Skip to forum
Notifications
Clear all

Droga do 200nl

18 Posts
11 Users
27 Reactions
938 Views
scarto89

Witam wszystkich bardzo serdecznie w nowym roku:f_thumbsup:
Jest to ostatni rok, w którym będę dążył do przejścia z amatora/hobbysty na profesjonalnego gracza pokerowego. Zaczynam od 2nl z kapitałem 130$ i celem na koniec lutego 1000$. To będzie pierwszy etap, który mam nadzieję zakończy się szybciej niż zaplanowane 2 miesiące. Wypłata bankrolla jest zakazana do końca roku.

Celem końcowym będzie 30k$ i dobra gra która pozwoli na przejście pro w roku 2027. Cały bankroll challenge będzie odbywać się na GGpoker i updatowany regularnie za pomocą aplikacji gg poker.

Poniżej wstawiam screenshot:
Link Text...

Reply
17 replies
FulHaus

Powodzenia.

Reply
Gomez224

Powodzenia.

Reply

Powodzenia i trzymam kciuki. Sam zawsze chciałem coś takiego zrobić ale brak skila i dyscypliny krzyżuje mi regularnie plany :pokerface:

Reply
niemambopoco

Będę śledził ponieważ mam cele bardzo zbliżone do twoich, powodzenia!

Reply
scarto89

JJ UTG vs BB

Panowie i Panie, jakie ręce foldujecie na river vs linia gracza powyżej? AA, KK, QQ bez :club:? Mniejszy flush np 8♣:7♣:. Czy 8♣:7♣: jest lepszym callem niż set 66 bo blokujemy flushe w rang'u przeciwnika? Coraz więcej takich zagrań zaobserwowałem od przeciwników i część ma nuts'a albo bluff z blokerami jak powyżej i oczywiście fishe z any two.

I jeszcze pytanko z innej beczki, czy forum nie obsługuje imgura bo jak chcę wstawić obrazek to zostaje tylko link

Reply
PhoenixAssassin

Napisane przez scarto89
JJ UTG vs BB

Panowie i Panie, jakie ręce foldujecie na river vs linia gracza powyżej? AA, KK, QQ bez :club:? Mniejszy flush np 8♣:7♣:. Czy 8♣:7♣: jest lepszym callem niż set 66 bo blokujemy flushe w rang'u przeciwnika? Coraz więcej takich zagrań zaobserwowałem od przeciwników i część ma nuts'a albo bluff z blokerami jak powyżej i oczywiście fishe z any two.

Wszystko zależy od przeciwnika. Overpary QQ+ na pewno bym tu foldował nieważne czy z clubsem czy bez, bo pot size donk bet river na karcie uzupełniającej flusha będzie bardzo rzadko takim blefem. Ten call z JJ już jest moim zdaniem close jeśli gramy na unka, ale na NL2 można spotkać więcej dziwnych zagrań tego typu z jakimiś randomowymi 2P, które się wystraszyły rivera. To jest spot, w którym można dużo zaoszczędzić jeśli znasz rywala lub dużo stracić, jeśli go nie znasz. 8♣:7♣: będzie lepszym bluffcatcherem od 66, chociaż niewiele to zmienia, bo nadal jeśli ma tu flusha, którego repuje, to i tak będzie miał lepszego niż twój prawie zawsze. W tym spocie blockery odgrywają bardzo małe znaczenie.

Obrazy możesz wstawiać poprzez przeciągnięcie z plików na pole tekstowe. Powodzenia, będę śledził.

Reply
scarto89

Napisane przez PhoenixAssassin
Wszystko zależy od przeciwnika. Overpary QQ+ na pewno bym tu foldował nieważne czy z clubsem czy bez, bo pot size donk bet river na karcie uzupełniającej flusha będzie bardzo rzadko takim blefem. Ten call z JJ już jest moim zdaniem close jeśli gramy na unka, ale na NL2 można spotkać więcej dziwnych zagrań tego typu z jakimiś randomowymi 2P, które się wystraszyły rivera. To jest spot, w którym można dużo zaoszczędzić jeśli znasz rywala lub dużo stracić, jeśli go nie znasz. 8♣:7♣: będzie lepszym bluffcatcherem od 66, chociaż niewiele to zmienia, bo nadal jeśli ma tu flusha, którego repuje, to i tak będzie miał lepszego niż twój prawie zawsze. W tym spocie blockery odgrywają bardzo małe znaczenie.

Obrazy możesz wstawiać poprzez przeciągnięcie z plików na pole tekstowe. Powodzenia, będę śledził.

Dziękuję za odpowiedź. Zastanawiałem się właśnie co z tymi JJ ale mówię nie pasuje mojego Top Top range vs 2nl player pool.

A tutaj podobna sytuacja tylko już z aggro graczem, którego miałem już oznaczonego, że odpierdziela cuda-wianki

Gdybym nie miał notatki to byłby fold, chociaż nie powiem już miałem spasować. W sumie nie wiem czy ten all in ze strony przeciwnika nie jest dobry bo jak czekam na riverze to nie mam żadnego flasha A♥:Q♥: i A♥:T♥: no może nie przeciwko niemu, bo coś bym próbował trapować ze względu, że jest zdolny do takiego bleffu.

Reply
Riverek

Zapowiada sie ciekawy blog na 2026 rok, warty sledzenia i obserwowania. Oczywiscie bede zagladal i kibicowal, zeby sie udalo. Powodzenia zatem! :f_drink:

Reply
pawel9

podbijam powodzenia będę śledził

Reply
scarto89

Dzień dobry,
Tydzień gry na NL2 za mną więc mały update można zrobić. Sytuacja wygląda tak:

Cały wykres:

Nie powiem początek był rozczarowujący, bo przez 20k rąk przeciwnicy cały czas ratowali się riverem lub były to po prostu coolery. Styl gry również jest mało wymagający i cały czas powtarzający się. Tak dla przykładu: przeciwnik podmija na EP, Hero na CO lub BTN 3betuje, SB albo BB sprawdza i EP sprawdza. Takich sytuacji jest bardzo dużo i grając często vs 2 lub 3 graczy najlepszą strategią jest gra ABC dlatego nie ma na razie o czym pisać tylko grać. Taki przykład o czym mówię tylko ja byłem EP:

Jeszcze wrzucę wykresik z ostatnich 9k rąk bo wygląda lepiej niż z całości i w końcu powyżej EV:

Mam nadzieję, że dzisiaj jeszcze zgarnę parę BI i jutro będę atakował NL5. Pozdrawiam i do zobaczenia przy stołach :f_thumbsup:

Reply
wiktooooooor

jakie evbb/100

Reply
Gomez224

i cyk 50$ wpadło za blogowanie. Gratulację.

Reply
pawel9

to widzimiy się przy stole:)

Reply

.

Reply
niemambopoco

Nie siedź długo na takich limitach, wbijaj na piątki!, a za tydzień nl10.

Reply
niemambopoco

Jak idzie?

Reply
matirix20

Powodzenia będę śledził!

Reply