Siemanko,
czas założyć bloga, dziennik swojej pokerowej przygody, który może da mi up do lepszego rozwoju. W pokera gram myślę nie dłużej niż pół roku. Grą zainteresował mnie mój sąsiad do którego mam 2 kroki i po 3 tygodniach nauki i gry między sobą postanowiłem spróbować swoich sił online. Plan był taki aby wpłacić 600$ do wyrobienia całego bonusu grając nl10. Niestety plan został po niedługim czasie mocno zweryfikowany. Okazało się w praktyce, że na NL10 to potrzeba pierdyliarda rozdań do wyrobienia bonusu oraz że brakuje skilla przy takim volume. Po kilku dniach przerwy postanowiłem dokończyć to co zacząłem i grać to co potrafię bez względu na końcowy wynik. Udało się wyrobić cały bonus 3 dni przed czasem. Z gry niestety lipa totalna. W Crafcie wyszło -60$, choć według moich obliczeń około 20$ realnie wyszedłem na plus. Natomiast to co zrobiło mi święta to bonus oraz rakeback z softu i rakeback deal. Łącznie prawie 1400$ i nie ukrywam że jak prawie 2k$ pojawiło się na skrill to chodziłem 3 dni z bananem na twarzy.
Aktualnie gram na Pokerstars nl10z, gdzie wyrabiam bonus od depozytu. Jakby kogoś interesowało dlaczego tak nisko, bo teoretycznie mógłbym grać nawet nl50 to na GG byłem b/e, więc nie ma co się rzucać na głęboką wodę. Na PS idzie całkiem nieźle, myślę że dopiero teraz wychodzi skill jakiego nabrałem. Na zoomie jest bardziej komfortowa gra i szybko nabija się rozdania i mam więcej czasu na grę. Do tego mam HM, co prawda starą licencje i nie działa mi hud ale już w programie wszystko gra wiec na razie wystarczy.
Odnośnie celu to mnie absolutnie satysfakcjonuje zarabianie 10k PLN miesięcznie. Myślę że jest to cel w moim zasięgu nawet w tym roku. Plan jest taki aby wyrobić bonus na PS, który da łącznie ze skrzynkami oraz rakeback deal około 1k$. Przy EV oraz real>5bb/100 wchodzę na nl25. Przy moim volume to nie wiele trzeba aby zrobić 1k$ na nl25 miesięcznie łącznie z rb. Jest jeszcze opcja wyrobienia nowego bonusu na jakimś roomie. Potrzebuje około 5-6k$ aby grać nl100 na GG + zakup PIOsolvera. Dlaczego nl100 na GG? Bo z samego rb powinienem te 10k PLN miesięcznie wyciągnąć. Winnings jakbym był na koło 0 to już zajebiście.
Trzymajcie kciuki!