Skip to forum
Notifications
Clear all

Ring Tickety

18 Posts
14 Users
0 Reactions
3,068 Views
wujekryba

Było już przed piątkiem, ale odśiweżam, bo myślę, że temat na czasie.

W sklepie "rzeczy" tylko dla diamentów, więc mamy tylko tickety dla innych.

Mam 62k punktów i chciałbym coś z nimi zrobić. Gram cash 6max (turnieje bardzoo rzadko). Może mi ktoś poradzić co najlepiej? Raczej wypłacę zamrożoną kasę i będę dalej grał na PokerStars, bo imo jak na razie za dużo regów, a nawet ten słaby reg gorszy od fisza z P* co się jara sportowcami i zakładami.

Kupić ring ticket i grać? Na czym to w ogóle polega?

Reply
17 replies
smack91

ja gram NL5 zooma póki co, kupiłem 4 tickety po 10$, wiadomo, że mniej opłacalny zakup od tego ticketa za 200$, ale ten ostatni to raczej opcja dla NL100 w górę, bo trudno byłoby mi w 7 dni wyrobić taką ilość punktów.
tak więc zależy co grasz, jeśli niżej niż NL50 to nie ma sensu kupować tych droższych ticketów moim zdaniem.
tak sobie pomyślałem, że mały błąd z mojej strony z kupnem tych ticketów, więc raczej już ich nie wezmę, tylko spróbuję czym prędzej wbić diamenta i przytulę jakiś bonus pod koniec roku.

chociaż nie - mój błąd, ticketów nie trzeba wyrabiać w 7 dni, źle zrozumiałem rubrykę 'expiration' w rozpisce ticketów. 7 dni bez gry tym ticketem i wtedy dopiero przepada.

Reply
boxer82

ja gram NL5 zooma póki co, kupiłem 4 tickety po 10$, wiadomo, że mniej opłacalny zakup od tego ticketa za 200$, ale ten ostatni to raczej opcja dla NL100 w górę, bo trudno byłoby mi w 7 dni wyrobić taką ilość punktów.

Z tego co ja przeczytałem to nie ma ograniczenia czasowego do wyrobienia punktów
haczyk polega na tym, ze jeżeli nie uzywasz ticketa przez 7 dni jest on kasowany

Reply

a mozecie zobrazowac dzialanie takiego ticketa dla rigow...
bo kupilem i kompletnie nie czaje jak to funguje

Reply
oooigo

Przeczytalbys wczesniejsze dyskusje. Bylo o tym sporo.

Masz np. ticket na 100$. Wchodzisz na NL10, pobiera ci z niego 10$ i teraz masz przypadki:

- przegrales ten buyin, wiec na twoim tickecie zostanie ci 90. Mozesz je uzyc nastepnym razem.
- przegrales 5$, wstajesz od stolika i zostaje ci na tickecie 95$
- odchodzisz od stolu majac w stacku 35$. 10 wraza do ticketa i masz dalej ticket na 100$, a pozostala nadwyzka w wysokosci 25$ trafia na twoje konto pieniedzy.

Po wyrobieniu ilus tam punktow, calosc tego ticketu (100 lub to co z tych 100 zostalo) przechodzi na twoje konto normalnych pieniedzy.

Reply
naimadx

Napisane przez oooigo
Przeczytalbys wczesniejsze dyskusje. Bylo o tym sporo.

Masz np. ticket na 100$. Wchodzisz na NL10, pobiera ci z niego 10$ i teraz masz przypadki:

- przegrales ten buyin, wiec na twoim tickecie zostanie ci 90. Mozesz je uzyc nastepnym razem.
- przegrales 5$, wstajesz od stolika i zostaje ci na tickecie 95$
- odchodzisz od stolu majac w stacku 35$. 10 wraza do ticketa i masz dalej ticket na 100$, a pozostala nadwyzka w wysokosci 25$ trafia na twoje konto pieniedzy.

Po wyrobieniu ilus tam punktow, calosc tego ticketu (100 lub to co z tych 100 zostalo) przechodzi na twoje konto normalnych pieniedzy.

A muszę wchodzić za maksymalny buy in czy mogę np. połowe ? ----------------------------> dla tych co kiedyś będą szukać info to sprawdziłem łopatologicznie i można :)

Reply
FidekX

a ja mam pytanie o tickety na rushu. jesli odpale na rushu kilka stolow na tej samej stawce to czy moge korzystac z jednego ticketu ? np gram nl10 rush odpale na nim 4 stoly i wyciagne razem 40 $ z ticketu np 100$ ?

Reply
Vangal

Nie.
Jednym ring ticketem można się wkupić tylko na 1 stół.

Reply
wujekryba

nope. jeden ticket = jeden stół :(

Reply
v31dt

czy ktos moze sie orientuje czy po opuszczeniu stolu na ktorym do wkupienia uzywalismy biletu i stracilismy pewna jego czesc, to czy po ponownym uzyciu bilet ze zmniejszona wartoscia przy wygraniu $$$ wraca do swojej pierwotnej wartosci ? np. mamy bilet 200$ stacilismy 30, konczymy sesje, a w nastepnej wchodzimy z biletem o wartosci 170$ to czy przy wygraniu 30$ bilet bedzie mial wartosc 200$ czy tez tylko 170$ a te 30$ przejdzie do kasjera?

Reply
thomaPL

na 90%
ticket sie odbudowuje do pierwotnej wartosci az ugrasz punkty

Reply
sikorix

na 100% ...

Reply
v31dt

dzieki chlopaki :fdrink

Reply
mastersnakey

jest wiele sprzecznych opinii na temat tych ticketów w kilku wątkach, więc czy mógłby ktoś podsumować?

1) pieniądze ugrane ponad wartość biletu idą od razu do cashiera czy na bilet i czekają do uwolnienia?

2) czy tickety wyrabia się jednocześnie z bonusem czy to albo to?

Jakieś inne jeszcze rzeczy na które trzeba zwrócić uwagę?

Reply
thomaPL

ad 1 - gorka z ticketu idzie do kasjera
ad 2 - mozna jednoczesnie bonus i ticket - ticket zwieksza poziom RB

Reply
mastersnakey

podziękował, takich odpowiedzi oczekiwałem :D

Reply
piecykowy

thomaPL na moda ! w kolejnym wątku wrzucił pomocne mi informacje ! :) :f_thumbsup:

Reply
karakuliambro

Napisane przez thomaPL
ad 1 - gorka z ticketu idzie do kasjera
ad 2 - mozna jednoczesnie bonus i ticket - ticket zwieksza poziom RB

Ad 1. Wydaje mi się, że dopiero po odejściu od stolika kasa jest wypłacana (gram na rushu więc mi wszystko jedno kiedy wstaję, ale przy grach stolikowych to może mieć znaczenie).

Reply