Skip to forum
Wypłata gotówki

Notifications
Clear all

Wypłata gotówki

16 Posts
8 Users
8 Reactions
5,604 Views
KrzysBTM

Witam, mam pytanie czy wypłacał już ktoś pieniądze z karty Eco ale nie w bankomacie tylko np. w żabce. Chodzi mi o to czy jest jakaś wyższa prowizja i czy nie ma z tym problemów? Do bankomatu mam kawałek a żabkę pod domem.
Kartę Eco mam w pln.

Pozdro

Reply
15 replies
mampokera

.

Reply
STTBeast

W sklepach, które udostępniają opcję cashback możesz wybrać kasę podczas robienia zakupów. Z kartą ecopayz jest to chyba maks. 500 zł. Zero prowizji. Przy ostatnim kursie EUR 4,54 zł i wypłacie z pokerstars>ecopayz EUR>ecopayz PLN>wypłata przy zakupach wychodziło 4,47 zł po wszystkich opłatach.

Reply
devotional

E

Reply
Riverek

Zawsze jest jakieś ryzyko, aczkolwiek ecoPayz póki co wydaje się w miarę bezpieczny. Wszystko zależy od kwoty, ale generalnie zaleca się żeby wypłacać kasę inaczej aniżeli przelew na konto.

Reply
devotional

Dzieki za odpowiedz. Bo ostatnio ciężko komukolwiek odpisywać.
Co masz na myśli pisząc ,, zawsze jakieś ryzyko istnieje"

Reply
devotional

Dzieki

Reply
venatici

Napisane przez devotional

Urząd Skarbowy zawsze może się zapytać skąd są te pieniądze.
O ile w przypadku małych kwot raczej nie będą tego robić, to w przypadku kilkunastu tysięcy już tak. To nie musi być pojedynczy przelew, może być kilka małych, a oni i tak mogą poprosić o wyjaśnienia.
No i nie wiesz, czy za rok nie skończy im się kasa na 500+ i nie będą szukali bardziej skrupulatnie

Reply
Riverek

Chodzi mniej więcej dokładnie o to co napisał mój poprzednik Venatici. Mimo iż ecoPayz jest póki co jedną z najbezpieczniejszych jeszcze opcji, to nie znaczy, że można przeginać. Jakieś niewielkie przelewy od czasu do czasu nie powinny stanowić problemu. Nie wiem o jakich kwotach wypłat myślisz, ale zawsze warto rozważyć dodatkowo zamówienie karty ecoPayz w PLN, którą możesz płacić w sklepach, internecie oraz wypłacać z bankomatu.

Reply
Bubson

Napisane przez venatici

O ile w przypadku małych kwot raczej nie będą tego robić, to w przypadku kilkunastu tysięcy już tak. To nie musi być pojedynczy przelew, może być kilka małych, a oni i tak mogą poprosić o wyjaśnienia.
No i nie wiesz, czy za rok nie skończy im się kasa na 500+ i nie będą szukali bardziej skrupulatnie

A slyszales o takiej sytuacji , ze urzad skarbowy pytal o pochodzenie srodkow rzedu kilkunastu k przez przelew z jakiegos portfela albo nawet pokerroomu ?

Reply
venatici

Napisane przez Bubson

Napisane przez venatici

A slyszales o takiej sytuacji , ze urzad skarbowy pytal o pochodzenie srodkow rzedu kilkunastu k przez przelew z jakiegos portfela albo nawet pokerroomu ?

Tak

Reply
mampokera

.

Reply
Riverek

Hmm Panowie można się chyba domyślić, że w gąszczu wielu różnorakich sytuacji, może się przytrafić komuś taka sytuacja, że z jakiś tam względów może zostać skontrolowany przez US, natomiast nie jest to normą. Wszystko jest dla ludzi, tylko trzeba to robić z głową, bez przegięć, bo wówczas sami świadomie lub nie możemy wpakować się w kłopoty.

Reply
Bubson

Napisane przez venatici

Czy nie uważasz więc, że skoro nawet nie doszły cię słuchy o takiej sytuacji (by ktoś miał kontrolę z US przez przelew na kilkanaście k) to mądrzej by było powstrzymać się przed wygłaszaniem takiej opinii na forum publicznym?

Reply
Riverek

Bubson, ale on napisał, że słyszał o takie sytuacji. Nie ma co kruszyć kopii, bo chyba nie ma o co, a takie sytuacje choć sporadycznie według mnie się zdarzały i zdarzać będą.

Reply
mat2000

W jakich bankomatach najlepiej teraz wypłacać? Jakiś czas temu jak próbowałem wypłacać to euronety pobierały jakaś prowizję, jest to jeszcze? Kartę mam w PLN.

Reply