Witam
Długo myślałem nad moją przyczyną tracenia stacków. Bo jako tako gram dobrze, i w czasie sesji buduję stack na cashówkach. I po ciężkiej na przykład godzinnej pracy zwiększyłem swój stack o 50 % . A potem przychodzi jakieś rozdanie, mam top parę, ale widzę że duża możliwość że koleś ma kolor. Ale ja nie potrafię spasować, sprawdzam, i koleś miał kolor.Godzinna praca idzie na marne. ![]()
Co z tym zrobić?
Nie wiem jakiej odpowiedzi sie spodziewasz, ale ogolnie sa 2 opcje - przestac overplayowac top pary poprzez zastanowienie sie chwile i przypisanie jakiegos range'u przeciwnikowi lub przestac grac w pokera.
Zastanów się po co w ogóle grasz w pokera. Jeżeli grasz, aby zarabiać pieniądze to po prostu folduj, jeżeli lubisz sobie poklikać, to rób tak dalej.
taka ciekawostka na ktora warto zwrocic uwage;d piszesz, ze godzina ciezkiej pracy i zarobiles pol stacka, a pozniej glupia kolnales i przegrales to co wygrales
Zwroc uwage ze twoje wczesniej wygrane pol stacka jest rowniez wygrane dzieki temu ze rywal 'mial topparke ty trafiles kolor, ty betnales a on pomyslal, a kolne' po czym sobie tez mowi, ze wiedzial ze ty masz ten kolor. Czyli w sumie obaj jestescie tak samo fiszami, no offence
Napisane przez michal699
Witam
Długo myślałem nad moją przyczyną tracenia stacków. Bo jako tako gram dobrze, i w czasie sesji buduję stack na cashówkach. I po ciężkiej na przykład godzinnej pracy zwiększyłem swój stack o 50 % . A potem przychodzi jakieś rozdanie, mam top parę, ale widzę że duża możliwość że koleś ma kolor. Ale ja nie potrafię spasować, sprawdzam, i koleś miał kolor.Godzinna praca idzie na marne.
Co z tym zrobić?
\
Minimalizowanie strat jest tak samo ważne jak maksymalizowanie zysku.
Napisane przez Madziunka
Paulo Coelho
Napisane przez sammyABG
Napisane przez Madziunka
Paulo Coelho
przyklej sobie na monitor kilka zlotych mysli wlasnie typu "minimalizowanie strat jest wazne tak jak max zysku bla bla bla" i jak bedziesz mial takie rozkminy to sobie je przeczytaj. mi to pomoglo emocje przestawaly w tamtym czasie miec znaczenie.