Skip to forum
Notifications
Clear all

I'm a creep. I'm a weirdo. I'm a dreamer.

609 Posts
91 Users
1313 Reactions
38.4 K Views
tiltlover

Napisane przez Varrancomando
nie rycz i nie tłumacz się tak gęsto bo akurat wszyscy dobrze wiedzą, że jesteś jednym z tych którzy zawsze dobrze wiedzą skąd wieje wiatr i są gotowi żeby ładnie wypiąć pupę w odpowiedniej pozycji... Co za oblech

Nic bym do ciebie nie miał gdybyś nie udawał przed sobą i innymi że jesteś lepszy niż w istocie jesteś gościu. EOT

Ale Ty musisz być nieszczęśliwym człowiekiem. To takie typowe w naszym kraju, jak komuś zaczyna się lepiej powodzić to znaczy, że oszukiwał albo nakradł. Uśmiechnij się, przejdź mikro i zostań trenerem idealnym. Chyba, że ktoś zacznie Ci płacić za to napinanie sprzed ekranu bohaterze :)

Nie znam stawek trenerów, ale jeśli ktoś oczekuje, że ludzie typu Soek będą nagrywać filmiki na mikro za kilkaset $ to powinien się dwa razy zastanowić. Poza tym, po co ps ma zatrudniać takich ludzi do pokazania jak grać na mikro?

Reply
Varrancomando

Tak. Ten gówno warty status wygrindowałem sobie na nl2 :yaoming:

E: A do kieszeni to mi chuju nie zaglądaj proszę . Pozdrawiam

Reply
tiltlover

Tak. Ten gówno warty status wygrindowałem sobie na nl2 :yaoming:

a mi się wydaje, że po prostu

wszyscy dobrze wiedzą, że jesteś jednym z tych którzy zawsze dobrze wiedzą skąd wieje wiatr i są gotowi żeby ładnie wypiąć pupę w odpowiedniej pozycji...

Reply
Varrancomando

A ja myślę, że powinienneś już spłynąć randomie

Nie raz i nie dwa pisałem co sądzę o społeczności pokerowej (z mojej perspektywy są to osoby cokolwiek ograniczone w większości) i nie mam już ochoty się powtarzać dlatego napiszę tylko, że proszę w tym wątku moderację o lifetime Read Only. Nie chcę mieć z tym forum już nic więcej wspólnego bo to chore miejsce tylko budzi we mnie wstręt obrzydzenie dlatego proszę jakiegoś Moda o interwencję

Reply
Skibcio

Skoro uważasz społeczność pokerową za osoby ograniczone to może faktycznie będzie lepiej jeśli nie będziesz się tu wypowiadać. Wyjdzie to na dobre i tobie i wszystkim innym użytkownikom.

Powodzenia :f_drink:

Reply
damgal

Kurwa wreszcie :happy:

Reply
Coach
weirdcreep

Napisane przez klz03
A do tego weerd, czym ty nagrywasz te filmy? Nokią 3310? Przecież najtańszy mikrofon z tesco już ma lepszą jakość nagrywania. Jak ps.com może dopuścić żeby w 2018 wychodziły filmy na których nic nie słychać albo się nie da zrozumieć co gość mówi.

Uwierz, że szukałem długo powodów, co trening próbując czegoś nowego i będąc przekonanym ze jest coraz lepiej. Dopiero przed dzisiejszym treningiem wpadłem na to, że podłączając kartę dźwiękową i do niego mikrofon z głośnikiem, muszę jeszcze w obs zmienić mikrofon :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Także dzisiejsze nagranie powinno zadowolić nawet najbardziej wybrednych, przynajmniej jeśli chodzi o jakość dźwięku :D

Reply
jejeejej

O tak, dziś jakość dźwięku to był miód na moje uszy :coolface:

Reply
NegPL

@weirdcreep Prosiłem Cię o coś na swoim blogu.

Reply
giuseppePK

Prawnika prosisz? :D
Karwek dawaj na PKPT trzeba namówić ekipę ;]

Reply
Coach
weirdcreep

Wesoła kompanioooo!

Minął około rok od mojej wiekszej aktywności na tym forum, bardzo burzliwy rok w moim życiu. Oświadczyłem się (szok), zgodziła się (szok x 2), rzuciłem pracę na rzecz pokera. Mało tego, udaje mi sie utrzymywać z gry, co sprawia mi ogromną radość. Wyniki zaktualizowałem w wątku coachingowym. Pokerowo ten rok był super, rozwinąłem sie jak nigdy dotąd. Co cieszy, ta cheć dalej nie minęła.

Nieskrywaną radość sprawia mi również szkolenie pokerzystów. Korepetycji udzielam od 18. roku życia, miałem do czynienia z wieloma uczniami, a to doświadczenie też na pewno procentuje. Udało mi się osobiście (całkowicie przypadkowo) poznac gracza babel92 i dyskusja z nim też otworzyła mi oczy na kilka spraw związanych z nauczaniem i nie tylko.

Z ciekawostek, poszedłem na studia (szok x 3). Po poprzedniej męczarni (z własnej winy) naprawdę nie sądziłem, że to się kiedykolwiek wydarzy. Jednak nie są to zwykłe studia, ( bo ciężko tak nazwać szkołę ASBiRO), więc doświadczenia i przyjemności zgoła inne. Ten wpis jest też trochę spowodowany kierunkiem w którym zmierzam. Chcę rozpocząć mniejszy biznes na boku, żeby nie być w pełni uzależnionym od pokera.

Z powodu tego, że niedługo może się zmienić mój status, chciałbym też opowiedzieć o swojej przygodzie w urzędzie pracy (powinienem chyba nawet z dużych liter to napisać). Mógłbym pewnie juz nawet służyć radą w niektórych kwestiach.
Poczatkowo miałem sporo obaw związanych z samą rejestracją i moimi kwalifikacjami. Uściślijmy - wykształcenie wyższe, 4 letnie doświadczenie w najprężniej rozwijającej się branży (informatyka), w Krakowie, gdzie na bezrobociu siedzą pokerzyści (nie wszyscy) i matki 500+. Miałem prawo myśleć, że będę miał ciężko i sporo się nachodzę.
Pierwsza wizyta, stworzenie profilu - wszystko standardowo, starałem się odpowiadać tak, jakby mi zależało, ale że cieżko o pracę. Jak się okazuje, jeśli wybierzesz sobie wąską specjalizację, o której babeczki nie mają za wiele pojęcia, to niewiele Ci znajdą - od 13 miesięcy nie byłem na ŻADNEJ rozmowie rekrutacyjnej. Co 2 miesiące przychodzę, pani szuka mi pracy, nie znajduje, wyznacza termin na za 2 miesiące. Cała wizyta trwa do 8 minut.
Jakby tego było mało, okazuje się, że przy moim stażu pracy na etacie należał mi się zasiłek - nie mogłem uwierzyć. Co prawda pare stówek i przez 3 miesiące, no ale...

Na co uważać:
1. Pilnować terminów.
Raz pojechałem dzień później sądząc ze to nie jest big deal, to musiałem wlasnoręcznie pisać oswiadczenie na całą stronę A4, że żałuję i przyjąłem do wiadomości, przy kolejnym takim występku wywalą mnie z UP.
2. Pobyt za granicą.
Do końca nie wiem jak to sprawdzają, ale jesli jest sie zarejestrowanym bezrobotnym, to można być maksymalnie 10 dni za granicami kraju. Ja prawie sam sie wjebałem, bo jak wyznaczali mi termin, to grzecznie zapytałem czy mozna przesunąć, bo bede wtedy na wakacjach w Czarnogórze. Jej mina wystarczyła mi za odpowiedź. Szczęśliwie wszystko się idealnie złożyło.

Co w najbliższym czasie?
Chciałbym dalej kontynuować swoja karierę pokerową, cześciowo chciałbym sprobować sił na zoomie na starsach - poczyniam ku temu kroki powrotne. Rozważam też mocno streamowanie gry, bo sprawia mi to frajdę. W końcu mam w mairę solidny mikrofon, więc może ma to sens? ;)

Ahoj!

Reply
Chamberlion

Ciesze sie że nasze Państwo wspiera najbardziej potrzebujących. 2 lata temu uwolnili naszą branżę całkowicie od ucisku podatkowego a dziś nawet dofinansowują :milord:

Spoiler :coolface:

Reply
Garggamel

No proszę, weirdcreep z Krakowa jest, streamuj śmiało :f_thumbsup: .

Reply
giuseppePK

Może nie naciągaj państwa tak jak madki 500+ i weź się za robotę??
Po co w ogóle to opisujesz skoro to jest standard i każdy wie jak to wygląda w UP xD

Reply
niemambopoco

każdy wie jak to wygląda w UP xD

Ja nie wiem.

Reply
Coach
weirdcreep

W tym tygodniu pozwoliłem sobie odłożyć pokerową walkę na bok - przeziębiłem się solidnie i poświeciłem swój czas innym sprawom :)

A jedną z tych spraw było stworzenie własnego kanału na twitchu!
Mozna go znaleźć tutaj: https://www.twitch.tv/weird_dreamer
Co prawda od ponad roku prowadzę treningi na twitchu dla pokerstrategy, jednak posiadanie swojego kanału to zupełnie inna bajka. Wszystko chciałem zrobić od zera i sam. Uważam, że efekt końcowy jest całkiem spoko, pierwsze testy live będą za chwile. Muszę przyznać, że czuję dreszczyk emocji :D
Zaplanowałem takie terminy na przyszły tydzień:
Poniedziałek 13:30-15
Wtorek 18-19:30
Środa 15-16:30
Piątek 10-11:30
Na pewno też będę streamował jutro, pewnie w okolicach godzin południowych :)

Kącik mindsetowy.
Miałem okazję poznać i współpracować z coachem personalnym. Jest to osoba bardzo świadoma swojej życiowej ścieżki i pozytywnie nastawiona do zmian, co sprawia że mamy ze sobą swietny kontakt - podobne sie przyciagają (tutaj od razu zaznaczę, że jeśli komukolwiek coaching kojarzy się z pseudocoachami, o których nie będę wspominał, to fajnie byłoby jakby się doedukował w tej kwestii).
Pewnego razu zwrócono mi uwagę, że często używam słowa "muszę". Nie jest to nic nadzwyczajnego na pierwszy rzut oka, wiele osób tak robi i radzi sobie całkiem dobrze. Natomiast padła propozycja, żebym zamiast słowa muszę, używał słowa "chcę".

Nagle się okazało, że ja NIC NIE MUSZĘ. To niesamowite, jak tak prosta zmiana może mieć ogromny wpływ na nasze samopoczucie, to jak postrzegamy swoje obowiązki, relacje z bliskimi. Polecam wypróbować tę metodę każdemu, nie tylko osobom którym się wydaje, że dużo muszą :)

Napisane przez niemambopoco

każdy wie jak to wygląda w UP xD

Ja nie wiem.

Ja tez nie wiedziałem, a idąc na pierwsze rozmowy nikt nie był mi w stanie doradzić co i jak :D

Reply
giuseppePK

Jako adwokat musisz wiedzieć wszystko o wrogach :D

Reply
ripper92

Można wiedzieć co robiłeś dokładnie w branży informatyczniej i dlaczego rzuciłeś to na rzecz pokera?
Ja akurat idę w drugą stronę, rzuciłem pokera w tym miesiącu i zająłem się nauką programowania.

Reply
Coach
weirdcreep

Napisane przez ripper92
Można wiedzieć co robiłeś dokładnie w branży informatyczniej i dlaczego rzuciłeś to na rzecz pokera?
Ja akurat idę w drugą stronę, rzuciłem pokera w tym miesiącu i zająłem się nauką programowania.

Przez kilka lat byłem testerem oprogramowania. Nie czułem potrzeby programowania, w trakcie studiów też się do tego nie przykładałem. Ciekawiło mnie to, natomiast nie czułem żeby to było coś co będzie mi sprawiać przyjemność za kilka lat. To był w ogóle dziwny okres w moim życiu, w którym wiele rzeczy miałem niepoukładanych w głowie i to też miało wpływ na mój burzliwy tok studiów.

Powodów dlaczego przestałem to robić było kilka, ale wymienię najważniejsze.
- nie było to moje spełnienie marzeń
- źle się czułem w pracy na etacie, która zajmowała mi sporą część dnia
- utrzymywanie się z pokera było moim celem odkąd zacząłem grać
- wiem, że mogę wrócić w każdej chwili, a jak dodatkowo poświęcę kilka miesięcy na naukę to spokojnie mogę zostać programistą

Aktualnie branża informatyczna jest tak chłonna, że mam znajomych którzy ida na kurs programistyczny praktycznie bez żadnego zaplecza matematycznego i znajdują pracę. Jeżeli grałeś w pokera, to już na starcie masz łatwiej i na pewno dasz sobie radę :)

Reply
MarjanekRNMD

.

Reply