Zastanawiam się, czy ktoś tu próbował aktywnie zdobywać refów, czy jedynie jeżeli "przy okazji" jakiś z waszych znajomych ma zamiar zacząć grać to polecacie mu PS?
Macie jakieś sprawdzone sposoby na nowy narybek ? :).
Hej,
Kiedyś o tym trochę wspomniałem w tym temacie: https://forums.pokerstrategy.com/pl/forum/thread.php?postid=3262950#post3262950 Trochę się formatowanie tamtego wpisu popsuło, bo pisałem to jeszcze na starym forum.
W PL jest mało taferów, którzy mają duże zyski, więc dużo osób tu się raczej nie wypowie
Trochę inaczej jest np. w społeczności RU, która jest o wiele większą społecznością od nas. Przez to np. w losowaniach nagród prawie zawsze trafiają się Rosjanie.
Jeśli chodzi o taki jednorazowy zastrzyk gotówki to moim zdaniem dobrze jest zwerbować znajomego, który ma duże predyspozycje do zdobycia tych kilkudziesięciu tysięcy StrategyPoints.
Bardzo dobre wyniki miał jeden z użytkowników, który założył temat na innym forum i wyjaśniał jak założyć konto, jak wpłacić pieniądze, generalnie jak zacząć, bo nowi użytkownicy mają z tym największy problem.
Jeśli masz konto na jakimś portalu internetowym z dużą liczbą znajomych to warto im powiedzieć, że mogą spróbować grać w pokera nie wpłacając własnej gotówki. Ludzie generalnie nie zawsze są ufni do tego typu "promocji" jeśli nie usłyszą o nich od swojego znajomego. Ja o PokerStrategy.com dowiedziałem się właśnie w ten sposób.
Pozdrawiam.
A orientuje się ktoś od strony prawnej? Czy obecnie np. obecnie teoretycznie napisanie na fb posta zachęcającego do grania w pokera on-line za darmową gotówkę nie jest złamaniem prawa?
Sytuacja dotyczącą pokera w PL raczej znasz. Nielegalna jest gra online oraz jej reklama. Jednak w praktyce wygląda to trochę inaczej. Spójrz chociażby na osoby takie jak Dominik Pańka lub Marcin Horecki, które aktywnie promują pokera, pojawiają się nawet w telewizji. Nie słyszałem, aby miały z tego powodu jakieś nieprzyjemności ze strony prawnej. Trochę niepoważne byłoby, gdybyśmy byli "ścigani" za pisanie postów na FB.