Cześć wszystkim, mam na imię Łukasz. Jedynym z moich największych leaków zawsze był brak jakiejkolwiek aktywności w społeczności. Od kilku miesięcy mieszkam w Brazylii (Curitiba) więc problem z pisaniem czegoś o graniu z Polski odpada, chciałem założyć tego bloga już na początku stycznia ale odkładałem to z dnia na dzień.
Dlaczego Brazylia? Myślałem o kilku kierunkach min Malcie ale to, że zostałem trenerem w brazylijskim teamie pomogło w końcowej decyzji. Wybrałem Kurtybę z kilku powodów. Koszt życia jest niższy niż np w Sao Paulo a miasto nie jest jakimś 10 milionowym molochem. Jest też zimnej niż w innych częściach kraju. Wahania pogody są dość duże, jednego dnia może być 33 stopnie i słońce, a dzień później 15 stopni i deszcz. Najzimniejsze dni to taki polski kwiecień i 14 stopni w dzień i 5-6 stopni w nocy, najcieplejsze dni to jakieś 32-34 stopnie.
Co do pokera to skupiam się teraz na 40% challengu na starsach. Na jakiś czas zawieszam granie na nl500, przestałem całkowicie grać na GG, wysoki rake, stoły nie jakieś wybitne, przegrałem tam z 10k i powiedziałem dość. Mam dostęp do tych softów: stars, bodog, 888 i ipoker, na 200 i 500 to wystarczy. Byłem też debilem, że shotowałem sporo mtt nawet jakieś 1k SCOOP czy WCOOP, grałem też live na BSOP bez jakiegoś wybitnego przygotowania do turniejów
Jeśli chodzi o skille inne niż wiedza pokerowa to muszę mocno nad tym popracować. Mam zdiagnozowane ADHD, które nie pomaga w codziennym życiu i jest beznadziejne dla kariery w pokerze. Mocno wpływa na organizację pracy, predestynację, skupienie i impulsywność. W tym momencie znam już przyczyny tego wszystkiego i krok po kroku staram się ograniczać ich wpływ na wyniki. Pamiętam jak parę miesięcy temu grałem 3bet pot IP jako caller i na turnie miałem jakieś 76 + fd na 34TJ gość gra 2nd barrel ja call i na river 2 nie mój kolor. Powaliło mi się że mam 65 i na snapie callnałem all ina. Pewnie nigdy nie będę w stanie osiągnąć skupienia na poziomie jakiegoś mnicha ale chcę iść w dobrym kierunku.
Cel na ten miesiąc to 100k handów na 200z
Gram około 4k handów dziennie i w tym momencie mam już 60k, zostaje 10 dni pracy x 4k do otwarcia wszystkich skrzynek