Mam jakiś taki dyskomfort, że w głowie uroiło mi się że zawsze miałem ciężko przejść NL2, a łatwiej NL 5, mimo że staram grać się naprawde tight. Miałem długą przerwę w pokerze i zacząłem temat od nowa. Zaczynam grać cash SH od NL2, ponieważ podstawy mniej więcej znam ale mam duże braki w wiedzy, które oczywiście nadrabiam.
Nie chce wpłacać dodatkowej kasy żeby zaczynać od NL5.
Chce przejść NL2.
Mam nadzieję, że im większą wiedze będę posiadał tym dyskomfort gry na NL2 będzie mniejszy.
A Wy co o tym sądzicie?
Może coś poradzicie?
Napisane przez KOWAL530
Mam nadzieję, że im większą wiedze będę posiadał tym dyskomfort gry na NL2 będzie mniejszy.
Praktycznie sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie, jeśli już grałeś na micro stawkach to wiesz czego się możesz spodziewać i jakie umiejętności są potrzebne, gram od niedawna ale wydaje mi się, że na micro zasada tight is right będzie jeszcze obowiązywać długo
♠_drink:
Witaj KOWAL530,
Myślę,że to powinno Ci pomóc
-> Kurs No-Limit dla początkujących - edycja 2016
-> Kurs No-Limit dla początkujących - rozszerzenie wiedzy
Pozdrawiam.♠_thumbsup:
Problem z mindsetem na NL2. LOL.
RIP poker online.
Ludzie, 10 lat temu takich stawek nawet nie było, żeby wiochy nie robić.
Z takim podejściem to w najlepszym razie dołożycie kolejny gwóźdź do trumny naszej ulubionej gry. Może wyjdziecie na plus, ale co z tego jak za 2,3 lata wszystko zdechnie.
Nachapcie się póki możecie, bo nie wiadomo jak długo będziecie w stanie wyciągać 2k pln/ miesiąc z poksa. NL2 za każdym rokiem coraz bardziej zaregowane.
Napisane przez tastyfish
NL2 za każdym rokiem coraz bardziej zaregowane.
nie wydaje mi się aby takie pojęcie istniało, generalnie każdy kto zaczyna ogarniać wszystkie aspekty gry i robi z tego profit przechodzi na wyższe limity a nie kiśnie na dwójkach
Napisane przez Marciniasty87
nie wydaje mi się aby takie pojęcie istniało, generalnie każdy kto zaczyna ogarniać wszystkie aspekty gry i robi z tego profit przechodzi na wyższe limity a nie kiśnie na dwójkach
tastyfish jest jednym z nich ogarnia haj stejksy ale walczy z wiatrakami na nl2 everyone is solid poker is dead
czekam az bedzie 0.01/0.005 $ to zaczne pykac na 0.02/0.01 $ za duzo regow i rejk mnie zjada jak gram B/E
teraz żeby przejść nl2 trzeba już brać coczingi u znanych trenerów za 100$ za 1h inaczej niestety nie da rady..
Napisane przez babcia2333
teraz żeby przejść nl2 trzeba już brać coczingi u znanych trenerów za 100$ za 1h inaczej niestety nie da rady..
Eeee taaaam....
Dużo czytaj, oglądaj, i myśl!
Ja póki co, też tam się kiszę, ale już jest postęp.
Ja mam problem z instynktownym szybkim klikaniem, gubi mnie to strasznie, ale jak to ogarnę, to myślę, że przejdę wyżej choćby jeden level. A z tego co wiem, to niewiele się różni poziomem.
Nie poddawaj się, ale i nie oddawaj swoich pieniędzy za darmo. Wiem co mówię, bo ja już rozdałem sporo kasy (na szczęście wygranej), ale nie żałuję. Z każdej sytuacji wyciągam wnioski i staram się nie powielać błędów. Popatrz sobie jak DaWarsaw gra zoom na najniższym poziomie. Bez problemów się buduje.
Pozdrawiam.
Napisane przez babcia2333
Mam winrate >10bb/100 na zoom-nano-nitringach grając 33% czasu pod wpływem alko. Biorę tylko trzykrotność pensji minimalnej w cebulandii za godzinę nauki, jak zostać kolejnym procesem na nano i zarabiać więcej niż kasjer w Żeronimo Martins.