Witam.
Gram SNG 9man. W trakcie gry często w late game/bubble/hu - kiedy jestem chip leaderem (lub generalnie stack jest duży i szanse na dostanie się na wyższe miejsca jest przeważająca ) same pojawiają mi się myśli typu 'Juz wygrałem/jestem w kasie..' jakbym już osiągnął coś wygrał/osiągam zadowolenie z obrotu spraw.
Chwilę po tym tracę koncentrację i zaczynam rozrzucać chipy swoim przeciwikom.
Wygląda to mniej więcej tak: wchodzę w rozdanie i nagle umysł przestaje działać, koncentracji nie ma, nie jestem w stanie przeanalizować rozdania bo wszystko dzieje się 'samo', gram na flopie jakieś dzikie check-raise-bluffy za 20bb z A-high w niskich pulach z innymi big stackami lub shortami no i oczywiście przegrywam. Bardzo dużo mnie to kosztuje. Cała akcja trwa parę sekund. Po chwili wracam do rzeczywistośc. Zachowania te są kompulsyjne.
Rozmawiałem na ten temat z jednym coachem mindsetowym - wyjaśnił mi, że jest to kwestia strefy komfortu - wchodzę w niestandardowe spoty, o których nie mam pojęcia wyłącza mi się mózg bo jestem poza strefą komfortu...
Ale coś mi tu nie pasuje pomimo tego.
Wiem, że takie zachowania są kierowane przez podświadome programowanie i przekonania. Jakie to mogą być przekonania? Czy te zachowania kompulsyjne mogą być formą obrony podświadomości przed wygraniem pieniędzy?
Jeżeli coś niezrozumiale opisałem to dajcie znać, thx