Witam,
Jako, że bez samochodu droga do i z pracy zabiera mi jakieś 2h dziennie, muzyki lubię słuchać w dosłownym tego słowa znaczeniu na leżąco a czytać nie zawsze mogę (np. kiedy jest tłum), pomyślałem sobie, że posłucham rady Briana Trancy i każdą taką chwilę postaram się wykorzystać na słuchanie wykładów.
Nie jestem jakimś maniakiem ale od dawna interesuje się tematami osobistego rozwoju a w tym dziale często czytam, ciekawe dla mnie posty. Ogólnie forum mogło by składać się dla mnie z Oceny rąk, Mindsetu i osobnego wątku Hot or Not ![]()
Wracając do tematu, rozpocząłem od spisania tematów, które chciał bym mocniej przemyśleć. W tym technik z wątku o filmie "Peacefull Warrior" oraz kilu zagadnień nie z forum. Na następny dzień nagrałem na odtwarzacz udostępniony przez chwilę trening naszego trenera. Wyszło nieźle. Ani przez moment nie pomyślałem o tym czasie jako straconym a wręcz przeciwnie.
Nie chciał bym tego przerywać ale nie mam dużo materiałów audio w tym temacie. Może ma ktoś coś godnego polecenia? Wiem, że mogę wpisać w Google ale tam znajdę wszystko a zależy mi na jak największej jakości materiałów. Najlepiej w języku Polskim ale Ang też przejdzie.
Polecam spróbować każdemu takiej metody. Słuchanie, czytanie oraz analizowanie takich rzeczy jak chociażby wątek filmu Siła spokoju, daje mi pewnego rodzaju satysfakcję. Jeszcze do niedawna uznał bym to za coś co odróżnia mnie od reszty ("jestem taki mądry") ale w miarę zagłębiania się uświadamiam sobie tylko, że coraz mniej wiem i jak bardzo się myliłem sądząc, że już poznałem prawdę. Osiągając jakiś pułap (np. w pokerze - poznałem zagadnienie EQ vs Range) nie widziałem już wyższego. Teraz wydaje mi się, że nie ma tego najwyższego a rozwijać można się bezustannie. Aż uderzyło mnie "pierwsze odkrycie wojownika - niewiedza", sądziłem, że to tylko slogan ale to jest do bólu prawdziwe. Trudno to się w sumie opisuje.
Czemu to piszę? Chciał bym tak jak bohater poznać "Sokratesa", który poświecił by mi czas na naukę (którą może ja sam kiedyś mógłbym podać dalej. Niestety to nie takie proste, wiec pozostają mi wykłady takie jak ostatni trening, które mógł bym odsłuchać.