Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Skill Under Construction

112 Posty
33 Użytkownicy
0 Reakcje
9,353 Wyświetlenia
Witam na moim blogu SUC.

Blog i mój skill przechodzą w tej chwili konstrukcje i rekonstrukcje, dlatego dzisiaj umieszczam tylko jedno zdanie.

Zostałem natchniętny do pisania SUC'a, ponieważ od tygodnia walcze z downswing'iem, a ponadto grając 4 FR czasami nie mam co robić. :)

Niedługo, ukaże się więcej informacji na temat mojej gry oraz moich przemyśleń. Jeżeli macie jakieś oczekiwania lub pytania, to piszcie.

All rights reserved

111 odpowiedzi
MoroP

Spoko blog, podoba mi się obrazek i pomysł :)

bubel

Kurczę, co Cię widzę na starsach, to masz 20-30 dolców na $0.25/0.50. Myślałem że tak ostro wymiatasz :)
Chyba że to taki downswing, jak u Walderama - spadek z 10bb/100 do 4/100 :D

kaczuba

Szczepans, czekam z niecierpliwością co nam tutaj będziesz pisał ciekawego. :D

kfas

Gl z blogiem. Ale podczas sesji to sie raczej skup, a nie blogujesz :P Jak podczas 4 Fr sie nudzisz, to gogo wiecej stolow.

petesam

albo pograc SH :)

Serdzecznie dziękuje za ciepłe słowa :). To one zachęciły mnie do napisania dzisiaj kolejnego posta.

W tym wpisie postaram się ogólnie powiedzieć, o tym jak będą wyglądały kolejne moje posty oraz się po krótce przedstawie.

Na początku będe się starał pisać o sprawach ogólnych, co mnie zainteresowało, zaskoczyło albo sfrustrowało, przeważnie będzie to dotyczyło świata pokera.
Następnie będe poświęcał fragment na to jak mi idzie w pokerze, o wejściach lub spadkach z danego limitu.
Na koniec będe komentował Waszy wpisy na moim blogu. Licze na to, że ze względu na ich dużo ilość będe miał z tym problem.

Ten post, jak i kolejny nie będą szły zgodnie z powyższym planem, ponieważ mam Wam coś innego do powiedzenia.

Krótkie przedstawienie :).
Mam na imie Szczepan. Mieszkam w miejscowości Raszyn, który graniczy z Warszawą od strony Okęcia. Na Platformie pokerowaj Poker Stars, jako że jestem lokalnym patriotą to używam herbu mojej miejscowości jako image:

Mam brata Marka, to on mi pokazał Poker Strategy. Występuje tutaj pod nickiem Masqb.
Trochę się interesuję numizmatyką, choć to co robię, lepiej chyba nazwać zbieracwem monet.:) (Jeżeli interesuje kogoś różnica, to wytłumacze to w jednym z kolejnych wpisów).
Obecnie gram FL FR na stawkach 0.25/0.5 $ na platformach Poker Stars oraz Mansion Poker.

To po krótce tyle.
Proszę o ciekawe pytania oraz o komentarze. Chciałbym, aby mój blog rozwijał się, nie tylko tak jak ja sobie to wybrażam, ale również tak jak chcieliby tego moi czytelnicy. :)

bubel napisał
Kurczę, co Cię widzę na starsach, to masz 20-30 dolców na $0.25/0.50. Myślałem że tak ostro wymiatasz :)
Chyba że to taki downswing, jak u Walderama - spadek z 10bb/100 do 4/100 :D

Wchodzę na stoły z 20$ :D, to może dlatego:) Sytuacja podobna do Walderama, ale o niej napisze kolejnym razem.

kfas napisał
Ale podczas sesji to sie raczej skup, a nie blogujesz :P Jak podczas 4 Fr sie nudzisz, to gogo wiecej stolow.

Grałbym więcej stołów, ale najwygodniej mi się gra na 4. Jak gram 6 to mam je źle urozmiejscowione, w wyniku czego mam częste sitouty, bo nie wiem gdzie mam swój ruch.

petesam napisał
albo pograc SH :)
Jak zdobęde bankroll na SH, to już nie wróce na FR. Jak czasami sobie oglądam gre Marka na SH, to aż mu zazdroszczę. :)

Dzisiaj króciutki wpis.

1. Mój downswing chyba się kończy. Wczorajsza sesja 48bb +.

2. Mam nową sygmaturkę, dzięki której szybciej odwiedzicie swój ulubiony blog ;)

3. Mam dzisiaj urodziny :D Z tej okazji zapraszam wszystkich na torta. Częstujcie się !!! Smacznego :)

Kolejny duży wpis umieszcze pod koniec tego lub na początku kolejnego tygodnia.
Czekam na Wasze komentarze :)

Wszystkiego Najlepszego :P

vanhoost

Najlepszego :)

bubel

dołączam się do życzeń : 100 lat i 100bb/100 (po 100k rozdań na 50/100) :D

mam też nadzieję, że w następnym poście trochę bardziej się rozpiszesz :)

Masqb

:heart:Wszystkiego najlepszego! :heart:

3 życzenia mam konkretne dla Ciebie:
-> żebyś szybko pokonywał limity ! (szybciej niż mi się zeszło :P )
-> zdał to prawko !
-> i poukładał sobie stosunki z sam-wiesz-kim :D

PS W ogóle to spoko ten blog nawet się prezentuje :P

kaczuba

Wszystkiego najlepszego. :)

PS.

Masqb napisał
-> i poukładał sobie stosunki z sam-wiesz-kim :D Nie wiedziałem, że współpracujesz z Czarnym Panem, przeciwko Harremu Potterowi. :D

Walderam

Najlepszego Szczepans:D

Wszystkiego najlepszego Szczepans! :) Blog zapowiada się bardzo ciekawie! Z niecierpliwością czekam na wpisy! =)

Pozdrawiam

JacekPL

Życzenia wielu sukcesów, Szczepans, nie tylko przy pokerowym stole!!!

Spóźnione nieco, ale szczere ;)

JacekPL

Szczepans,

Przypominam o nagrodzie dodatkowej.

Wczoraj pisaliśmy o tym na forum.

Został Ci jeden termin.

Zgłoś się, zgłoś się.

Szczepans, Oto Twoja nagroda dodatkowa:

Prywatny, godzinny trening z Panadolem - FL Hold'em - .

Termin do wyboru:

dziś 21.30 lub jutro - czyli dzisiaj 17.00

Formę treningu i termin ustalisz z Panadolem, przez skype'a.

Więcej informacji dostaniesz na maila.

Masqb

Dlaczego taki dokładny termin? To będzie taki public private coaching?

JacekPL

Tylko w tych terminach Panadol był dostępny.

Trening jest jak najbardziej prywatny.

W sierpniu Panadola nie ma, będzie odpoczywał po lipcowej gonitwie.

Stąd taki termin.

Jeżeli jednak Szczepas dogada się z Panadolem na inny dzień lub godzinę, nie mamy zastrzeżeń.

Jedna prośba, prosimy o relację na forum ;)

Na wstępie chciałbym wszystkim serdecznie podziękować za życzenia:)

Ponadto chciałbym się pochwalić, że zapoczątkowałem nowy trend na polskim Pokerstrategy, czyli reklamowanie swojego bloga.

Podczas pisania tego posta miałem wiele wątpliwości. Nie wiedziałem co będzie dla Was najbardziej interesujące. Zdecydowałem się na ogólną lipcową analizę, wraz z krótkim opisem downswingu. Ponadto napiszę kilka zdań o moich perypetiach sierpniowych. Chciałbym was prosić, o to abyście zadawali jakieś pytania, pomogą mi one spełnić wasze oczekiwania.

Zaczynamy od mojego wykresu za lipiec:

Jak widzicie 2.24bb/100

Są to wyłącznie ręce z PokerStars, moja baza z Mansiona sie popsuła, i ją skasowałem :). Czuje mały niedosyt w lipcu, dlatego w sierpniu postaram uprawiać lepszego pokera. Jak widzicie, po moim upswingu(w szczytowym momencie ponad 8bb/100) nadszedł straszny kryzys. Po pierwszym spadku się załamałem, a po kolejnych zwątpiłem w swój skill. Na szczęście potem zrozumiałem, że zwątpiłem w coś od czego dużo nie powinienem i tak wymagać. Dlatego postanowiłem wziąć się ponownie za artykuły i filmiki. Pod koniec miesiąca, znowu zacząłem powoli piąć się do góry.

Downswing omówiony na rysunkach :). (Taka analiza naprawdę pomaga, przynajmniej mentalnie)

Sierpień
Jak na razie jest super :) Podniosłem się na duchu, skończyłem bonus na Mansionie 100$ (głównie przez jego wyrabianie zaniedbałem bloga) i niedługo cała kasa wyląduje na Starsach. Gdyby dodać mój bankroll na Mansionie i Starsach miałbym już wystarczające środki na 0,5/1, ale poczekam aż pieniądze fizycznie trafią na jedno konto, a wtedy jeszcze dostane bonus za pierwszy depozyt.

Wykres ogólny:

Wykres za sierpień (tylko Pokerstars):

A teraz moje cele na sierpień (będe zdobywać je po kolei):
1. Mansion ugrać bonus od Pokerstrategy (100$) (już zrobione)
2. Wejść na limit 0,5/1 $
3. Zacząć grać SH i zagrać co najmniej 10 000 rąk
4. Rozwój ( o tym napiszę dokładniej w jednym z kolejnych postów)

Kolejna ciekawa sprawa to mój trening z Panadolem. Teoretycznie jesteśmy umówieni na 8-9 sierpnia, ale zapewne termin zostanie ponownie przełożony, gdyż są jakieś problemy z zamówieniem jakie złożyłem na agito. Ponadto chciałbym aby Panadol wprowadził mnie w tajniki SH, a do tego brakuje mi jeszcze około 100$ oraz chciałbym jeszcze zagrać gdzieś 10 000 rąk na 0,5/1$ FR.

Tankred napisał
Co się stało że złoto straciłeś? wakacje :)

Straciłem złotko, bo zacząłem grać na Poker Starsach, a jak wszystkim wiadomo, za granie tam dostaje się mniej strategy points niż np. na Mansionie. Na szczęście, już je odzyskałem :).

Mam małą prośbę do moderatorów. Chodzi o skasowanie 3 postów ponad tym, gdyż nie dotyczą one mojego bloga. To znaczy Jacka, Marka oraz Jacka. Z góry dzięki.

Czekam na Wasze opinie.

All rights reserved.