Naszła mnie chwila refleksji nad tymi rękoma. Zastanawiam się jak je gracie. KK zawsze shove preflop na kazdego gracza otwierającego z obojętnie jakiej pozycji ? Jeśli się nadziejecie na AA to trudno i gra toczy się dalej ? W 3betowanych pulach na suchym boardzie zawsze shove ? Pytam, bo często zdarza mi się, ze typki łapią sety, a KK obecnie mam najbardziej stratną rękę, bo nadziewam się na AA jakoś nagminnie.
Forum mindsetowe????
KK można zrzucić, ale tylko mając porządne ready. Np. mając reada że ktoś gra totalne ABC i 4betuje tylko nutsy i dokładnie tylko KK i AA to masz fold. Albo możesz np. zagrać call vs czyjś 3bet z KK jeśli wiesz, że izolujesz się tylko na Asy 4-betem.
Forum mindsetowe, bo zacząłem inaczej rozgrywać KK, bardziej scary, ze wzgledu wlasnie na czeste wpadanie na AA, wiec juz mi na psychike troche siadło. Szukam pomocy póki jest jeszcze wcześnie!
Jaki limit grasz? Wal zawsze 4bet/push i sprawdzaj pushe z KK i koniec
Wbij sobie do głowy, że to jest dochodowe, a może ostatnio miałeś jakiś bad run. Patrz na long run a nie że ostatnio trafiłeś KK vs AA
NL25. Wiem, ze jest dochodowe, zwykle daje push, tylko np w przypadku UTG open, wszyscy fold, ja z BB daje 3b z KK, a UTG daje 4b to juz się boję, że ma AA i nie wiem co mam robić :F
A co z AA i 3betowane pule, kiedy na suchym flopie dostajemy reraise ? To moze być set, overpara lub air. Ostatnio mialem taka sytuacje, flop spadł 266 i koles oczywiscie pokazał 22. Push z mojej strony był chyba prawidłowy, bo mogl tam miec jakies overparki i w sumie tylko 22 mnie biło, bo raczej nie callowałby bez pozycji 6x.
Napisane przez dillingerr
Naszła mnie chwila refleksji nad tymi rękoma. Zastanawiam się jak je gracie. KK zawsze shove preflop na kazdego gracza otwierającego z obojętnie jakiej pozycji ? Jeśli się nadziejecie na AA to trudno i gra toczy się dalej ? W 3betowanych pulach na suchym boardzie zawsze shove ? Pytam, bo często zdarza mi się, ze typki łapią sety, a KK obecnie mam najbardziej stratną rękę, bo nadziewam się na AA jakoś nagminnie.
Wariancja. Mając KK trafiamy na AA u przeciwników raz na 40 razy (2,5% szansy na AA u przeciwnika na stole 6 handed)
Zapytanie PQL:
select count(handshaving(inrange, "AA") = 1)
from game="holdem", hero="KK", p1="100%",p2="100%",p3="100%",p4="100%",p5="100%"
Results:
Trials COUNT 1
600000 14526 (2.42%)
Tylko pytanie jest, czy można jakoś zmniejszyć wariancje, skoro AAvsKK = all in pre, to szukam spotów, zeby zrzucić to KK i mieć święty spokój, bo raczej nikt nie będzie mi się stackował z 22. Jeśli murek z UTG daje 4b to raczej ma tam AA. Jeśli źle myślę proszę mnie poprawić. Na zwykłego gracza powiedzmy 20/16 KK = shove na jego 4b.
Też zastanawiałem się czy nie zrucać króli czasami jak przeciwnik 4bet miał na przykład 0.6% i walnął mi shova. Generalnie można NL zrzucać, winrate na tych granicznych sporadycznych przypadkach nie ucierpi, ale ja generalnie nie zrzucałem KK pre na NL25 z zasady.
Ostatnio gość z 4betem 0.6% na mój 3bet z Btn vs jego OR z MP1 walnął mi shova z qq, także lepiej nie zrzucaj tych króli, zawsze villian może spazzować, albo dopowiedzieć sobie historię z tobą
Tylko pytanie jest, czy można jakoś zmniejszyć wariancje, skoro AAvsKK = all in pre, to szukam spotów, zeby zrzucić to KK i mieć święty spokój, bo raczej nikt nie będzie mi się stackował z 22. Jeśli murek z UTG daje 4b to raczej ma tam AA. Jeśli źle myślę proszę mnie poprawić. Na zwykłego gracza powiedzmy 20/16 KK = shove na jego 4b.
no jak gość 20/16 ma 4bet 0.5% po 2k hands to nie wrzucasz na niego KK nawet jak w dziesięciu filmach mówili Ci, że KK to allin pf. Oglądanie filmów nie zwalnia z myślenia
Nigdy nie zrzucaj KK.
Jeśli Ci murek gra 4bet z UTG tylko z AA to 3betuj go any2, a nutsy flatuj preflop i zostawiaj go na szerszym range.
Jeśli ktoś na BW Cię 3betuje a ty masz QQ+ to graj tylko call - zostawiasz szeroki range + nie pozwalasz przeciwnikowi grać perfekcyjne czyli 3bet/fold.
Przede wszystkim - nie ten dział, bo nie oczekujesz odpowiedzi, które pomogą ci w psychicznym podejściu przy rozgrywaniu tych rąk, tylko chcesz wiedzieć "jak rozgrywać KK".
Przede wszystkim nie napisałeś podstawowej rzeczy, czyli czy grasz FR czy SH, a to jest ogromna różnica. Inna sprawa to limit, na którym grasz... Ogólny poziom agresji przeciwników na danym limicie i platformie, jest trochę tych czynników.
Napisane przez whiler
Naszła mnie chwila refleksji nad tymi rękoma. Zastanawiam się jak je gracie. KK zawsze shove preflop na kazdego gracza otwierającego z obojętnie jakiej pozycji ? Jeśli się nadziejecie na AA to trudno i gra toczy się dalej ? W 3betowanych pulach na suchym boardzie zawsze shove ? Pytam, bo często zdarza mi się, ze typki łapią sety, a KK obecnie mam najbardziej stratną rękę, bo nadziewam się na AA jakoś nagminnie.Wariancja. Mając KK trafiamy na AA u przeciwników raz na 40 razy (2,5% szansy na AA u przeciwnika na stole 6 handed)
Zapytanie PQL:
select count(handshaving(inrange, "AA") = 1)
from game="holdem", hero="KK", p1="100%",p2="100%",p3="100%",p4="100%",p5="100%"
Results:
Trials COUNT 1
600000 14526 (2.42%)
Whiler gdzie to liczysz ??
LoL 2.42 to całkowita szansa, że jeden z przeciwników będzie trzymał AA, sprawa jest dosyć prosta do policzenia (0.5% na AA) x ilość graczy, ale to nie jest istone, ponieważ bardziej istotne jest z jakim rangem będą Cię 3betować i vs Ciebie się stakować. Także ja się stakujesz z KK na FR, to jest mało kombinacji z którymi Tagi na 100bb deep się będą chcieli się z tobą stakować.
Żeby zmusić takich do wrzucania AK i QQ, trzeba mieć trochę historii imagu, żeby Ci np wrzucali staki z AQs vs sqz, albo z tt stakowali się w BW. A tak jezeli jesteś postrzegany o tak -> 12/10 3bet-3/ Af-2.45/ sqz 3 i 4bet range 1.4 to ciężko dostać od rega jakiś luźny stakoff
w jakimś filmiku chyba Olor, trzymając KK powiedział kiedyś piękne słowa
"choćbyś mi pokazał te asy to i tak ci wrzuce"
Do tej pory na mikro grałem AA,KK,QQ shove instant, ale ostatnio zacząłem tracić na tym value bo fishe przestały callować moje monstery z Ats+ więc rozgrywam je normalnie, ale bardzo agresywnie - straty czasem są nie uniknione ale można je optymalizować. Pierwsza sprawa to wyzbycie się nawyku nie zrzucania KK,QQ jak pojawi się scary flop. W puli 3betowanej preflop shove ofc. w skrajnych przypadkach 4bet.