Siema,
Przyszedł czas by przejść na kolejny limit (NL FR zoom), a przynajmniej tak wynika z zasad bankroll management, jednak jeśli nie czuję się komfortowo z moim rollem na wyższych stawkach to warto na niego przechodzić? Czy olać to i nawet po kilku bad beatach tłumaczyć sobie, że wariancja mogła mnie dopaść również na limicie niżej?
Pozdrawiam
Jak dla mnie BRM powinien pełnić dwie bardzo ważne funkcje w pokerze:
1. Chronić Cie przed high-variance, byś po paru złych sesjach nie poszedł z torbami
2. Dawał Ci pełną swobode w podejmowaniu każdej decyzji przy stole (byś poprostu nie grał scary money)
jezeli nie spelniony jest jakis ten warunek w przejsciu na limit wyzej, ja bede Pasowala.
Moim zdaniem do odważnych świat należny. Tylko nie tłumacz sobie, że w/g zasad brm powinieneś coś! Nic nie powinieneś. Jeżeli uważasz ze twoje umiejętności sa na tyle dobre by wejść wyżej, graj wyżej.
nie graj wyzej , tylko zostań tam gdzie jestes
nie ma czegoś takiego jak sztywny BMR ,to jest tylko taki jakby szablon jak tabelka rak startowych
BMR , dla kazdego jest inny i zalezy od wielu czynnikow jak np styl gry i ilosc stolow ,
Najwazniejsza jest dobra gra i jezeli sam piszesz ze na limicie wyzej nie gra ci sie dobrze, i czujesz ze to jeszcze nie moment to nie wchodz wyzej , pracuj dalej nad swoja gra na limicie nizej , potem nadbuduj sie i atakuj
najgorsze co moze byc to wejsc na limit wyzej i przetiltowac pare BI a potem to odrabiac
Napisane przez Demiurg12
Najwazniejsza jest dobra gra i jezeli sam piszesz ze na limicie wyzej nie gra ci sie dobrze, i czujesz ze to jeszcze nie moment to nie wchodz wyzej , pracuj dalej nad swoja gra na limicie nizej , potem nadbuduj sie i atakuj
this