Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Sss

34 Posty
23 Użytkownicy
0 Reakcje
3,219 Wyświetlenia
Bono1987

Gra ktoś na FTP SSS ?? Bo ja gram chociaż ze średnim skutkiem:) Dopiero parę k rąk rozegrałem z których jestem zadowolony pod względem grania strategi. Wcześniej to głupie calle i alliny niepotrzebne, przez myślenie "pewnie i tak nic nie trafił" a ja ze swoją parą na pewno wygram :) Teraz mam 25 $ gram NL10. I chciałem się właśnie zapytać czy ktoś gra też SSS na FTP. Bo chciałbym sobie czasem z takimi osobami pogadać na gg jakby dało radę. Głównie o podstawowe rzeczy. Np. czy grają w 100 % strategią, jak im idzie, czy używają jakichś programów itd.... :)

33 odpowiedzi
cautionhot

Ja gram SSS na FTP także na NL10. Na razie zaczynam, ale z tego co zdążyłem zauważyć to najlepiej grać od północy do 5 - jak ktoś lubi (tak jak ja) siedzieć po nocach to bardzo miło się ogrywa chamerykańców.

rumbacz

też gram SSS na FTP ale na NL2. Jak dla mnie masakra, po porostu stoje w miejscu narazie rozegrałem 12 k rozdań, na poczatku limpowałem KJs itp, ale teraz gram, idealnie zgodnie z basiciem + pot odsy , aczkolwiek i tak po prostu dla mnie lipa.
Najbardziej to mnie wkurwiaja te 9 osobowe stoły, grasz, grasz a tu nagle jeden kolo znika, jeden łapie sit outa, a po chwili ani sie nie obejrzysz a juz grasz na na stoliku SH. I generalnie adios.

visca

gram SSS też NL2 grałem i 100% zgodnie i z odstępstwami, musze powiedziec, że lepiej szło jak dodawałem coś od siebie :D generalnie stoje w miejscu albo w plecy...i też dobrych kilka k rąk rozegrałem, a chciałoby się przejść na wyższy limit. Gdyby nie minimalny depozyt 50$ już dawno by mnie tak nie było :]

Gram na P*, obecnie na NL25. Czasami jest lepiej, czasami gorzej. Ta technika mnie nauczyła cierpliwości.
Czy jest skuteczna? Też się nad tym zastanawiam, ale szybko punkty lecą i to się liczy. A dla przyjemności to gram w SnG, bo tam strasznie wolno punkty lecą

gram sss od tygodnia. stawki 0.02/0.05 rozegrałem ok 6k rąk no i jestem na minusie. sytuację ratuje bonus, który dość łatwo się ugrywa, no ale jak bonus się skończy, to będzie kiepsko. nie grałem sss w innych roomach, ale na ftp wygląda to nieciekawie- pełne stoły z max 2 shortami znaleźć dość łatwo (najwyżej trzeba poczekać kilka minut), ale są one zarąbiście pasywne :/ wybieram według możliwie największej średniej puli, a i tak w większości przypadków tylko zgarniam blindy :/ jeśli ktoś calluje, to ma zwykle mocny (mocniejszy) niż mój hand. a znowu stoły z wysokim % graczy na flopie są zwykle obstawione przez shortów (może niekoniecznie uskuteczniają sss, ale mają mało kasy :]).
zasadniczo nie wiem co mogę zmienić, bo trzymam się stricte reguł sss, baaardzo sporadycznie dodając jakąś własną inwencję, która suma sumarum większego znaczenia chyba nie odgrywa.
wszelkie sugestie mile widziane.
pozdrawiam.

cryspin

sugestie?, wyrób bonus i jak najszybciej zmień pokerroom, sam to przechodziłem na FTP i tam po prostu nie da sie grać SSS

szok38

Własna inwencja jak najbardziej ma wpływ na wynik.Nie kombinuj , trzymaj się. zasad ABC.Ewentualnie graj inaczej tylko jesli masz ready na oponenta czyli rób obowiązkowo notki.Nie wiem czy wiesz jak to sie robi;) , nachodzisz myszą na nick gościa i klik:)).Tam masz opcje zaznaczania kolorami, to tez dobry sposób na ogólna informację dla Ciebie o przeciwniku.Te kolory widać w trakcie wybierania stołu , patrzysz i juz coś wiesz o tym kto tam siedzi.Wstawiaj rozdania do oceny na forum , najwygodniej przez elephanta. Sciągnij go sobie , przez 21 dni masz pełna wersję ze statystykami na stole.Pożniej jest okrojony ,ale nadal przydatny do analizy.Pozdrawiam

nooo i widze że wreście dla mnie temacik dobry i bede go odwiedzał!

to prawda że jest bardzo ciężko... ja na FTP kurde rozegrałem ponad 14k rąk [tzn w sumie to wiekszość sie przeczekuje aż coś z regułki wpadnie :D]
Ogolnie gra się masakrycznie, gdyby nie RAKE to ja bym miał tylko 25$ _biggrin:
jak to jest z tym zwrotami? co drugi dzień dostaje te 5$ ale co potem? to jest tak że jak dadzą mi 50$ to już więcej nie dostane rake? :D

ii czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi czy na moim ukochanym FTP grając BSS bede miał spokojniejsze życie niz na SSS? :P

szok38

To co dostajesz to zapewne bonus powitalny.Na FTP mamy 27% rakeback płacony co piatek( 27% zapłaconego rake(prowizja pobierana od rozdania z wyłożonym flopem ) od wtorku do poniedziałku).Można go powiększyć biorąc udział w promocji IronMan ale to wymaga dużej ilości gry.W pokerze raczej nie mozna liczyc na spokojny żywot :D.Pozdrawiam

szok38 napisał
To co dostajesz to zapewne bonus powitalny.Na FTP mamy 27% rakeback płacony co piatek( 27% zapłaconego rake(prowizja pobierana od rozdania z wyłożonym flopem ) od wtorku do poniedziałku).Można go powiększyć biorąc udział w promocji IronMan ale to wymaga dużej ilości gry.W pokerze raczej nie mozna liczyc na spokojny żywot :D.Pozdrawiam

to ile tego bonusu bede dostawał? a mi chyba nie placi tego w piątki:D a ten bonus 5$ dostaje ostatnio co 2 dni wiec nie wiem juz ocb :)

ps: dzis juz dostalem 2x 5$
rozegralem dziś 1740 rąk

Wejdz w cashier a potem w bonus masz tam napisane.

aaaa dzięki:D:D już teraz wiem mam uzbierać do września 50$ z full tilt points, ale hmmm każdy tak miał ugrać na ftp jak dostał te 50?

a jak to ugram to będę dostawał te rake w piątki?

Ja gram SSS na FTP na NL5 i nie narzekam, nawet dziś widziałem Powerka :D . Chętnie pogadam o grze gg: 1519977 .

Właśnie mi wcieło 15k handsów z bazy danych :(

Kilka razy próbowałem grać na FTP, strategią SSS i chyba dam sobie spokój. Generalnie pojebańce strasznie agresywnie atakują blindy, a ciebie zwyczajnie olewają-czekasz na karty, a jak masz już coś to zgarniasz same blindy. Staram się grać SnG, jest lepiej tylko strasznie mało pojedynczych stołów, głownie takie mini turnieje w granicach 27-90 osób, więc nie jest łatwo.
P.s. Pozdrowienia Powerek, kilka razy spotkaliśmy się na stołach :)

na jakich stawkach grasz te sng? ja grajac na FTP praktycznie niezaleznie od pory dnia nigdy nie czekalem dluzej niz minute na zapelnienie sie stolu, zwykle caly set 4-6 stolow zapelnial sie w 1-2 min (wieczorami nawet szybciej) wiec chyba nie tak zle?
z tego co wiem to problem zaczyna sie przy 20$+ bi (trzeba troche dluzej czekac) ale na tych niskich stawkach stoly sie zapelniaja bardzo szybko

YouKnowWho

rozegralem sss'em 2k rak na FTP NL50 i jestem na -100$ (10BI), ale to raczej downswing niż wina strategii - AA łamane przez QTo preflop itp. Mam tylko nadzieję, że los odwróci się zanim roll się znacznie skurczy i będe zmuszony zejść na NL25 :)

rumbacz

gdyby nie uwalniany bonus to z samej gry byłbymm na minus

radbar

Witam.
Gram na FTP strategią SSS dopiero od trzech dni ( trochę ponad 1000 rozdań) i już jestem ponad 100 BB w plecy chociaż gram ściśle według strategii, nic sam nie kombinuję. Nie wiem czy mam takiego pecha i to tylko chwilowy downswing czy na FTP na prawdę nie da się grać SSS.
Zastanawia mnie opłacalność grania all-in AK po podbiciu przed nami, bo właśnie na tym straciłem najwięcej, przecież jeżeli nie trafimy flopa, a mnie to się często (zawsze) zdarza, dominują nas wszystkie pocket pary.

szok38

Gram od niedawna sss .Na Ftp dostałem AK 379 razy , są do przodu 558,91$ przy wyniku 329BB/100 hands.Wygrały więcej kasy niz AA.Nie radziłbym wątpić w siłę tej wspaniałej karty ;).Pozdrawiam