Skip to forum
Notifications
Clear all

Spinograczoja

138 Posts
17 Users
175 Reactions
8,785 Views
chmura87

Hej hej zamierzam tez troche pospamowac, i wkoncu zaloze bloga o tematyce Spinow. (z gory przepraszam za polskie znaki nie mam pl klawiatury nie bede tracil czas na ciagle szukanie znakow :sorry: )
A wiec nazywam sie Cezary, z pokerem jestem zwiazany okolo 10lat, raz lepiej raz gorzej, co jakis czas mialem dluzsze przerwy od gry.
Wkoncu sie ustatkowalem (nie zmieniam czesto miejsca pobytu) familia swoja tez jest :heart: i jest czas na pokera dlugoterminowo :heart:.
Tak wiec lacze prace etatowa, z wychowaniem corki i wspolnym zyciem z zona, no i obowiazkami domowymi i pokerem.

Ale blog jest o pokerze, wiec gram sobie Spinsy na P* od stycznia 1$,2$ i aktualnie 5$ i na Unibecie (no i oczywiscie nie zalozylem konta z linka PS zapomnialem porazka totalna ) od miesiaca okolo, aktualnie i 2e i 5e.
Jestem troche samoukiem no i jak kazdy popelniam buendy =) , spinow ucze sie z BPC bootcampa, notek od kolegi, co tam znajde na necie, ciagle powtarzam filmy, tabelki z rangemi, no jakos do przodu idzie. $$$$

Zakladam bloga bo mialem za cel dojscie do stawek 5$ i ugranie 1k $ w tym roku, cele osiagniete, wiec czas na bloga tez byl juz jakis czas w planach.
Tak wiec mam bloga i cel zeby go prowadzic.
Pozdrawiam wszystkich mam nadzieje ze sie przyjma moje wypociny.

Reply
137 replies
elusivepl

Powodzenie , będę śledził:f_cool:

Reply
Moderator
retrograde87

Powodzenia Czarko :)

Reply
chmura87

Dzis zapodam troche wykresow bo widze ze wiekszosc zapodaje.
Zaczynalem przygode z dolarowkami raczej poziom podobny jak nie taki sam na 0,25cc to nie widzialem sensu grac nizej a wiec:

Roll poczatkowy cos okolo 50$.

1$ wykres https://ibb.co/nsNC3Cw
cev 95 ale proba mala tylko 1,2k turkow.
2$ wykres https://ibb.co/PZYsRkD .
Zagralem 1.3k+ turkow z cev 79, ogolnie kolo 80 sie trzymalo wiec tez jakos raczej ok.
5$ wykres https://ibb.co/FX4mYDg
Postanowilem wskoczyc troche pograc 5$ niedawno zaczelem wiec proba zerowa.

Roll aktualny 290$ na p* wlasnie schodze nizej na 2$ odbudowac sie, wzmocnic i zaatakowac z pelna moca 5tki raz jeszcze :f_cool:
Mam mega zjazd bo urwalo mi troche z rolla na obydwu platformach kolo 60BI na 5$. No ale caly czas do przodu wkoncu bankomat wyplaci drugi raz. :D:D

Udalo mi sie juz ustrzelic jacka pota na 2euro, przytulilem znaczna sumke =:profit: (zainwestowalem w mocny lapek do gry, prezent dla zony co by wynagrodzic jej moja pasje i corki tez cos tam ) i od tego zaczely sie moje klopoty gra tolalnie runela.
No ale trzeba wrocic z powrotem na dobra droge, nie ma opiepszania sie.

Reply
Moderator
retrograde87

Słynne 3 spiny na 2 euro i przytulony jackpot. Tylko Czarko potrafi tak przyfarcic xD Wytrwałosci mordo.

Reply
chmura87

Wiec mam juz se bloga to cos tam naskrobie.
Czesto w tygodniu robie dni 0 pokera tym razem padlo na srode i rzeczywiscie nic nie zrobilem pokerowego (poza zajrzeniem na strategy). Za to w czwartek po ogarnieciu wieczornego prasowania (naprawde robie to z przyjemnoscia ), a musi byc dopiero jak corka pojdzie spac, bo wiecie z goracym zelazkiem i 2 latkiem mogloby sie to skonczyc zle 2♠:7♥:. Co do prasowania zawsze jest ulubiona muza, badz chwila na wyciszenie.
Przystapilem do sesji w swietnym humorze wiadomo prasowanie :D, i chyba mialo to dobry wplyw na mnie bo dawno nie wykrecilem takiego wyniku.

1sza sesja na P* wiadomo nie byla jakos porywajaca, ale P* rzadzi sie swoimi prawami blizej nie okreslonymi. :gl::censored::sorry: :D
Za to na Unibecie bogowie byli laskawi, i wiekszosc moich rak utrzymywala przewage do R. Jeden z lepszych dni z +70euro duzo spinow za 10x, 20x trafionych zatopionych ... co zwazywszy na 2e stawki jest przyzwoitym wynikiem

Dzis z kolei dzis to gra sie wogole nie kleila, pare bad bitow, agg maniakow, bad R card , czeste flopy z marginalnym wrecz 0 equity. Cieszy mnie fakt ze mental dosc mocny bez tilu spokojnie, ogolnie nic na sile. Jutro tez jest dzien!!!

Piatek mozna pozwolic sobie na butelke piwka. zdrowko :f_drink: Piona Sharki

Reply
Moderator
retrograde87

Koszule do grindowania prasujesz ze sprawia Ci to tyle przyjemności? :)

Reply
chmura87

Ta na galowo, do każdej sesji. :)
Porządek na półka z ciuchami (nie moimi) musi być.

Słuchacie jakiejś muzy grając? Ja spora ilość czasu grałem bez, od jakiegoś czasu wchodzi mi 4 Pory roku Vivaldiego. Ale na co dzień to tylko rapu słucham. Może macie coś co pomaga w koncentracji chętnie obczaje.

Reply
Luke160

Powodzenia, dołączam się do śledzenia postępów :)

Reply
chmura87

Parę dni minęło i ogólnie to nic się nie wydarzyło, parę gierek. Nocki na etacie w tym tygodniu więc tydzień z dupy. Aby do weekendu... czwartek i piątek tylko.

Reply
chmura87

No ale jak to mówią nie chwal dnia przed zachodem słońca. Co mogłoby się zepsuć... A no nawet naszą zmiane dopadł wszechobecny covid 3 z dodatnim (z nimi nie miałem kontaktu ), 2 na testach, i że 9 osobowego składu robia się 4 osoby. Jakby tego mało wróciłem do pracy zdrowy po chorobie kaszel,zapalenie gardła. Ech... znowu się źle czuje. Nie wiem dlaczego nikt jeszcze nie wysyła całej zmiany na kwarantanny odpoczynek do domu. Katastrofa się szykuje w pracy, 80 mln naród niemiecki, 20 tysięcy +/- dziennie i padło na nas, spokojnie dostarczajacych piwko dla ludzi. 😂 Mało pokerowo w tym tygodniu ale jak grać jak mózg gdzieś indziej...
Pozdro trzymajcie się zdrowi.

Reply
chmura87

3 tygodnie bez postu, ale taki zapierdziel pokerowy ze juz mi nie starczalo mysli na bloga.
Ogarniam kolejne kursy, robiac z nich notatki, analizuje rece, i gram.
Byl czas na wszystko, domowe rzeczy i te pokerowe, w tym tygodniu niestety nocka wiec gry bedzie mniej, mam nadzieje ogarnac spora ilosc materialu praktycznego nie sa to nowe rzeczy ani czarna magia wiec latwo przychodza. _cool:

Postanowilem tez wzmocnic hu wiec lece tez w husng turbo. Mala ilosc pozniej cos pokaze.
Dobry hu rzecz niezbedna jak sie gra spiny w ktorych zwyciezca zgarnia wszystko, ale co oznacza dobry hu?... :D

Pokerowa forma dobra i dobry run to i roll rosnie. 600e zadowala jak jeszcze pare mieciecy temu startowalo sie z 60e na uni.
Koncowna roku to ogarnac trzeba jakies cele, co by byla motywacja. Myslalem o Mega Bankroll Challenge ale to po zakonczeniu tego, bo mega ciezko przegonic bedzie Retro i innych. Szacuneczek Panowie.
Ten tydzien traktuje jako luzniejszy, odpoczynek, zwolnienie tepa, ale nie na calkowity urlop od pokera. Pozdrawiam

Reply
chmura87

Chciałbym życzyć całej pokerowej społeczności Wesołych Świąt.

Reply
yoovan

Napisane przez chmura87
Chciałbym życzyć całej pokerowej społeczności Wesołych Świąt.

Chciałbym srałbym. Chcesz albo nie.

Reply
chmura87

Mało znaczący komentarz, ale dziękuję że zaglądasz. :)

Reply
yoovan

Wszędzie zaglądam. Mam po prostu jakąś traumę w związku z niechceniem i wyczuliłem się na takieróżne. Wesołych i spełnionych życzę.

Reply
chmura87

Jak juz wszyscy wiedza zakonczyl sie stary rok xD xD wiec huj z nim. Baletow, zadnych nie bylo, rano trzeba bylo wstac dziecku nie powiesz sorry ale tatus na kacu. :truestory:

Podsumowujac go byl dla mnie najlepszym rokiem pokerowo, bilans kolo +2k euro jest eleganckim wynikiem, prywatnie tez bez stresow "caly czas do przodu...".

Cele i zalozenia na 2021 juz mam ogarniete, wiec tylko pracowac pozostaje.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku i powodzenia przy stolach. :gl:

Reply
Moderator
retrograde87

Good luck. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO:)

Reply
chmura87

Jak to wariancja, zla ogranizacja... itd w pokerze potrafi sprowadzac na ziemie to juz tutaj na forum kazdy wie.
Nie bede wiec narzekal i plakal ile to przegralem coin-flipowych akcji bo blog jest do motywacji w rozwoju.
Ale najsmieszniejsze bylo gdy chyba z 12 BI nie udawalo sie wygrac turka :wtf:.
Roll sie skurczyl i z nadzieji na jakies shotowanie 10e przyszla pizda na leb i mam odbudowywanie mental i uporzadkowywanie z powrotem wszystkiego pietro nizej.
Pare bledow w organizacji gry, sporo przeciagnietych w czasie sesji zlozylo sie na to co mam, chcialem na maxa wykorzystac okres swiateczny + mialem za wysokie oczekiwania.
Analizujac to co sie stalo... nalezy mi sie porzadny :censored: albo poprostu chlosta :fouet:. :badteeth::badteeth:

Ponownie zagoscil zegar oznajmujacy koniec gry, czasu pokerowego.
Wprowadzam zmiany w i z rozgrzewka. Kiedys uzywalem fajnej giercy co sie szukalo numerkow ale gdzies mi przepadla i nie pamietam co to bylo... gdzie to bylo
Jakby ktos mogl zaproponowac cos ciekawego? PLZ !!! Uzywacie jakis gierek, appek ???

Pozdro 600

Reply
chmura87

Hej

Z 2 tygodnie nie mialem weny zeby cos napisac, ostatnio po slabszych tygodniach zmniejszyl mi sie roll o jakas polowe.
Dalej sesje to rollerkoster czasami jest 20+ BI, a czasami 5 BI pierwszych sie sypie wiec nie ma co grac na sile.

Spoko jest to ze, udalo mi sie uspokoic gre na 2 plaszczyznach mental i strategii, chodz jeszcze jest duzo do zrobienia.

Klikajac 1 stol, tak tak mniej gier wieksza wariancja ale mi raczej chodzilo o spokojna analize rangow, kart do barrelu, ogolnie aby znowu odbudowac pewnosc siebie i decyzji. A z kolei po duzej ilosci przegranych gier w glowie rodzily sie zle mysli ktore na pewno nie pomagaja grac, np:
- znowu pewnie i tak beda mieli lepsze rece,
- co nie zrobie to i tak przegram dojdzie im, i takie tam dalej.

Dzis jest lepiej pomalu wraca chec gry,pasji, budowy rolla, ciagle se powtarzam ze tak latwo sie mnie nie pozbeda, nie odejde od stolow przez pare przegranych spotow, sesji, nawet jak strace przy tym troche nerwow. Co to to nie :D:f_cool: Cierpliwie bede robil swoje, bankomat wyplaci =).

Pozdro,

Reply