Witam,
Pierwszą część bloga (journey NL50->NL200) można znaleźć w mojej sygnaturze.
Zaczynam część drugą bloga, NL200->sky is the limit
Piszę dla siebie, ale będę się dzielił spostrzeżeniami tak, że czytający też coś z tego bloga wyniosą.
Więcej info napiszę jutro.
3mcie się!
Napisane przez PyqPyk
Na dobry początek to napisz jak Ci szło od czasu zamknięcia tamtego bloga![]()
Od kiedy praktycznie przestałem pisać w starym blogu, byłem consistent winner'em na nl200 ftp+kilka tysięcy rozdań na nl400 również na +. Sama gra z tego co obserwuje uległa sporej poprawie.Napisane przez SamRadzwiill
Grasz jeszcze na FTP?Nie, gram teraz na PokerStars. Pierwsze 10k rozdań to niezły heater na 15bb/100.
Ostatnimi czasy wydałem sporo $ + praktycznie sam się utrzymuje z poksa więc mam zwiększoną motywację do wejścia na NL400. Podbije z roll'em żebym miał 30BI na nowy limit i zacznę grać NL400.
Z serii na DC przerobie Razor's Edge, zostały mi 4 epizody więc chcę się wyrobić w < tydzień.
Rozdanie "Największa wygrana" z tych 9k rąk, ironia że spory misplay na river
No-Limit Hold'em, $2.00 BB (5 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com
saw flop | saw showdown
Hero (UTG) ($399)
MP ($203)
Button ($403.60)
SB ($201)
BB ($200)Preflop: Hero is UTG with 7
, 7
Hero bets $7, 1 fold, Button calls $7, 2 foldsFlop: ($17) 7
, A
, 7
(2 players)
Hero bets $12, Button calls $12Turn: ($41) 2
(2 players)
Hero bets $32, Button calls $32River: ($105) A
(2 players)
Hero bets $348 (All-In), Button calls $348Total pot: $801
Results:
Button had Q, A
(full house, Aces over sevens).
Hero had 7, 7
(four of a kind, sevens).
Outcome: Hero won $799
30BI? Imo trochę mało... Ja się na NL400 bez 50BI nie pokazuje raczej, chyba, że jakieś jednostkowe wypady przy ok 40BI+. No ale GL!
Btw, o czym jest Razor's Edge? Bo się właśnie zastanawiam co obejrzeć w najbliższej przyszłości.
Napisane przez SamRadziwill
30BI? Imo trochę mało... Ja się na NL400 bez 50BI nie pokazuje raczej, chyba, że jakieś jednostkowe wypady przy ok 40BI+.
Mam stoploss'a na 3BI, więc się nie martwie ![]()
Razor's Edge jest o tworzeniu tzn structured EV calculations przy użyciu programu PokeRazor. Można opracowywać modele rąk i wyliczać np EV 2nd barrel na danym flopie, danej turn card i przeciwko danemu villainowi itd.
Napisane przez RockyRaccoon
30BI? Imo trochę mało... Ja się na NL400 bez 50BI nie pokazuje raczej, chyba, że jakieś jednostkowe wypady przy ok 40BI+.Mam stoploss'a na 3BI, więc się nie martwie
Razor's Edge jest o tworzeniu tzn structured EV calculations przy użyciu programu PokerAzor. Można opracowywać modele rąk i wyliczać np EV 2nd barrel na danym flopie, danej turn card i przeciwko danemu villainowi itd.
A PokerAzor to byłoby całkiem dobre imię dla psa pokerzysty.
Napisane przez kaczuba
30BI? Imo trochę mało... Ja się na NL400 bez 50BI nie pokazuje raczej, chyba, że jakieś jednostkowe wypady przy ok 40BI+.Mam stoploss'a na 3BI, więc się nie martwie
Razor's Edge jest o tworzeniu tzn structured EV calculations przy użyciu programu PokerAzor. Można opracowywać modele rąk i wyliczać np EV 2nd barrel na danym flopie, danej turn card i przeciwko danemu villainowi itd.A PokerAzor to byłoby całkiem dobre imię dla psa pokerzysty.
![]()
:DDDfajnie, ze wrociles do pisania, podobal mi sie poprzedni blog
co do dc, jakie mozesz polecic serie na poczatek?
Seria Razor's Edge zapowiada się bardzo sympatycznie, pierwszy odcinek już obejrzałem, teraz oglądam trzeci (tylko o NLHE).
Jak ktoś dorwie ten program, to wrzucać linka !
Mam stoploss'a na 3BI, więc się nie martwie![]()
a jak to sprawdzasz ? patrzysz na bankroll czy masz jakis program/skrypt?
co do dc, jakie mozesz polecic serie na poczatek?
Na początek grania czy korzystania z dc? Wnioskuje, że to drugie (1k+ postów xD). Coaching Tree S2 powinno być dobre (tubasteve), Mathemathics of NLHE jest dobre też pomimo 1 czy 2 rzeczy ktore sa juz nieaktualne
Jak ktoś dorwie ten program, to wrzucać linka !
http://rapidshare.com/files/353041700/pokerazor_setup.exe.html
Jak wygaśnie to dajcie znać.
Cytat: Napisane przez RockyRaccoon Mam stoploss'a na 3BI, więc się nie martwie
a jak to sprawdzasz ? patrzysz na bankroll czy masz jakis program/skrypt?
Patrzę na bankroll.
Zabiegany strasznie ostatnio jestem, ale mysle ze od niedzieli cos ciekawego skrobnę
Mathemathics of NLHE jest dobre też pomimo 1 czy 2 rzeczy ktore sa juz nieaktualne![]()
Dawno na to nie spoglądałem. Możesz rozwinąć?
Napisane przez wafflecop
Mathemathics of NLHE jest dobre też pomimo 1 czy 2 rzeczy ktore sa juz nieaktualne![]()
Dawno na to nie spoglądałem. Możesz rozwinąć?Seria powstała ponad rok temu z tego co pamiętam. WiltOnTilt porusza tam kwestię np jak wyliczyć pfr %range z samego pfr% (nie było wtedy rozróżnienia w hudzie na pozycje, tak wnioskuje). Oczywiscie same EV calculations, G Bucks etc są ciągle ok, więc seria jest definitywnie warta obejrzenia, zwłaszcza jeżeli ktoś np nie wie ile fold equity potrzebuje przy 4bet bluffu albo ogólnie mówiąc nie potrafi takich rzeczy wyliczyć.
Sorry że nic nie piszę, ale przez ostatnie 4 dni grałem w pokera więcej niż kiedykolwiek
4h grindu na 10-12 stolikach jest mega męczące, tymbardziej biorąc pod uwagę fakt, że jeszcze miesiąc temu grałem po godzince dziennie na 4 stołach. Mam sporo bardzo ciekawych rozdań, które tutaj wylądują dziś lub jutro.
Pozdro!
PS. Diament się zbliża wielkimi krokami
A jak poszły te sesje ?:D
nie pytam o $$$ tylko czy czujesz że dobrze grałeś przez taki okres czasu na tyle stołach
Napisane przez PyqPyk
A jak poszły te sesje ?:Dnie pytam o $$$ tylko czy czujesz że dobrze grałeś przez taki okres czasu na tyle stołach
![]()
To nie jest jedna 4godzinna sesja, tylko załóżmy 4 sesje po 1 godzinie, więc utrzymać koncentrację nie jest tak trudno. Ogólnie mówiąc staram się zwiększyć czas jaki poświęcam stricte siedzeniu przy stolikach, chcę poprawić swój performance kiedy nie jestem wyspany, wypoczęty, pojedzony itp, więc gram kiedy oczy mi się zamykają (rmf maxx pomaga xD), kiedy mi się nie chce itp.
Napisane przez hellYeahEnT
Jaki poziom na starsach w stosunku do ftp ?W godzinach wieczornych jest wydaje mi się więcej fishków, ale trzeba uważać bo te wkurwiające szortstaki są wszędzie. Można grać tylko na stołach "min50BB" ale tam jest procentowo mniej słabych graczy, bo to jest wybór regularsów, którzy nie chcą się użerać z szortami. Dlatego najlepiej jest grać też na zwykłych stolikach, tylko uważać żeby nie siedzieć z więcej niż 1 szortem (przynajmniej ja tak robię).
Ogólnie regularsi dzielą się na kilka grup, 1. Weak tight, 2. Barrel 3 street with any two, 3. Tough TAG's/semi LAG's. , 4. Słabi TAG's/semi LAG's.
Przykłady są (tzn będą za chwilę) w poście z rozdaniami, poniżej.
BB ($241.65)
UTG ($206.70)
MP ($212.10)
RockyRaccoon (CO) ($206)
Button ($202)
SB ($229.15)
Preflop: RockyRaccoon is CO with 10
, J
1 fold, MP bets $6, RockyRaccoon calls $6, 3 folds
Flop: ($15) K
, 4
, Q
(2 players)
MP bets $10, RockyRaccoon calls $10
Turn: ($35) 3
(2 players)
MP bets $22, RockyRaccoon raises $60, MP raises $118, RockyRaccoon folds
Total pot: $155
Results:
MP had 6
, 6
.
Outcome: MP won $232
IMO mega -EV reraise turn ze strony villain'a, gdzie praktycznie w 90% robie snap AI z KQ/44/33. Zastanawialem sie nad flat call turn, ale doszedłem do wniosku że vs villain 2nd barrel = 60% raise wyrzucający wszystkie gutshoty (AJ/AT), Qx, blefy będzie lepszą opcją.
RockyRaccoon (UTG) ($553.55)
Button ($267)
SB ($312.60)
BB ($200)
Preflop: RockyRaccoon is UTG with Q
, K
RockyRaccoon bets $6, Button raises $20, SB calls $19, 1 fold, RockyRaccoon calls $14
Flop: ($62) 2
, 4
, 9
(3 players)
SB checks, RockyRaccoon checks, Button checks
Turn: ($62) 10
(3 players)
SB checks, RockyRaccoon bets $30, Button calls $30, 1 fold
River: ($122) 7
(2 players)
RockyRaccoon bets $75, 1 fold
Total pot: $122
Results:
RockyRaccoon had Q
, K
(high card, King).
Outcome: RockyRaccoon won $195
Bet river głównie na podstawie gut feelings (instynku, czucia że villain ma weak hand), tyle, że prawdopodobnie nieco za duży, myślę, że 60$ byłby lepszy, ponieważ byłby to depolaryzujący bet który robię z każdym Tx, set, twopair etc.
RockyRaccoon (BB) ($203)
UTG ($355.70)
MP ($200)
CO ($347.90)
Button ($200)
SB ($273.75)
Preflop: RockyRaccoon is BB with K
, Q
UTG calls $2, 2 folds, Button bets $10, 1 fold, RockyRaccoon calls $8, 1 fold
Flop: ($23) Q
, 4
, 4
(2 players)
RockyRaccoon checks, Button bets $12, RockyRaccoon calls $12
Turn: ($47) 10
(2 players)
RockyRaccoon checks, Button bets $26, RockyRaccoon calls $26
River: ($99) 7
(2 players)
RockyRaccoon checks, Button bets $66, RockyRaccoon calls $66
Total pot: $231
Results:
Button had 9
, J
(one pair, fours).
RockyRaccoon had K
, Q
(two pair, Queens and fours).
Outcome: RockyRaccoon won $228
Standard, ale ten bluff busted oesd river ze strony villain-a nieco dyskusyjny wg mnie.
Mam jeszcze trochę ciekawych rozdań do wrzucenia, myślę że zapodam je jutro/pojutrze.
PozdrO!
Zdobyłem diament, uhuhu! Słitaśne koszulki są!
Kilka pokerowych "oszustw" :
Wkleiłem piękne sformatowane historie rozdań, ale konwerter był skopany i bet sizing był pomieszany całkowicie, dlatego wrzuciłem je przy użyciu ps.com konwertera jeszcze raz:
1.
http://pl.pokerstrategy.com/poker-hand-converter/handreplayer/hands/291016
2.
http://pl.pokerstrategy.com/poker-hand-converter/handreplayer/hands/291011
3.
http://pl.pokerstrategy.com/poker-hand-converter/handreplayer/hands/291017
Sweet river card:
http://pl.pokerstrategy.com/poker-hand-converter/handreplayer/hands/291018
Pierwszy marca oficjalnie został mianowany personal sickest day ever! +3,5k$ grając NL200, sick rush. Ostatnio uprawiam masywny grinding co jest mega męczące, szczerze nigdy nie kładłem tak dużego wysiłku na granie. Ale to zmęczenie daje mi poczucie wykonania dobrej pracy, poczucie że w końcu "wziąłem się za siebie pokerowo".
Ok, plan jest następujący:
- kontynuować grę na 12 stolikach NL200 po 4h+/day.
- wzmóc wysiłki w kierunku pokerowej edukacji (docelowo - 1 DC Video /day).
RR