Na wstępie chciałbym wszystkim serdecznie podziękować za życzenia:)
Ponadto chciałbym się pochwalić, że zapoczątkowałem nowy trend na polskim Pokerstrategy, czyli reklamowanie swojego bloga.
Podczas pisania tego posta miałem wiele wątpliwości. Nie wiedziałem co będzie dla Was najbardziej interesujące. Zdecydowałem się na ogólną lipcową analizę, wraz z krótkim opisem downswingu. Ponadto napiszę kilka zdań o moich perypetiach sierpniowych. Chciałbym was prosić, o to abyście zadawali jakieś pytania, pomogą mi one spełnić wasze oczekiwania.
Zaczynamy od mojego wykresu za lipiec:
Jak widzicie 2.24bb/100
Są to wyłącznie ręce z PokerStars, moja baza z Mansiona sie popsuła, i ją skasowałem :). Czuje mały niedosyt w lipcu, dlatego w sierpniu postaram uprawiać lepszego pokera. Jak widzicie, po moim upswingu(w szczytowym momencie ponad 8bb/100) nadszedł straszny kryzys. Po pierwszym spadku się załamałem, a po kolejnych zwątpiłem w swój skill. Na szczęście potem zrozumiałem, że zwątpiłem w coś od czego dużo nie powinienem i tak wymagać. Dlatego postanowiłem wziąć się ponownie za artykuły i filmiki. Pod koniec miesiąca, znowu zacząłem powoli piąć się do góry.
Downswing omówiony na rysunkach :). (Taka analiza naprawdę pomaga, przynajmniej mentalnie)
Sierpień
Jak na razie jest super
Podniosłem się na duchu, skończyłem bonus na Mansionie 100$ (głównie przez jego wyrabianie zaniedbałem bloga) i niedługo cała kasa wyląduje na Starsach. Gdyby dodać mój bankroll na Mansionie i Starsach miałbym już wystarczające środki na 0,5/1, ale poczekam aż pieniądze fizycznie trafią na jedno konto, a wtedy jeszcze dostane bonus za pierwszy depozyt.
Wykres ogólny:
Wykres za sierpień (tylko Pokerstars):
A teraz moje cele na sierpień (będe zdobywać je po kolei):
1. Mansion ugrać bonus od Pokerstrategy (100$) (już zrobione) 
2. Wejść na limit 0,5/1 $
3. Zacząć grać SH i zagrać co najmniej 10 000 rąk
4. Rozwój ( o tym napiszę dokładniej w jednym z kolejnych postów)
Kolejna ciekawa sprawa to mój trening z Panadolem. Teoretycznie jesteśmy umówieni na 8-9 sierpnia, ale zapewne termin zostanie ponownie przełożony, gdyż są jakieś problemy z zamówieniem jakie złożyłem na agito. Ponadto chciałbym aby Panadol wprowadził mnie w tajniki SH, a do tego brakuje mi jeszcze około 100$ oraz chciałbym jeszcze zagrać gdzieś 10 000 rąk na 0,5/1$ FR.
Tankred napisał
Co się stało że złoto straciłeś? wakacje
Straciłem złotko, bo zacząłem grać na Poker Starsach, a jak wszystkim wiadomo, za granie tam dostaje się mniej strategy points niż np. na Mansionie. Na szczęście, już je odzyskałem :).
Mam małą prośbę do moderatorów. Chodzi o skasowanie 3 postów ponad tym, gdyż nie dotyczą one mojego bloga. To znaczy Jacka, Marka oraz Jacka. Z góry dzięki.
Czekam na Wasze opinie.
All rights reserved.