Skip to forum
Notifications
Clear all

Śladami Bekona :) Potęga jasnego lasu

47 Posts
10 Users
141 Reactions
3,575 Views

Cześć. Mam następne pytanie, jeśli można. Czy jeżeli jedziemy z ratholingiem to jakiej różnicy winrate'u można się spodziewać, da się to w ogóle określić? Bo rozumiem, że mamy trochę mniejszą wariancję, ale też z drugiej nie zbustujemy fisha na deepie. Być może testowałeś kiedyś swoje wyniki porównując grę z ratholingiem i bez? Pozdr

Reply
bigabing123

Napisane przez 7bekon7
Cześć. Mam następne pytanie, jeśli można. Czy jeżeli jedziemy z ratholingiem to jakiej różnicy winrate'u można się spodziewać, da się to w ogóle określić? Bo rozumiem, że mamy trochę mniejszą wariancję, ale też z drugiej nie zbustujemy fisha na deepie. Być może testowałeś kiedyś swoje wyniki porównując grę z ratholingiem i bez? Pozdr

Nie grałem ratholingiem, może przez chwilę na początku swojej kariery lub gdy shootowałem wyższe NL dawno temu, nie zbustujesz fisha na deepie , ale też nie zostaniesz zbustowany przez rega na deep, a deep stack ratio idzie zdecydowanie w stronę regów, dodatkowo gra na mega deep rózni się nieco od gry 100bb deep i jak nie ogarniasz dobrze gry deep to łatwo można popłynąć z grubym stakiem , frekwencje są nieco inne jak grasz 200-300deep niż w przypadku 100bb , dodatkowo jak grasz agro rollem bronisz trochę rolla przed wariancją ,jak łapiesz 2 flipy na 150deep w ev masz taką samą wartość jak przy 3 takich samych flipach na 100bb deep ale rozkłada się lets say jak grasz run it twice na 6 a nie na 4, z fartem

Reply
Riverek

Hmm. Widze niezla drama z bekoniastym, skoro niemalze kazdy watek, w którym sie pojawia jego historia jest banowany. Moze przydaloby sie jakies oswiadczenie ze strony PS, chocby w nowym/osobnym watku dlaczego tak sie dzieje. Jego watek byl niezwykle popularny i wiele osób bedzie to zapewne zastanawiac... Mam nadzieje, ze admini zrobia to moze nie tutaj, tylko w osobnym watku, zeby nie bylo tu kolejnych dram i banów na blogu bigabinga123 :f_drink:

Reply
bigabing123

Napisane przez Riverek
Hmm. Widze niezla drama z bekoniastym, skoro niemalze kazdy watek, w którym sie pojawia jego historia jest banowany. Moze przydaloby sie jakies oswiadczenie ze strony PS, chocby w nowym/osobnym watku dlaczego tak sie dzieje. Jego watek byl niezwykle popularny i wiele osób bedzie to zapewne zastanawiac... Mam nadzieje, ze admini zrobia to moze nie tutaj, tylko w osobnym watku, zeby nie bylo tu kolejnych dram i banów na blogu bigabinga123 :f_drink:
?

Reply
Riverek

Bekon dostal bana i wszystkie watki, tematy z jego udzialem chyba równiez. Nie chcialem tworzyc kolejnego, choc takowy i tak juz powstal, stad napisalem na próbe u Ciebie, zeby admin sie w koncu wypowiedzieli. Twojemu watkowi ban raczej na pewno nie grozi jakby cos :f_drink:

Reply
bigabing123

Napisane przez Riverek
Bekon dostal bana i wszystkie watki, tematy z jego udzialem chyba równiez. Nie chcialem tworzyc kolejnego, choc takowy i tak juz powstal, stad napisalem na próbe u Ciebie, zeby admin sie w koncu wypowiedzieli. Twojemu watkowi ban raczej na pewno nie grozi jakby cos :f_drink:

W głębokim poważaniu mam bany od PS bo tak jak pisałem dla mnie to forum jest toxic i przestałem się na nim udzielać, nie wiem tylko czemu ma służyć zaśmiecanie innych blogów jakimis cudzymi konflikatmi które mnie obchodzą tyle co delikatnie mówiąc nic

Reply
bigabing123

W związku z tym ,że zbliża się koniec roku , a obiecałem ostatni wpis co do challengu , postanowiłem zamknąć temat i zgodnie z obietnicą popełnić ostatni wpis podsumowujący.

Challenge zakończył się na nl50 ,nie starczyło mi motywacji żeby dopiąć to do końca (na n50 shoot nie pykł i nie chciało mi się już wracać znowu na n25 , mam bardzo konserwatywne podejście do rolla nie wiem czy słuszne czy nie, ale to powoduje ,że już chyba ze 3lata czy 4lata nie musiałem schodzić na niższe limity więc takie skakanie budziło trochę moją frustrację i zabijało fun jaki miał być w związku z tym wyzwaniem), jedyne na co jeszcze starczyło mi energii to żeby dopiąć ostatni limit na niskich stawkach bo plan był taki żeby challenge zakończyć na nl200 więc z wyzwania zrezygnowałem, postanowiłem ominąć nl100 i zrobić w miarę sensowną próbkę na nl200 poza konkursem w wolnym czasie jako spięcie klamrą całych microsów i niskich limitów, muszę powiedzieć że w jakimś sensie podziwiam bekona abstrahując już od teorii ciemnych lasów kruków itp:f_biggrin: ,że mu się chciało katować te wszystkie limity od nl2, szczerze powiedziawszy ja wolałbym chyba będąc w takiej sytuacji i mając świadomość zielonego wr pójść do roboty zarobić parę bi na wyższy nl i zacząć od razu wyżej ,ale nie oceniam bo każdy wybiera drogę która jest najwłaściwsza dla niego, micro limity to straszne wysysacze energii, o ile nie robi się tego dla samego funnu ,bo po prostu lubi się tą grę, to finansowo to nie ma sensu, sam pamiętam wiele lat temu przechodziłem drogę od nl2 po każdym limicie w górę i będąc sfokusowany na mega konserwatywnym rollu zajęło mi to chyba z 1,5roku czy 2lata żeby dojść z 50$ do limitów które są już naprawdę fajne finansowo.
Czy gdybym poszedł drogą na skróty doszedłbym wyżej?, pewnie nie ,czy dzisiaj poszedłbym drogą na skróty?, pewnie tak, bo jest takie nasycenie różnego rodzaju materiałów kursów, ogólnie darmowej wiedzy a i 200$ waży dzisiaj zdecydowanie mniej, niż kiedy ja zaczynałem, więc o ile ktoś chciałby sobie coś dorobić do budżetu, zamiast siedzieć godzinami na nl2 lepiej ten czas poświęcić na naukę i wpłacić sobie rolla na nl10 i zaczynać przygodę od tego limitu.
Poniżej wyniki z challengu i w miarę sensowna próbka z nl200 jaką udało mi się sklecić ,pewne rzeczy wyblurowałem z wiadomych względów, górny blur dotyczył limitów które nie związane były z tą zabawą więc nie było potrzeby ich tu zamieszczać.

Jak to mawia pewien youtuber i to było na tyle drodzy widzowie , wszystkiego dobrego w nowym roku i jak zawsze ode mnie Z Fartem :f_drink:

Reply