Jaki soft najlepiej kupić do obsługi turniejów S'n'G na FTP? Interesuje mnie coś co pokazuje statsy oraz oblicza współczynnik na podstawie ICM. Znajdzie się coś takiego?
Statystyki to pokazuje każdy dobry tracker (choć w SnG i turniejach to się nie specjalnie przydaje).
O jaki wspołczynnik na podstawie ICM może ci chodzić???
Nie mam zielonego pojęcia
Dlaczego statystyki maja się nie przydać?
A z ICM to chodzi mi, aby coś wskazywało, czy matematycznie opłaca się dać push.
ale w SNG push wykonuje sie w zależności od fazy turnieju a nie na podtawie średnich arytmetycznych takich samych dla każdego rozdania ♠_confused:
Statystyki są prawie bezużyteczne ponieważ zakresy rąk granych przez dobrych graczy zmieniają się w trakcie trwania turnieju. Dodatkowo są 2 skrajnie różne szkoły grania we wczesnej fazie:
1. Super tight (VPiP poniżej 7%-8%)
2. Bardzo loose (o ile tanio da się obejrzeć flopa)
Po dojsciu do fazy push or fold statystyki z wcześniejszych faz stają się kompletnie bezużyteczne. Często gracz tight (we wczesnej fazie) będzie bardzo loose przy pushowaniu lub gracz który grał wcześniej loose będzie pushował bardzo tight.
Jeśli już miałbym polecić jakiś program do SnG to Tournament Shark. Dzięki niemu będziesz szybko wiedział kto przy twoim stole jest rekinem a kto rybką
Przecież w PT można zaznaczyć opcję, żeby pokazywał statystyki tylko z danego poziomu blindów.
Ale to też może być mało wiarygodne, chociażby ze względu wielkości stacka, który wpływa na zakres granych rąk