ale w zakładce o bonusach pisze, że za każdy FT punkt mam 0.06 $ bonusu wyrobione. Więc sam już nie wiem...
Liczą się tylko i wyłącznie punkty bazowe gdyż odnoszą się do zapłaconego rake.Natomiast promocyjne można wykorzystać w sklepiku lub na wpisowe.Pozdrawiam
Poprawny wzór nie uwzględniający Happy Hour's na rakeback:
(Strategy Points x 3 / 7) * 27% = rakeback.
Być może to powodowało dotychczasowe niedoliczenie się paru dolarów w RB :).
Ranaghar napisał
Poprawny wzór nie uwzględniający Happy Hour's na rakeback:(Strategy Points x 3 / 7) * 27% = rakeback.
Być może to powodowało dotychczasowe niedoliczenie się paru dolarów w RB :).
Niestety nie podoba mi się ten wzór. Za każdy 1$ rakeu dostaje się 2 Strategy Points wg systemu nagradzania. A więc liczbę Strategy Points powinno się podzielić przez 2 i otrzymany wynik pomnożyć przez 27%. Lub uproszczając rakeback wynosi 13,5% Strategy Points.
Witam, aby nie zakładać nowego tematu.. szybkie pytanie:
kończę wyrabiać bonus 50$+50$ i nie dostałem jeszcze ani razu rakeback'a czy oznacza to, że muszę wyrobić bonus do końca i wtedy zostanie mi on przyznany? czy może coś się pochrzaniło ?
eatmealive, moim zdaniem to znaczy, że nie przekraczasz wartością rake(za miesiąc) wartości 50$ + tyle $ bonusu, ile uwolniłeś w okresie od 4 tyg wstecz do teraz
A ja troche nie rozumiem tego przyznawania za miesiąc co tygodniowo:
czyli w danym miesiacu liczy mi rakeback z 4 tyg wstecz(minus bonusy w tym okresie ), a wyplaca 1/4 tego z racji że są 4 wyplaty na miesiąc? Z obliczeń mi to nijak nie wychodzi
PS 275 pkt. czyli 137,5$ rake, minus 50$ bonusu = 87,5$ net rake,
27%*87,5$ =~ 24$, dzielone na 4 tyg.= 6$,
a w piątek dostałem 4$...
To mój pierwszy rake back więc nie wiem co tu jest nie tak
Czy to prawda że biorąc udział w turnieju GTD jeśli uczestnicy nie wypełnią puli gwarantowanej buy inami różnica jest dzielona na startujących i odpisywana od wyrobionego rake'a a co za tym idzie rake back jest mniejszy ?
np $2000 GTD startujących 300, buy in 5$ czyli łączne buy iny 1500$ zostaje 500$ róznicy
500/300=1.66$ i tyle każdemu jest odpisywane ?
mam w tej chwili first deposit 600$ i nie dostaje rakebacku? rozumiem ze first deposit w takim razie jest wiekszy niz gwarantowane 27% RB? bo wiem ze RB sie dostaje po odliczeniu bonusow?
A jak to jest z bonusami z Iron Man'a, te 600$ z medale są odpisywane od rakebacku? W sensie rakeback jest mniejszy o te 600$?
Witam,
Owszem, bonusy są odliczane od rakebacku, ale wyrabiając je sytuacja jest równoznaczna z posiadaniem ok. 40% rakebacku (kiedyś to liczyłem
).
Pozdrawiam
Mooris napisał
Pod adresem który podałeś można wyczytaćWe do enforce a "No flop - No drop" policy. Pots are not raked in Hold'em, Omaha, or Omaha Hi/Lo unless the flop is seen, and pots are not raked in Stud, Stud Hi/Lo, or Razz unless the hand gets to fourth street.
co oznacza, że jeśli nie widzisz flopa nie jest Ci przydzielany rake.
Jak dla mnie oznacza to jedynie (w prostych słowach), że pula nie jest opodatkowana jeśli ktoś zgarnie rozdanie PREFLOP.
Witam, mógłby ktoś podpowiedzieć mi, który wzór na rb jest najdokładniejszy? Czy StrategyPoints*13,5% wyniesie chociażby przybliżony rb ?
Jaki będzie rake taki otrzymasz... po co się bawić w liczenia nie macie co już robić z nudów?
BogdanAD napisał
Witam, mógłby ktoś podpowiedzieć mi, który wzór na rb jest najdokładniejszy? Czy StrategyPoints*13,5% wyniesie chociażby przybliżony rb ?
W każdym trackerze masz możliwość zobaczenia jaki rake ugrałeś. Nie wiem jak PS liczy setne części rake'u jak zaokrągla, ale teoretycznie ilość SP*0.135 powinno dać dość zbliżoną wielkość RB
Chyba nie do końca tak.
Trackery podają całkowitą sumę rake pobraną w rozdaniach w których brałeś udział. Natomiast na "twoje konto" z pojedynczego rozdania idzie ilość rake podzielona przez ilość graczy w danym rozdaniu.
Ponieważ często ilość graczy w rozdaniach się zmienia (szczególnie jeśli grasz mix FR, SH, HU) to nie wiesz przez jaką liczbę należy podzielić całkowitą kwotę rake aby otrzymać "twoją część rake"
Awikun napisał
Chyba nie do końca tak.Trackery podają całkowitą sumę rake pobraną w rozdaniach w których brałeś udział. Natomiast na "twoje konto" z pojedynczego rozdania idzie ilość rake podzielona przez ilość graczy w danym rozdaniu.
Ponieważ często ilość graczy w rozdaniach się zmienia (szczególnie jeśli grasz mix FR, SH, HU) to nie wiesz przez jaką liczbę należy podzielić całkowitą kwotę rake aby otrzymać "twoją część rake"
Kiedyś też tak myślałem, ale tracker podaje dokładnie tylko "nasz" rake. ![]()
Załóżmy, że na FTP przy stoliku 6max siedzi 6 członków PokerStrategy:
- x -> rake podawany przez tracker
- 27% rakeback
Jeżeli 'x' to jest rake całego stołu to by było (x*0,27)*6 = 1.62x! Co by oznaczało, że room dokłada do interesu i wygrywającą strategią by było siedzienie na NL10k i dzielenie sie potem po równo przez szóstkę graczy RB ![]()
Tak więc rake podawany przez tracker jest naszym rakiem - ładnie sobie zarabiają
slimy3 napisał
(x*0,27)*6 = 1.62x!
Rake jest dzielony na 6 (przy pełnym SH) graczy, a nie automagicznie rozmnażany