Witam oto moja historia. Mam problem nie umiem sobie poradzić z downswingiem byłem wygrywającym graczem ponad 9,5 bb/100 na NL 10 i na NL 25 też radziłem sobie całkiem nieźle. Uzbierałem sobie bankroll 1300$ z czego 400$ przeznaczyłem na wypasiony fotel żeby zwiększyć swój komfort podczas gry i został mi roll na poziomie 900$ myślałem że szybko sobie to odrobię i będzie git jednak tak nie było. Zaczął sie okropny downswing przegrałem jakies 100$ na NL 25 więc zszedłem na NL 10 chwilę kombinowałem ze zwiększeniem liczy stołów z 6 na 12 i na tym też popłynąłem z 100$, więc wziąłem sie w garść i już bez żadnego kombinowania zacząłem grać jak najlepiej potrafię na NL 10 jednak to też nie przyniosło skutków przegrałem kolejne 100$ i mam rolla na poziomie 600$ i powiem szczerze że sie trochę podłamałem. Ostatnio dużo grałem wiec robiłem sobie teraz częściej dni wolne od gry bo myślałem że tiltuje i może rzeczywiście tak było ale i to nie pomogło po prostu czuję jak gdyby jakiś pokerowy Bóg sie na mnie uwziął i chciał mnie zgnębić bo co rusz jak ja trafię kolor to ktoś ma lepszy kolor, jak ja trafię strita na turnie to ktoś trafi fula na river, jak ja mam fula to sie okazuję ze ktoś ma karetę, shipne AK pre flop przeciwko fishowi pokazuje AQ i oczywiście jeb spada mu ta dama i tak cały czas coś. Nie wiem co robić proszę o pomoc.
9.5bb/100 i teraz zjeżdżasz po 30k handach na NL10, to raczej nie jest downswing, po prostu wcześniej miałeś duży upswing podczas którego również popełniałeś masę błędów a obecnie tworzą one twój downswing, jeśli zasłużenie wygrywał byś te 9.5bb/100 to nie chce mi się wierzyć że po 30 k handach zrobiło ci się odchylenie od tego winratu o 15-20bb
mordo, masz racje, to jest kara za wypłate pieniedzy z softu, zrob szybki depozyt i znowu wszystko wroci do normy, pozdrawiam
Napisane przez Pioswat
Zaczął sie okropny downswing przegrałem jakies 100$ na NL 25
Ja wczoraj przegrałem 4 spiny pod rząd, 4 bi w dupę. Juz nie mogę z tymi jebanymi swingami. Wiem co czujesz.
ja mam standardowe swingi na 20k handsach. zdarza mi sie to co jakies 40k rozdan.zjezdam z 7-10bi potem do gory w dol do gory i tak brejk even przez 20k rozdan bo fiszki mnie tyrają a potem wszystko wraca do normy i znow lece w gore
po jakich probkach miales te 9,5bb? tak jak ktos wyzej wspomnial, mogles miec po prostu upswing a ilosc rak zweryfikowala Twoje umiejetnosci i zaczela sie korekta
jedyne co teraz mozesz zrobic to analizowanie i nauka, zwiekszanie ilosci stolow w takim okresie to chyba najgorsze co mozna zrobic