Przejdź do forum
Mindset - porady

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Mindset - porady

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
381 Wyświetlenia
DawcaStacka

Witam, ucze się grac w pokera, jak na poczatkującego myslę, że idzie mi niezle (wychodzę na zero :) ale gram chwilę) Szybko zgłębiłem podstawy ale od poczaktu nie to bylo moim problemem a glownie kwestie psychologiczne. Którys z pokerzystów powiedział ze 80% sukcesu w pokerze to mindset,zgadzam sie w tym w 100%. Gdyby nie frustracje mysle ze mogłbym zaczac wychodzic na plus. Wziałem sie za robotę, myśle, ze w paru kwestiach poczyniłem znaczne postepny mianowicie:

1. Nie ruszają mnie ostatnio łamane Asy przeciwko Q5o grane all in pre
2. Mniejszą (chociaz jeszcze wymaga to pracy) wage przywiązuje do pieniedzy, większa do trafności decyzji - ww AA grane bylo dobrze -> +EV spot
3. Troche mam z tym problemów ale coraz łatwiej mi odejsc od stolu gdy mam sesje na minus

I tutaj pytanie, jakie Wy macie rady dotyczące dyscypliny grania?
Ja spore postepy poczyniłem przez niezaględanie do kasjera po skonczonej sesji. Wyznaczyłem sobie tez limit rozdan - 1000k i zamykam stoly.

Nie jest idealnie, przed chwilą grałem 3K rozdań, niby nie podejmowałem zadnych glupich decyzji, nie przegrałem stacka (ani nie wygralem) ale traciłem grosz po groszu na blindach czy nietrafionych c-betach, nikt nie chcial oplacac moich monsterów i sesja -4bb/100 wiec gralem licząc na jakas większa akcję, nie mogąc odejsc od kompa.

Jakie macie sprawdzone praktyczne mindsetowe metody?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
Varrancomando

Ja właśnie czytam Poker Mindset i jestem mile zaskoczony. Niby na razie nie dowiaduję się niczego nowego, ale wiedza zawarta w książce jest dobrze uporządkowana i "serwowana" w odpowiedni sposób, co sprawia, że na pewno czas spędzony nad lekturą nie jest czasem straconym... Tak więc jeśli nie czytałeś to polecam

Odpowiedz
Cytat
deltoos

Do wielu rzeczy dojdziesz z czasem sam, nie ma cudownego środka. Znam masę graczy co niby czytali te wszystkie pokerowe mindsety i mental gejmy ale co z tego, że znaja teorie skoro nie sotsują/nie potrafią zastosowac jej w praktyce? Wszystko wymaga ćwiczeń a tutaj żadna kiążka Ci nie pomoże.

1. Postaraj sie kategorycznie ustalić limit rozdań/czasu gry w ciągu dnia. Jesli czujesz, że absolutnie grasz swoją najlepszą grę można trochę przedłużać. Jesli grasz wyjątkowo słabo nie bój sie skończyć wcześniej. uważaj tutaj jednak aby na siłe nie szukac aby grac krócej/dłużej. Bądz szczery ze sobą

2. Nie zaglądanie do kasjera jest spoko, jeśli masz bardzo bezpieczny roll.

3. Analiza, rozmowy z innymi graczami i rozbijanie wszystkie na czynniki pierwsze, to najwazniejszy aspekt. Jeśli będziesz pracował nad grą widząć, że stajesz się coraz lepszy łatwiej Ci będzie pracowac również nad głową, widząc, że to co robisz ma sens i opanowanie tych dwóch płaszczyzn ma już przełożenie na dobry winrate.

4. Swojego czasu mnie bardzo pomagał rozpisany plan dnia przy sniadaniu.

Powo i pozdro

Odpowiedz
Cytat