Skip to forum
Notifications
Clear all

Cel: 10K PLN/month

9 Posts
6 Users
21 Reactions
1,266 Views

Siemanko,

czas założyć bloga, dziennik swojej pokerowej przygody, który może da mi up do lepszego rozwoju. W pokera gram myślę nie dłużej niż pół roku. Grą zainteresował mnie mój sąsiad do którego mam 2 kroki i po 3 tygodniach nauki i gry między sobą postanowiłem spróbować swoich sił online. Plan był taki aby wpłacić 600$ do wyrobienia całego bonusu grając nl10. Niestety plan został po niedługim czasie mocno zweryfikowany. Okazało się w praktyce, że na NL10 to potrzeba pierdyliarda rozdań do wyrobienia bonusu oraz że brakuje skilla przy takim volume. Po kilku dniach przerwy postanowiłem dokończyć to co zacząłem i grać to co potrafię bez względu na końcowy wynik. Udało się wyrobić cały bonus 3 dni przed czasem. Z gry niestety lipa totalna. W Crafcie wyszło -60$, choć według moich obliczeń około 20$ realnie wyszedłem na plus. Natomiast to co zrobiło mi święta to bonus oraz rakeback z softu i rakeback deal. Łącznie prawie 1400$ i nie ukrywam że jak prawie 2k$ pojawiło się na skrill to chodziłem 3 dni z bananem na twarzy.

Aktualnie gram na Pokerstars nl10z, gdzie wyrabiam bonus od depozytu. Jakby kogoś interesowało dlaczego tak nisko, bo teoretycznie mógłbym grać nawet nl50 to na GG byłem b/e, więc nie ma co się rzucać na głęboką wodę. Na PS idzie całkiem nieźle, myślę że dopiero teraz wychodzi skill jakiego nabrałem. Na zoomie jest bardziej komfortowa gra i szybko nabija się rozdania i mam więcej czasu na grę. Do tego mam HM, co prawda starą licencje i nie działa mi hud ale już w programie wszystko gra wiec na razie wystarczy.

Odnośnie celu to mnie absolutnie satysfakcjonuje zarabianie 10k PLN miesięcznie. Myślę że jest to cel w moim zasięgu nawet w tym roku. Plan jest taki aby wyrobić bonus na PS, który da łącznie ze skrzynkami oraz rakeback deal około 1k$. Przy EV oraz real>5bb/100 wchodzę na nl25. Przy moim volume to nie wiele trzeba aby zrobić 1k$ na nl25 miesięcznie łącznie z rb. Jest jeszcze opcja wyrobienia nowego bonusu na jakimś roomie. Potrzebuje około 5-6k$ aby grać nl100 na GG + zakup PIOsolvera. Dlaczego nl100 na GG? Bo z samego rb powinienem te 10k PLN miesięcznie wyciągnąć. Winnings jakbym był na koło 0 to już zajebiście.

Trzymajcie kciuki!

Reply
8 replies
Riverek

Powodzenia w realizacji i będę śledzić oraz 3mać kciuki.

Reply
Rinnok

super wpadaj na mojego bloga i jakbys chcial podjac wspolprace, to gram NL25-50.

Reply

Wypadałoby jakoś podsumowań luty. Drugą połowę miesiąca przesiedziałem głównie na apkach grając PLO. Z gry standardowo wyszedłem na zero, a raczej odpuściłem jak dobiłem do b/e po początkowym fajnym upie. Znowu skasowałem tylko rakeback ale całkiem niezły w okolicach 250$. W tym tygodniu wróciłem na starsy, jednak trudno wrócić do ciężkiego grindu na zoomie. Co mnie mile zaskoczyło to fakt, że w czasie absencji pokerstars przygotowało dla mnie niespodziankę w postaci 200$ do zgarnięcia za 2500 pkt. Pozostało kilkanaście dni, więc easy o ile wrócę do normalnego rytmu.

Mam nadzieje, że marzec będzie moim ostatnim miesiącem na NL10 po którym wrzucę jakiś wykres. Raczej nie będę tutaj umieszczał więcej wpisów poza podsumowaniem miesiąca bo w sumie nuda - głównie grind.

Napisane przez Rinnok
super wpadaj na mojego bloga i jakbys chcial podjac wspolprace, to gram NL25-50.

Spoko, wpadnę. Jeżeli chodzi o współprace to na razie skupiam się głownie na sobie. Koncepty, strategie mam rozjebaną ale brakuje solidności, którą trzeba szlifować na przestrzeni tysięcy rozdań. Gdybym grał 1 stół to na zoomie pewnie z 10bb/100 bym wykręcił, o stolikach regularnych nie wspominając. Grając 600-800 rozdań na godzinę jest mega mało czasu na decyzje, obserwacje stołów, przeciwników - muszę się na tym skupić.

Reply
psychonauta

Jaki jest sens bicia rake na starsach?

Reply
mampokera

.

Reply

Tak jak kolega napisał wyżej. Targetuje w >5bb na NL10z, które to pozwoli mi z czystym sumieniem zaatakowanie wyższych limitów. Aktualnie mam 3.5/100. Rake płacę pewnie koło 8-9/100 i większa połowa do mnie wraca, czyli zarabiam co najmniej jakieś 8.5/100 co jest mega dobrym wynikiem. Składa się na to depo bonus, wyścig, skrzynki, rb deal.

Reply
DeSade2378

Ten bonus na GG sie uwalnia stopniowo co 5$ czy trzeba cały wyrobic zeby go dostac?

Reply

Napisane przez DeSade2378
Ten bonus na GG sie uwalnia stopniowo co 5$ czy trzeba cały wyrobic zeby go dostac?

Stopniowo - 3 miesiące czasu masz. Polecam nie zaglądać w cashier.

Reply