Przejdź do forum
Downswing - pomoc.

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Downswing - pomoc.

33 Posty
23 Użytkownicy
0 Reakcje
2,346 Wyświetlenia

Witam wszystkich,
piszę tutaj bo obawiam się że z moim problemem już nie jestem sobie w stanie poradzić sama. Może nie jestem super pokerzystką ale jakieś tam blade pojęcie o tym mam. Jestem w trakcie downswingu z którym już nie potrafię sobie sama poradzić.
Od 12k rozdań wszystko dzieje się nie tak jak powinno, masa nietrafionych flopów, SD, FD. Za to gdy jestem w odwrotnej sytuacji to przeciwnikom wszystko się kompletuje jak z bajki. Jak długo może trwać taki swing? Wydaje mi się że 12k rozdań to już sporo i wszystko powinno wrócić do normy.

Oto wykres (Gram bss fr nl16/nl10):

Spoiler

Żadna z tych metomi nie pomaga:
:spade: Próbowałam już robić kilkudniową przerwę która nie pomogła.
:spade: Od jakiegoś czasu wszystkie moje TRAFIONE (chociaż nie często to się zdarza) układy rozgrywam mega agresywnie (chociaż tracę przy tym dużo value) aby ludzie nie drowowali - to też nie pomaga, dobierają i trafiają.

Gra stała się strachliwa, to nie jest moje A-game bo gdy stół się paruje lub na boardzie pojawiają się 3 takie same kolory to w mojej głowie już zapala się lampka że "przecież on i tak ma ten kolor czy tego fula". Takie myślenie nie pozwoli mi poradzić sobie z tym problemem.

Oto statystyki (pochodzą z 2 roomów a nie umiałam scalić aby były na jednym popupie):

Spoiler

Proszę ludzi mądrzejszych ode mnie o pomoc, o jakieś rady, metody, może opisy Waszych historii związanych z takim swingiem. Tylko nie piszcie "obejrzyj film Leszka" bo to też nie jest mi obce.
Fajnie byłoby aby to się skończyło zanim skończy się mój BR :rage:

Dodatkowo bardzo proszę o analizę statystyk, może popełniam jakieś ogromne błędy które też mają duży wpływ na wyniki.

Odpowiedz
Cytat
32 odpowiedzi

12k to nie tak duzo, nie ma co sie martwic.
niektorzy tyle robia w 1 dzien.

Odpowiedz
Cytat
IceWhoo

Przydałby się filmik z gry, żeby go ktoś ocenił.

Odpowiedz
Cytat

Też jestem podczas downswing'u i zauważyłem ciekawą tendencje. Podczas tiltu i swingu, nie pogarsza się tak bardzo moja gra, ale wariancja tworzy tak chore boardy, że dosłownie każdemu kompletuje wszystko tylko nie mi. To jeszcze bardziej wkurwia, że jako tak człowiek jest przygotowany na swing, ale nie na walkę z wariancją..

Odpowiedz
Cytat
insanepro

Tak to normalne, polecam w czasie swingow zmiejszyc liczbe stołów i myśleć nad każdym spotem nawet tym, które czasem rozgrywa się z automatu. Wskazana jest weryfikacja i ponowna refleksja czy aby na pewno zawsze podejmuje decyzje EV+.
To, że non stop się jest wydrawowanym to nie znaczy jeszcze, że trzeba się wypłacać na riverze.

Odpowiedz
Cytat
witia

jak dla mnie trochę mało tutaj call open i 3 betu, a limp powinien być 0% ;) imo

Odpowiedz
Cytat
Shniman

limp SB 47%?!?!?! CO TO MA ZNACZYC?! :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
hellYeahEnT

Jak na FR to grasz za luzno EP i MP a za malo LP. Zmien to powinno byc lepiej

3bet z EP bym wywalil zupelnie z mp1 tez i dopiero od mp2 bym 3betowal cokolwiek

Odpowiedz
Cytat
gzegosz

wal wiecej cbetów najlepiej tak do ok ~99%

Odpowiedz
Cytat

To nie downswing a twoja słaba gra. Przeanalizuj swoje staty lepiej. Nie wiem czy to fr czy sh ale twoja świadomość pozycyjna jest zerowa. Już nie wspomne o mega słabej grze na sb i o tym że na BU grasz prawie tak samo jak an UTG.

Z najmniej dochodowej pozycji grasz najwięcej :nh

Odpowiedz
Cytat
Huricano

Jak można być "w trakcie" downswingu ?(
Widzę coś mnie ominęło bo jeszcze nigdy nie byłem w trakcie downswingu...

Odpowiedz
Cytat
hairysnake

Hej ... downswing to wynik z jednej strony kart, które dochodzą z drugiej jednak jakości gry. Tutaj nie ma co się oszukiwać.

Po pierwsze bez pracy nad własną grą dalej będzie kiszka (czyli : analiza sesji, filmy, mniejsza ilość stołów, spokojniejsza gra).
Po drugie bez komfortu związanego z odpowiednim bankrollem też nie ma co grać bo scarry money dorwie cię prędzej czy później.

Wiem sam to przeżyłem gdy pierwszy raz mierzyłem się z limitem na którym teraz spokojnie gram. Nie miałem odpowiednich umiejętności i myślałem, że jestem wart więcej niż w rzeczywistości byłem. Teraz jak patrzę na to z dystansu byłem idealnym celem do eksploatowania. Z jednej strony fisze dostawały karty, z drugiej każdy mądrzejszy tag był w stanie wyciągnąć ode mnie value znając moją grę.

Po tym co czytam powinnaś z jednej strony dać sobie na luz przez chwilę, ale w tym czasie podszkolić swoje umiejętności. Zrobić review swoich rąk. Dopłacić do bankrolla aby mieć "spokój" psychiczny. Ponieważ jesteś "pcią" przeciwną (tutaj wynikają z tego pewne korzyści) znaleźć kogoś kto jest lepszy i pomoże Ci analizując twoją grę podczas wspólnej sesji live.

Z mojej strony to tyle.

Odpowiedz
Cytat

swingi moga trwac nawet i miesiacami wiec nie ma sie co zniechecac i nie jeden przez to wpada w tilt i dodatkowo traci mase kasy wiec glowa do gory. Ja wpadlem w taki okres dowsingu i musialem zejsc 2 limity nizej i stalo sie to w 2 tygodnie. Radzilbym Ci przez ten okres grac nie co mniej, jesli nei mozesz sie skupic zmniejsz liczbe stolow aby sie maxymalnie skoncentrowac i najwazniejsze to zebys najlepiej skonczyla sesje jesli dostaniesz jakiegos suckouta albo bad beata bo tilt moze byc tu zabojczy pozdrawiam zycze sukcesow

Odpowiedz
Cytat
repoorTer

Czesc
Twoja gra jest bardzo swingowa. Nie grasz solidnie. powiem tak: nie
masz downswingu , nie masz pecha - za malo wiesz o grze , dopusc do siebie ta mysl. Zapomnij o tym co bylo i zacznij spamowac rushera swoimi rekami w dziale oceny. Zobaczysz ze grasz zle. Przestan grac chwilowo i zacznij sie uczyc, ofc polecam filmy rushera. Po nich dostalem takiego kopa , ze z nlt wyszedlem w 2 tygodnie i czulem ze MIAZDZE ten limit. Przestan sie bac gry , jezeli ktos raisuje Cie to na tym limicie zawsze jestes behind i folduj parke.

Odpowiedz
Cytat
Jatzek3

Według mnie to dzięki swingom się uczymy odpowiedzniego podejścia do pokera, pozwala nam to nauczyć się nie bycia results oriented. Postaraj się wyciągnąć jakieś pozytwyne wnioski z przechodzonych ciężkich chwil w grze, graj mniej stołów, analizuj posty, staraj się skoncentrować na nauce. Generalnie mam następujące podejście.

Swing to rzecz naturalna w pokerze i wariancja i czynnik losowości ją grą interesującą.
Dzięki wariancji możemy rozwinąć się i prześcignąć przeciwników jeżeli oni mają problemy z mindsetem i nieakcetpują wariancji.

Postaraj się nie kontrolować wyniku sesji w trakcie jej trwania, spoglądanie na kasjera, albo do HM'a naprawdę niewiele zmieni w twojej grze.
Skoncentruj się na każdym spocie. Nie ma sytuacji standardowych. Nawet wrzucenie KK pre może być możliwe na NL.
Zastanawiaj się dlaczego Cbetujesz i wykonujesz każdą akcję.

Wariancja jest nieskończona i nie ma przedziału czasowego ile czasu może trwać downswing, ja ostatnio ze względu na wariancję przegrałem w ciągu kilkudziesięciu tysięcy rozdań straciłem kilkadziesiąt BI na NL20, ale akceptuje to jest to częścią gry.

Wiadomo sam nie gram doskonale i pewnie straty byłyby mniejsze gdyby nie braki w mindsecie i skillu, ale cały czas się rozwijam, a downsing jest najlepszym czasem, żeby się uczyć i wyciągać wnioski.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
fidelloz

siema

masz slabego skilla to masz swingi.

Pozdro :)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez fidelloz
siema

masz slabego skilla to masz swingi.

Pozdro :)

+1

niestety nawet jak masz dobrego skilla też masz swingi tylko to wtedy są rzeczywiście swingi a nie słaba gra nazywana swingiem:)
pozdro _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
ilonka69

Jak można mieć z buttona VPIP niższe niż ogólne VPIP? Przecież to nawet statystycznie niemożliwe :D

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez ilonka69
Jak można mieć z buttona VPIP niższe niż ogólne VPIP? Przecież to nawet statystycznie niemożliwe :D

Właśnie to jest normalne. Niemozliwe to by było gdyby było odwrotnie do tego co piszesz.

Odpowiedz
Cytat

Właśnie to jest normalne. Niemozliwe to by było gdyby było odwrotnie do tego co piszesz.

Nie, to nie jest normalne, aby z BU miec mniejsze VPIP niz ogolne ze wszystkich pozycji.
Popracuj nad gra z pozycji. Zmierzam tu do tego, ze po takiej probce, jaka zamiescilas powinnas miec najnizsze VPIP na EP a najwyzsze na BU.

Poza tym popraw leak z open limpem, w szczegolnosci na SB . Na tej pozycji z reguly sie otwiera raisem albo folduje.

Jesli chodzi o cbeta to sie nie wypowiadam, bo nie gram FR. Mam podobny na SH i dziala calkiem dobrze. :) (NL25)

Powodzenia!

Odpowiedz
Cytat