Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

motywacja

15 Posty
7 Użytkownicy
4 Reakcje
4,557 Wyświetlenia
finek96

Witam,
Zauważyłem u siebie dość powazny problem z mindsetem. Do tego dochodzi drugi który pojawił się ostatnio.
Pierwszy z nich dotyczy ciągłego sprawdzania wyniku podczas sesji. Co zagram kilka turniejów od razu zerkam na bankroll i sobie liczę co i jak, jeśli jestem do tyłu trochę większą sumę to zaraz myśli że będzie torba i takie tam. :f_ugly:
Gram zgodnie z bankroll management.
Drugim problemem jest brak motywacji po wakacyjnej przerwie. Nie wiem czemu tak mam, skoro przed przerwą taką dwu tygodniową grałem jak zawzięty z dobrymi wynikami. Teraz ani nie mam zaparcia, chęci, a jak już dosiądę się do sesji to się nie mogę skupić na grze. :f_mad::f_mad:

Pozdrawiam :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
14 odpowiedzi
Moderator
baadnewz01

Siema jeśli myślisz, że będzie torba, to chyba nie masz wystarczającego bankrolla skoro nie gra Ci się komfortowo. Nie trzymaj się sztywno tego co jest napisane, to z jakim rollem czujesz się komfortowo, to sprawa mocno indywidualna.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77

A ja mam takie pytanie przy okazji tematu, bo ostatnie sesje mam strasznie kiepskie (niefortunne rozdania, jak mam mocny układ to od razu przeciwnicy pasują) np. tutaj takie rozdanie vs gościu, który non stop 3betował preflop więc pomyślałem, że stack off z damami będzie ok http://www.boomplayer.com/poker-hands/Boom/20408384_DEBD303321 przez co odechciewa się gry
Czy lepiej robić przerwę od gry w takich momentach?

Odpowiedz
Cytat
MWaler

Dobrze zagrane, przegrane trudno - nie pierwszy i nie ostatni raz tak ta gra jest skonstruowana.

Lecisz dalej :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
aleasy77

No tak, ale jak jest dłuższy czas dużo tego typu rozdań to potrafi podłamać.

Odpowiedz
Cytat
xDUSZEK

Napisane przez aleasy77
No tak, ale jak jest dłuższy czas dużo tego typu rozdań to potrafi podłamać.

Zaakceptuj, że będziesz codziennie miał takie rozdanie przez tyle czasu kiedy będziesz grał w pokera - to nigdy nie minie.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77

SooNicee wiem o tym, ale zastanawiam się właśnie czy lepiej zrobić przerwę jak źle idzie od kilku dni (np. mam mało dobrych układów a jak coś dostanę w miarę dobrego to muszę pasować, bo przeciwnik trafia coś lepszego), żeby uniknąć tiltu czy jednak kontynuować grę jeśli staram się unikać błędów, ale ewidentnie nie idzie gra, ale samemu trzeba znaleźć tzw. złoty środek na to

Odpowiedz
Cytat
xDUSZEK

Przerwa od gry nie jest rozwiązaniem problemu. Wariancja to pewna ciągłość i jest tylko jedna jedyna rzecz która jest w stanie pokonać wariancje, jest to VOLUME (inaczej odpowiednia próbka). Polecam się wyzbyć tiltu, przeczytać poker mindset lub obejrzeć jakieś filmiki odnośnie kontrolowania emocji.

Możesz zrobić przerwę 5 miesięcy, wrócić i dalej mieć downswing, bo próbka nie jest odpowiednia. Grasz nl2 i moim zdaniem już tam jesteś overrolled, popracuj nad tym.

Polecam też kanał DaWarsawa na youtubie, bardzo wiele ciekawych materiałów.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77

Mi chodziło o przerwę chwilową od gry tak powiedzmy z dzień, dwa żeby nie popadać w złość kiedy nawet jak dobrze by się grało to nie idzie za nic podczas danej sesji, te materiały co wymieniłeś znam je. Muszę chyba grać swoje i czekać aż się karta odwróci i zwróci z nawiązką przez czas jaki nie idzie.

Odpowiedz
Cytat
leeloo80

Musisz nieco wyluzować i co ważne w weekend resetować czajnik _drink: Obawiam się, że wszystko chcesz robić zbyt dokładnie i idealnie. Mam to samo i nadal nad tym pracuję! Po za tym przerwa od gry na jakiś czas faktycznie pomoże i tu się zgadzam z poradami jak wyżej.

Spróbuj może także założyć sobie bloga i pisz tam coś np swoje syfy z podświadomości. Nie duś tego u siebie; ja tak zrobiłem i bardzo to pomaga :f_wink: No możesz także wyrzucić to wszystko z podświadomości na znajomych ale wtedy raczej ich stracisz :f_rolleyes: Czasami człowiek potrzebuje się odchamić od prawidłowej monotonii aby zrozumieć czego nie zauważał wcześniej i co źle robił :banana: :fuckyeah:

Odpowiedz
Cytat
DeepSabbath

Polecam obejrzeć filmiki na temat mindsetu, akurat są też takie od basic, może pomoże Ci to ułożyć sobie wszystko w głowie

Akceptacja wariancji
The poker mindset

Odpowiedz
Cytat
aleasy77

Napisane przez leeloo80
Musisz nieco wyluzować i co ważne w weekend resetować czajnik _drink: Obawiam się, że wszystko chcesz robić zbyt dokładnie i idealnie. Mam to samo i nadal nad tym pracuję! Po za tym przerwa od gry na jakiś czas faktycznie pomoże i tu się zgadzam z poradami jak wyżej.

Spróbuj może także założyć sobie bloga i pisz tam coś np swoje syfy z podświadomości. Nie duś tego u siebie; ja tak zrobiłem i bardzo to pomaga :f_wink: No możesz także wyrzucić to wszystko z podświadomości na znajomych ale wtedy raczej ich stracisz :f_rolleyes: Czasami człowiek potrzebuje się odchamić od prawidłowej monotonii aby zrozumieć czego nie zauważał wcześniej i co źle robił :banana: :fuckyeah:

Wiesz mam swój dział w challangach i sukcesach (dzisiaj tam zaktualizuję), trochę masz racji w tym co mówisz. Teraz już trochę rzeczy poprawiłem i jest progres lepszy.

Odpowiedz
Cytat
leeloo80

Dziś dostałem wymarzona pracę. Zobaczycie jak to wszystko zmienia. STAY TUNED! Już możecie kilkać F5 dzieci Boże na Waszym ukochanym blogu! :nh:

Odpowiedz
Cytat
aleasy77

Gratulacje, a jaka to praca? Wnioskuję, że to coś ważnego i długo oczekiwanego było.
Jak mnie wkurzają takie spoty:
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/20869169_084C116819
lub ten z dzisiaj (Zawsze Ruskowi trzeba jakoś pomóc): http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/20869622_ECA1918BF5
Wkurzyła mnie dzisiejsza sesja, ponad 3BI na minus i jak zwykle jak lepsza ręka to albo pasują od razu na flopie (****) albo dochodzi im jak tutaj co miałem AKs. Na ponad 50 pocketów tylko 2 sety (przykładowa statystyka z dzisiaj). I jak mam coś ugrać jak będą tylko pasować gdy dostanę w miarę dobry układ (albo dochodzić im jakieś runnery i inne cuda).
Ostatnio grałem też freerolle jako dodatek do sesji i coś takiego się dzieje:
http://www.boomplayer.com/poker-hands/Boom/20854215_341BF75623
http://www.boomplayer.com/poker-hands/Boom/20867330_4DA8101A99\

I być tu mądrym, wiadomo jaki jest poziom, ale jeszcze miałem jedno rozdanie wcześniej tego typu jak tutaj (tylko, że nie utrwalone)...

Odpowiedz
Cytat
aleasy77

Nie ma to jak przegrać wszystkie stack offy z setami (i już kilka dolarów w plecy). No i boli fakt niezmiernie, że tym fishom, którzy nie umieją pasować drawów bardzo często dochodzi, a mi mocny draw prawie nigdy nie wejdzie jak mam, taka nerwica mnie tłucze i jak tu się uwolnić z tych stawek..... Czego ja nie sprzedaje takich cooolerów dobeych w moją stronę....

Odpowiedz
Cytat