może być korzystna.
Na pewno jest korzystna przy małych fieldach, gdy na dużych blindach jest 2-5 stolików, to rebuye shortów z naszego stolika mogą mieć znaczny udział w puli.
Szczególnie jeśli mamy jakiegoś gracza wsuwającego any2 i biorącego podwójnego rebuya za każdym razem. To po co go ograniczać powolną grą?

Odpowiedz
Cytat
wieczko

Pozytywnie :pokerface:
4 gry (-27,5$) avBI: 6,875
1x button

1 ticket 215 _cool:
1 ticket 320 _cool:

Odpowiedz
Cytat
spajson

graty
bylismy razem na ft 320;]
i ja dzis tez jeszcze jedna 215 zlapalem, ale nie ma duzego profitu bo zagralkem w sumie sporo satelit i generalnie mocno mnie oszukiwali;]

Odpowiedz
Cytat
wieczko

Napisane przez spajson
graty
bylismy razem na ft 320;]
i ja dzis tez jeszcze jedna 215 zlapalem, ale nie ma duzego profitu bo zagralkem w sumie sporo satelit i generalnie mocno mnie oszukiwali;]

Wiem, Tobie też gratki.
:milord:

Ogólnie bardzo często Cię widuję na stołach :sdrink

Odpowiedz
Cytat
wieczko

Wczoraj wieczorem byłem mocno zmęczony, ale po krótkiej drzemce zdecydowałem się na krótką sesję.
Niestety satelity bez ticketa. W jednej przy dobrym stacku przegrałem dwa rozdania pod rząd wsuwając first in AQ<A4o i następne AQ<AJo J na river i out.
Zagrałem turek 1,10 40k gtd i zaliczyłem min casha więc sesja prawie breakeven.

5gier (-64) avBI: 12,80
1 x button
1x 48,45$ :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
Danielw88

dobre gierki grasz :) też je kosze od kilku miesiecy aktywniej i uważam to za mega słuszny wybór,powodzenia, będe śledził :)

Odpowiedz
Cytat
wieczko

Napisane przez Danielw88
dobre gierki grasz :) też je kosze od kilku miesiecy aktywniej i uważam to za mega słuszny wybór,powodzenia, będe śledził :)
Co grales wczesniej? HU?
Ciekawi mnie porównanie satek 3x z cashowkami. Jakie stawki gra się z bankrollem 1-2k i jakie hourly wychodzi?

Odpowiedz
Cytat
Danielw88

Napisane przez wieczko

Napisane przez Danielw88
Co grales wczesniej? HU?
Ciekawi mnie porównanie satek 3x z cashowkami. Jakie stawki gra się z bankrollem 1-2k i jakie hourly wychodzi?

wcześniej przedewszystkim hu sng, wg mnie 3x robią podobne houry do hu sng po 30$ a biorąc pod uwagę naklad koncentracji na jedne i na drugie to satki są po prostu mniej obciążające, mogę grać oglądając film czy tam gotując coś i osiągam dobre roi a grając hu sng na stawkach 30$+ trzeba się konkretniej skupić żeby ogarnąc satysfakcjonujące roi :)

Odpowiedz
Cytat
wieczko

Napisane przez Danielw88
wcześniej przedewszystkim hu sng, wg mnie 3x robią podobne houry do hu sng po 30$ a biorąc pod uwagę naklad koncentracji na jedne i na drugie to satki są po prostu mniej obciążające, mogę grać oglądając film czy tam gotując coś i osiągam dobre roi a grając hu sng na stawkach 30$+ trzeba się konkretniej skupić żeby ogarnąc satysfakcjonujące roi :)
Te 30tki w jakiej formule? turbo?
Ile stolow na raz?
I do jakich stawek 3x porownujesz 1,65 czy wyzszych?
Ile stolow grasz teraz 3x?

Odpowiedz
Cytat
Danielw88

30$ turbo grałem 1lub dwa stoliki z kilku % roi ale bywały też dłuższe okresy BE, satki grywam 3x po 1,65 3x po 3.3 , 2x po 2,2 i po 3.3 i po próbce koło 1k gier mam roi ponad 85% . Teraz grywam tylko w weekendy i odpalam tyle ile jest w danym momencie czyli pewnie z max 6 na raz. może po prostu za słaby byłem w hu sng :D

Odpowiedz
Cytat
wieczko

11 gier (-139,44) avBI: ~12,677
1x button

Odpowiedz
Cytat
Danielw88

Napisane przez wieczko
11 gier (-139,44) avBI: ~12,677
1x button

5:28? nocka poleciała i tylko 11gier? czy z baletów wracałeś i zrobiłeś wpis? :D

Odpowiedz
Cytat
INeverSaid

Jeśli mogę spytać:
1. Zawsze zaczynasz satki od początku, czy w późnej rejestracji ?
2. W fazie R zawsze grasz pod cEV, czy kombinujesz, aby jak najmniejszym kosztem dojść do fazy freezout i kupić 30k chipsow ?

Odpowiedz
Cytat