Skip to forum
Ticket MiniFTOPS

Notifications
Clear all

Ticket MiniFTOPS

19 Posts
8 Users
0 Reactions
851 Views
MateQC

Witam. Jakieś 3 dni temu odpaliłem soft FTP i zobaczyłem, że w ticketach pojawił mi się bilet MiniFTOPS Satellite warty 2.50$. Dzisiaj pomyślałem, że coś dobrze byłoby z nim zrobić i zagrałem MiniFTOPS Main Event Satellite. Przebrnąłem przez to wszystko co się działo od godziny ktorejśtam i właśnie zdobyłem ticket do MiniFTOPS Main Event warty 70+5$...

No i w związku z tym mam pytanie. Czy da się jakoś spieniężyć ten bilet? Bo przeraża mnie trochę fakt 20-30k ludzi grających w tym turku... Można go jakoś odsprzedać komuś, kto może zrobi z tego lepszy użytek ?

Reply
18 replies
whiciko

A czasem nie ma tam możliwości, aby wyrejestrować się z tego turka, a równowartość ticketu jest na koncie jako T$ ? Wydaje mi się, że jest taka możliwość.

Reply
sojowyjarz

To chyba zależy, w jaki sposób wkupywałeś się do satelity. Jeżeli za twardą gotówkę, to chyba spoko można wymieniać na T$.

Reply
MateQC

No więc całą drogę przeszedłem tylko i wyłącznie na "freerollach". Wkupiłem się do turnieju za 5 FTP --> Wygrałem ticket do turnieju za 100 FTP --> Wygrałem ticket do MiniFTOPS Event za 2.50$ --> Wygrałem Ticket do tego MainEventu FTOPS za 75$, więc żadnej gotówki nie wpłacałem...

Jednakże sprawdziłem to i przy wyrejestrowaniu się z tego buy-in automatycznie zamienił się w T$, który można także przekonwertować na real money, jednak wtedy oni pobierają 5% prowizji za to.

Reply
qbaq

Wkupiłem się do turnieju za 5 FTP --> Wygrałem ticket do turnieju za 100 FTP --> Wygrałem ticket do MiniFTOPS Event za 2.50$ --> Wygrałem Ticket do tego MainEventu FTOPS za 75$--> Wygralem MiniFtopsa MainEventa

Dawaj ziomek, marzenia się spełniają

Reply
sojowyjarz

Jakby się udało to chyba zostałbyś twarzą FTP :)

'Człowiek który shipnął MiniFTOPSa za 5 ftp'.

Reply
MateQC

Hehe no marzenia się spełniają, nie wiem tylko czy jestem na tyle dojrzały, żeby spróbować spełnić TAKIE marzenie :)

A co do 'twarzy FTP' myślę, że nie byłbym pierwszy, który shipnął coś takiego ze zwykłej satelitki i na pewno nie ostatni :P
Jakiś czas temu był chłopak, który miał zbyt dużo czasu pomiędzy egzaminami maturalnymi i też grał satelitki, aż wygrał bilet do jakiegoś turnieju w Londynie chyba? Pojechał i wygrał wtedy bodajże Astona Martina, ale wymienił go na kasę. Więcej o nim nie usłyszałem, ale jak widać można :)

Reply
sojowyjarz

Pamiętam pamiętam ;)

Reply
MateQC

No tak więc widać, że można. Obserwuję field i póki co rośnie. 3 dni pozostały, a tam póki co nieco ponad 1.5k ludzi, więc właściwie nie najgorzej. Jednak myślę, że do niedzieli to się zwiększy 10x.

Reply
MateQC

No dobra, a tak jeszcze z drugiej strony... Pomarzyć zawsze można i przypuśćmy, że shipnąłem 1st place i co dalej?

Mam 113 tysięcy dolarów na koncie i.... ? Ani tego wypłacić, ani tego jakoś zalegalizować, ani nic ?
Czy są jakieś ewentualne możliwości, żeby korzystać z tej kasy bez wyjazdu na Gibraltar czy Maltę na stałe :)

Reply
sojowyjarz

W tym układzie, jedziesz na jakiś live high roller (z wpisowm 100k), shipujesz go i za 2m $ to juz mozna sie wyprowadzac.

Reply
MateQC

Hehe taaak xD
Tylko jak wyciągnąć te 100k z tego konta na FTP ? Oto pytanie.

Reply
Endurx

netek money i miesięczne tourne po słowackich i czeskich bankomatach też sobie problemy z niczego robicie :f_mad:

Reply
karakanFTP

Jak bedziesz mial to 100k to mozesz zaczac sie zastanawiac :P W najgorszym wypadku karta mb/neteller i po prostu do konca zycia nie musisz pracowac, co chyba tez jest dobra opcja.

Reply
wojtaszka

Nie chcę zakładać nowego tematu, więc się podłączę. Kupiłem w sklepie ticket do MiniFTOPS'a za 13$ i nie wiem jak go mogę spożytkować? Ani w żadnym evencie nie mogę się registerować ani też w satkach;/

Reply
MateQC

Napisane przez Endurx
netek money i miesięczne tourne po słowackich i czeskich bankomatach też sobie problemy z niczego robicie :f_mad:

Więcej kasy pewnie bym stracił na te podróże, niż wypłacił wszystko

@ karakanFTP - No całkiem możliwe, że taka opcja byłaby niezła, ale nie ma możliwości, żeby us się tego doszukał ? No bo jednak, wpływów na koncie bankowym polskim by nie było, a opłaty itd itp robione regularnie...

Reply
MateQC

Napisane przez wojtaszka
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc się podłączę. Kupiłem w sklepie ticket do MiniFTOPS'a za 13$ i nie wiem jak go mogę spożytkować? Ani w żadnym evencie nie mogę się registerować ani też w satkach;/

A to jest wyraźnie napisane, że to ticket do MiniFTOPS ? Spróbuj się zarejestrować do czegoś o mniejszym wpisowym ? Albo jeśli masz go w tą kwotę w 'Tournament Dollars' to możesz wykorzystać na inne turki, albo przekonwertować na kasę.

Reply
wojtaszka

Dokładnie jest napisane: 13$ MiniFTOPS Ticket i za cholere w niczym sie nie mogę zarejestrować:(

Reply
Rumunus

Musisz poczekać do następnego miniftopsa. Innej opcji nie ma.

Reply