Skip to forum
książka: Alpha Huma...

Notifications
Clear all

książka: Alpha Human

2 Posts
2 Users
1 Reactions
676 Views
wujekryba

Hej,

Kupiłem książkę ze względu na postać MG. Nie dotarłem jeszcze do połowy bo czytam ją raczej wolniej aniżeli inne książki bo staram się czasem poświęcić na jedną stronę z 5min i przemyśleć co autor chciał przekazać.

Szczerze mówiąc spodziewałem się czegoś innego. Może nie kolejnych rad Tray'ego czyli: "słuchaj zamiast muzyki wykładów, które powiedzą Ci, że bycie w top10 swojej profesji uczyni cię szczęśliwym ale musisz zapierdalać opór i wierzyć w prawo przyciągania" (Brzmi to krytycznie ale książki Tracy'ego dają mi jakaś dziwną motywację do zapierdalania i go lubię). Porównuje go może dlatego, że praktycznie zaraz po przeczytaniu "Planu lotu" natknąłem się na "Alpha Human" i oczekiwałem czegoś podobnego.

A piszę to wszystko ponieważ uważam, że książka jest dosyć specyficzna i chciał bym dowiedzieć się co o niej sądzą inni. Zaznaczam, że jeszcze nie skończyłem jej czytać więc mogę z czegoś nie zdawać sobie sprawy.

Puki co natknąłem się na kilka bardzo trafnych uwag ze strony MG ale przeplatają się one troszkę z truizmami o jakie bym go nie posądzał. Sam początek kiedy opisuje proces zapłodnienia przedstawiając jak to on i ona zamieniają się w "my" i tak powstaje nowe życie i cała otoczkę jaką temu daje. Może jeszcze do tego nie dojrzałem ale wydaje mi sie to strasznie banalne a w zetknięciu z rzeczywistością kiedy zapładniają się pijane nastolatki, gdzie ona np. śpi a on jest naćpany, trochę to traci sens.

Tak jak wspomniałem jestem ciekaw przemyśleń innych osób, jednak nie chciał bym aby ktoś zdradzał mi bezpośrednio to co przeczytam dalej w książce.

Reply
1 reply

Pamiętam jak wiele lat temu czytałem tę książkę i za wiele z niej nie zrozumiałem. Poza jednym - Grzesiak jest bardzo dobrym sprzedawcą.

Reply