pre-flop - or bottom rengu
flop- realizuję equity mogę nie mieć 3streetów value i chyba na 3-bet giveup, zależy jaki saizing byłby grany
turn- x/call bo może jeszcze mieć sety lub strita
river- call bo sdv

Spoiler
K♣:Q♠:
Jak wy to gracie?
pre-flop - or bottom rengu
flop- realizuję equity mogę nie mieć 3streetów value i chyba na 3-bet giveup, zależy jaki saizing byłby grany
turn- x/call bo może jeszcze mieć sety lub strita
river- call bo sdv

K♣:Q♠:
Jak wy to gracie?
ja bym uderzał po flopie. Tak oddajesz mu incjatywę i nie do końca wiesz gdzie się znajdujesz w rozdaniu.
Napisane przez devotional
ja bym uderzał po flopie. Tak oddajesz mu incjatywę i nie do końca wiesz gdzie się znajdujesz w rozdaniu.
dokladnie , bije cb dla protekcji i dla $$$
turn tez bije tak z 50%
bijecie cb dla "protekcji" > dostajecie raise na pizde i pozniej nie wiecie jak to sie stalo, ze przegrywacie
Napisane przez jociasija
bijecie cb dla "protekcji" > dostajecie raise na pizde i pozniej nie wiecie jak to sie stalo, ze przegrywacie
pff jak dostaje rejs na tym flopie na nl5 to mnie nie ma w mniej niz 1sec. wogole lol poscik, hf
Napisane przez jociasija
No właśnie o to chodzi!! Cbet dla protekcji i gdy dostajesz reise to już wiesz gdzie jestes!
nl5 takie slabe, izi exploit bet/fold top pair, bo oni zawsze tam maja value - super jesli to prawda to szybciutko przejdziecie wyzej i tam wam pokaza dlaczego to jest zle zagranie
tlumaczcie sobie to jak chcecie, ale gdy dostajecie flop trafiajacy w gracza flatujacego IP i macie bluffcatchera to betowanie flopa nigdy nie jest dobrym pomyslem
a gdzie konkretnie wyzej nam to pokarza?, od kiedy top para jest bluff kaczerem na tych pozycjach ? wogole jakas masakra, skad masz wiedziec co gosc gra jesli nie masz pozycji? ruleta ? ile % nl5 nie calnie tam 2 over, drawow ani underpair ? 2%? po co dawac any 2 karte za darmo ? jak bedziesz gral z fiszem ktory ma w range 80% skad bedziessz wiedzial ocb na turnie i riverze ? mega tego nie widze. nie sadze zeby glowna strategia na sciaganie value jest bluffcatch. jak dla mnie ruleta myslenie. rouzmiem ze na totalnie dry bordzie mozna sie pokusic o czeka, ale tu sa drawy.
Bet FLOP i TURN 100%s, River dopiero w staty zajrze : )
Piszesz, że x/c turn bo może mieć sety/strita - błąd w logice, odpada JJ/TT/88 zostaje 66
strit - 79 w calling range na BTN?
Masz tu prawie 3 strity value, idąc Twoim tokiem rozumowania zawsze zwalniam TURN bet bez nutsa?
Dziki Henry dobrze opisał bo czekajac flopa dajesz jego rece które zapewne jakieś equity ma na dobranie a to z reguły kończy się źle.
Betowanie czy check/call na flopie będzie miało swoje plusy według mnie, zależy też od przeciwnika. Z gorszych rąk na flopie mogą nas sprawdzić np. możliwe 3 kombo T9s, 99, A8s czy ewentualnie jakiś backdoor z asem. Czekając dajemy szansę uderzyć przeciwnikowi z nietrafioną ręką typu np. ace high. Nie mamy tu mocnego kickera do top pary, wciąż może tu mieć też przeciwnik lepszego waleta np. KJs czy QJs. Jeśli gramy tak samo na turnie no i na river również mając top two, bo ta piątka niewiele i tak zmienia a przeciwnik jak uderza dla blefu flop i turn to może i river. Jeśli gramy bet flop to ponownie uderzałbym turn i na river jakimś niedużym sizingiem, bo powiedzmy na 2/3 bet river wątpię, że od gorszych rąk dostaniemy call, ale na 1/4 czy 1/3 już prędzej, a czekając przeciwnik z ręką typu QJs np. zagra check-back.
Tak bet jak i x na tym flopie to nie kryminal, nozna obrac rozne strategie ale najwazniejsze to umiec grac po dokonaniu wyboru strategii na flopie.
Wiec bet / foldowanie flopa to jest kryminal w przypadku doboru strategii ze 100% cbetem nawet jezeli uwazasz ze na micro nikt tam nie blefuje, co wg mnie jest bdzura bo vs niski cbet nie potrzeba wielki jaj aby raz raisnac flopa na boardzie gdzie jest mnostwo rak z dobrym equity do raise bluffa, nie mowiac juz o random blefie.
Co wiec bym sugerowal? Zalezy od Twojego stopnia zaawansowania, lepiej bedzie grac uproszczona strategia bardzo dobrze niz mixed strategy srednio.
Solverowo to jest x ale jak juz zaczniesz modyfikowac mdf villaina vs bet to bedziesz szedl w wieksza czest beta.
Pzdr
Edit:
Nie wiem czemu ale ubzudarlo mi sie ze jestesmy tutaj na pozycji...
Oop zmienia imo sytuacje i jestem za X i upraszczaniem strategii do X wlasnie.
Teorie o 2 czy 3 (sic) streetach value wsadzcie miedzy bajki. Ten board sie tak bedzie zmienial ze w zyciu nie bedziecie tak vbetowac. A skoro tak to juz na flopie zaczynaj defendowac swoj x range i poszerzaj go o rece z ktorych nie wyciagniesz 3syreetow value.
Napisane przez DzikiHenry
a gdzie konkretnie wyzej nam to pokarza?, od kiedy top para jest bluff kaczerem na tych pozycjach ? wogole jakas masakra, skad masz wiedziec co gosc gra jesli nie masz pozycji? ruleta ? ile % nl5 nie calnie tam 2 over, drawow ani underpair ? 2%? po co dawac any 2 karte za darmo ? jak bedziesz gral z fiszem ktory ma w range 80% skad bedziessz wiedzial ocb na turnie i riverze ? mega tego nie widze. nie sadze zeby glowna strategia na sciaganie value jest bluffcatch. jak dla mnie ruleta myslenie. rouzmiem ze na totalnie dry bordzie mozna sie pokusic o czeka, ale tu sa drawy.
nie wiem, wejdz wyzej i sie dowiedz
TJo jest bluffcatcherem w tym spocie od zawsze, z tego co mi wiadomo zasady NLH sie z biegiem czasu nie zmienily
gram wyzej i nie widze, tylko jednostki graja tu jakies rejsy i latwo to wylapac i sie adjustnac. na cala reszte nitow( bierzesz eq tu i teraz, next hand) i fiszow ( ciagniesz thin value nawet przez 3 streety przy dobrym wietrze a uwierz mi ze takie thin vbety jade i placa na fiszki ze bajka)
ja wierze, ze to moze dzialac do pewnych limitow, nie kwestionuje tego, ale wiem tez, ze od pewnego limitu przestanie
Dobra dyskusja
jedni o range a inni o jto z top pair! Gramy vs unk i jedynym rozw. jest x/c , pozdrawiam.