Przejdź do forum
Problem z foldem

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Problem z foldem

11 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
874 Wyświetlenia

Witam
Długo myślałem nad moją przyczyną tracenia stacków. Bo jako tako gram dobrze, i w czasie sesji buduję stack na cashówkach. I po ciężkiej na przykład godzinnej pracy zwiększyłem swój stack o 50 % . A potem przychodzi jakieś rozdanie, mam top parę, ale widzę że duża możliwość że koleś ma kolor. Ale ja nie potrafię spasować, sprawdzam, i koleś miał kolor.Godzinna praca idzie na marne. :(
Co z tym zrobić?

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
saja13

foldować

Odpowiedz
Cytat
ZolnierzSkez

Nie wiem jakiej odpowiedzi sie spodziewasz, ale ogolnie sa 2 opcje - przestac overplayowac top pary poprzez zastanowienie sie chwile i przypisanie jakiegos range'u przeciwnikowi lub przestac grac w pokera.

Odpowiedz
Cytat
dynAAmoo

Zastanów się po co w ogóle grasz w pokera. Jeżeli grasz, aby zarabiać pieniądze to po prostu folduj, jeżeli lubisz sobie poklikać, to rób tak dalej.

Odpowiedz
Cytat
wacha23

Jeśli nauczyć się pasować nawet AA na ręce, wtedy Twoja gra ma dalej sens.

Odpowiedz
Cytat
saja13

taka ciekawostka na ktora warto zwrocic uwage;d piszesz, ze godzina ciezkiej pracy i zarobiles pol stacka, a pozniej glupia kolnales i przegrales to co wygrales

Zwroc uwage ze twoje wczesniej wygrane pol stacka jest rowniez wygrane dzieki temu ze rywal 'mial topparke ty trafiles kolor, ty betnales a on pomyslal, a kolne' po czym sobie tez mowi, ze wiedzial ze ty masz ten kolor. Czyli w sumie obaj jestescie tak samo fiszami, no offence :D

Odpowiedz
Cytat
Madziunka

Napisane przez michal699
Witam
Długo myślałem nad moją przyczyną tracenia stacków. Bo jako tako gram dobrze, i w czasie sesji buduję stack na cashówkach. I po ciężkiej na przykład godzinnej pracy zwiększyłem swój stack o 50 % . A potem przychodzi jakieś rozdanie, mam top parę, ale widzę że duża możliwość że koleś ma kolor. Ale ja nie potrafię spasować, sprawdzam, i koleś miał kolor.Godzinna praca idzie na marne. :(
Co z tym zrobić?

\

Minimalizowanie strat jest tak samo ważne jak maksymalizowanie zysku.

Odpowiedz
Cytat
sammyABG

Napisane przez Madziunka

Paulo Coelho

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez sammyABG

Napisane przez Madziunka

Paulo Coelho

:truestory:

Odpowiedz
Cytat
roommate1000

To w sofcie jest przycisk fold ? oO

Odpowiedz
Cytat
czol0o

przyklej sobie na monitor kilka zlotych mysli wlasnie typu "minimalizowanie strat jest wazne tak jak max zysku bla bla bla" i jak bedziesz mial takie rozkminy to sobie je przeczytaj. mi to pomoglo emocje przestawaly w tamtym czasie miec znaczenie.

Odpowiedz
Cytat