Przejdź do forum
Problemy . Nerwy

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Problemy . Nerwy

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
852 Wyświetlenia
Demiurg12

czesc

myslalem ze nie napisze w tym dziale nigdy, lecz jednak mam problem raczej natury psychologicznej bo swoja gre przynajmniej na micro stawki uwazam za dobra , staram sie nie pakowac w glupie spoty i nie grac bez przewagi agresji ,

ale do rzeczy ku...wica mnie lapie jak dostaje takie oto rozdania , ktore rozegralem wczoraj wieczorem i dzis rano

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]MP1$5.00:///////;MP2 (Hero)$7.49:///////;MP3$4.45:///////;CO$3.65:///////;BU$5.57:///////;SB$1.87:///////;BB$6.14:///////;UTG1$2.29:///////;UTG2$5.56:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP2 with A:s, A:c.
3 folds, Hero raises to $0.17, MP3 folds, CO calls $0.17, 3 folds, 2 folds, BB folds.

Flop: ($0.41) 2:h, 6:c, A:h (2 players)
Hero bets $0.30, CO calls $0.30.

Turn: ($1.01) 3:h (2 players)
Hero bets $0.70, CO calls $0.70.

River: ($2.41) K:h (2 players)
Hero bets $1.00, CO calls $1.00.

Final Pot: $4.41.
Results follow:

CO shows a flush, ace high(K:d T:h).
Hero shows three of a kind, aces(A:s A:c).

CO wins with a flush, ace high(K:d T:h).

Graj rękę

Known players:
[tg]MP1$5.00:///////;MP2$6.53:///////;MP3$5.00:///////;CO (Hero)$5.00:///////;BU$17.17:///////;SB$10.19:///////;BB$7.77:///////;UTG1$8.35:///////;UTG2$7.50:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with A:c, A:d.
5 folds, Hero raises to $0.17, BU calls $0.17, 2 folds, BB folds.

Flop: ($0.41) J:h, 6:s, K:s (2 players)
Hero bets $0.30, BU calls $0.30.

Turn: ($1.01) 9:c (2 players)
Hero bets $0.70, BU raises to $1.60, Hero calls $0.90.

River: ($4.21) 2:d (2 players)
Hero checks, BU bets $15.10(All-In), Hero calls $2.93(All-In).

Final Pot: $22.24.
Results follow:

BU shows two pairs, kings and nines(K:d 9:d).
Hero shows a pair of aces(A:c A:d).

BU wins with two pairs, kings and nines(K:d 9:d).

Tutaj wiem moglem odpuscic ale jednak widzalem troche drawow ktore a w seta 6 nie uwierzylem

Graj rękę

Known players:
[tg]MP1$5.37:///////;MP2$5.54:///////;MP3$5.00:///////;CO$5.00:///////;BU$6.49:///////;SB (Hero)$5.42:///////;BB$5.00:///////;UTG1$10.09:///////;UTG2$5.05:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with A:c, A:s.
6 folds, BU calls $0.05, Hero raises to $0.25, BB folds, BU calls $0.20.

Flop: ($0.55) 6:h, 9:h, T:c (2 players)
Hero bets $0.40, BU calls $0.40.

Turn: ($1.35) 8:c (2 players)
Hero bets $0.80, BU calls $0.80.

River: ($2.95) 3:c (2 players)
Hero bets $1.00, BU calls $1.00.

Final Pot: $4.95.
Results follow:

Hero shows a pair of aces(A:c A:s).
BU shows two pairs, eights and threes(8:h 3:h).

BU wins with two pairs, eights and threes(8:h 3:h).

i mnie normalnie cos trafia , zaczynam tiltowac i sie Wkur... bo jezeli przegram z jakims normalnym gosciem to jeszcze ok , ale jak przegrywam z takimi Fishami to mnie szlak trafia po prostu. I wiem mozna powiedzec spoko zrobisz notke i wygrasz w przyszlosci , ale wiekszosc z tych graczy juz nie zobacze
najbardziej mnie wkurza to ze ja mecze sie, siedze na dupie iles tam godzin , wygram te pare BI a potem przegrywam w 2-3 rozdania , tak samo frustruje

wogole wlasnie mam jakis Syndrom Over Par , kiedy tylko dostane Over czy to QQ-AA , i spadnie niski board , typu T48 albo 569 to ja normalnie juz Tiltuje bo widze juz u przeciwnika Seta , wogole nie biore pod uwage prawie innych rak , ale to tak jest jak czlowiek pare razy sie sparzy stackujac sie AA to potem zostaje taki hamulec w myslach , moze za bardzo Leveluje tych graczy wszystkich

mam jeszcze problem z Kasjerem , non stop do niego zakladam , lechmurski mowiles na treningu z Mindsetu ze to powazny leak , staram sie go usunac ale jakos jeszcze nie moge, nie wiem ja musze caly czas podgladac jak mi idzie , nie wiem czemu ?? co jest zlego w moim mysleniu ? i jak jest + to jest ok a jak jest cos na - to chyba mysle wtedy ze musze sie odegrac ...

PS

sory za dlugiego posta ale mam problem/problemy i chce je rozwiazac, bo wiem ze w wiekszosci to wina Mindsetu , niz SKila i stylu gry co ja wiem nie potrzeba go duzo zeby wygrac na microstawkach, oczywiscie bardzo duzo mi umiejetnosci jeszcze brakuje ale mysle ze na Micro ABC wystarcza

6 odpowiedzi
Toluvel

zastanów się czy dobrze rozegrałeś te ręce

Demiurg12

ja wiem ze moze nie wszystko jest ok , w 1 rozdaniu na riverze myslalem ze moze jeszcze jakies slabe smieciowe czerwa zrzuce , w 2 gosc byl fishem i nie chcialem sie skladac a w 3 to juz wogole

nie chodzi mi o same rozdania tylko o caly tok mojego myslenia tego co dalej napisalem

kalamasz

Co do Twoich problemów to myślę,że każdy początkujący gracz przeżywa w pewnym momencie coś podobnego. Po prostu musisz zaakceptować to,że nawet bardzo mocne układy z flopa raz na jakiś czas zostaną zdominowane na późniejszych street'ach.

Polecam zabawy z equilatorem i przemyślenie wyników które Ci wyjdą.

Co do rozegrania tych rąk co wstawiłeś to w sumie w drugiej masz imo bet/fold T, reszta bez czepiania się szczegółów jek ok.
Musisz zaakceptować to,że poker to gra wariacji i nauczyć się żyć z tą ku**ą :f_love:

Demiurg12

nie ogarniam

Graj rękę

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]UTG2$5.39:///////;MP1$5.00:///////;MP2$6.98:///////;MP3$3.33:///////;CO (Hero)$5.00:///////;BU$12.07:///////;SB$13.39:///////;BB$5.34:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with Q:d, K:h.
4 folds, Hero raises to $0.20, BU folds, SB calls $0.18, BB calls $0.15.

Flop: ($0.6) 6:d, 6:s, K:c (3 players)
SB bets $0.18, BB folds, Hero raises to $0.60, SB calls $0.42.

Turn: ($1.8) 6:c (2 players)
SB checks, Hero bets $0.90, SB raises to $12.59, Hero calls $3.30.

River: ($18.59) 5:c (2 players)

Final Pot: $18.59.
Results follow:

Hero shows a full-house, sixs full of kings(Q:d K:h).
SB shows four of a kind, sixs(5:h 6:h).

SB wins with four of a kind, sixs(5:h 6:h).

lechrumski

czesc myslalem ze nie napisze w tym dziale nigdy, lecz jednak mam problem raczej natury psychologicznej bo swoja gre przynajmniej na micro stawki uwazam za dobra

Fajnie ze piszesz, postaram sie pomoc najlepiej jak potrafie.

Zacznijmy od tego ze napisales ze Twoja gra jest dobra. Dobra co nie znaczy ze nie mozesz byc lepszy. Nie jestem specem od NLHE i nie jest to dzial oceny rozdan, ale imo kazda reke dalo sie rozegrac lepiej. A to wazne bo pierwsza rzecza jakiej powinienes zaczac szukac jest ulepszanie swoich umiejetnosci. Lepszy skill to lepszy winrate, mniejsza wariancja i jednoczesnie mniejszy wplyw bad beatow na Twoja gre. Jesli dziennie wygrywalbys po 10BI a na koniec dnia pechowo stracil 2 i spadl do +8 to pewnie niewiele by Ci to zrobilo.

Jesli masz pasywnych przeciwnikow to powinienes popracowac nad bet sizingiem ktory we wszystkich rozdaniach byl zdecydowanie za maly. Double your bet sizing => double your winrate. Jezeli masz sytuacje w ktorej fish ma 33% equity i bedzie Cie callowal do rivera to masz zrobic tak zeby na river zostal PSB i wyciagnac od niego calego stacka, koniec i kropka. To co Ty robisz to wyciagasz od fisha pewnie z polowe stacka 2 razy a potem fish wyciaga od Ciebie calego i wychodzisz na 0. To absolutnie normalne, bo jak on ma 20-35% equity to wygra z Toba raz na 3-5 rozdan i musisz to zaakceptowac. Po pierwsze to czysta matematyka a po drugie gdyby fishe nie wygrywaly od czasu do czasu jakiegos pota to nie graliby w pokera.

Twoim zadaniem jest wyciagnac od niego jak najwiecej w pozostalych przypadkach a bet 0.70 do puli 1.05 na pewno temu nie sluzy. Wiec pierwsza sprawa to popracuj nad zwiekszeniem bet sizingu przeciwko pasywnym graczem, oni i tak nie odpuszcza ani na NL2, ani NL5 ani NL50.
Kolejna sprawa to jesli grasz z pasywnym graczem i dostajesz mini raise jak w 2 rozdaniu to call jest imo duzym bledem. Pasywny gracz nigdy nie zrobi Ci tam raise’a z golym K ani zadna slabsza reka. Najczesciej bedziesz pewnie gral tam przeciwko QT, czasami J9, K9. KJ i 66 pewnie raisuje juz na flopie. Call jest bardzo marginalny a call na river jest juz imo mocno spewy.
Wierze ze na limit na ktorym grasz Twoja gra jest dobra i jednoczesnie moze byc lepsza. Pomysl wiec nad tym co mozesz ulepszyc w swojej grze i zrob to.

, staram sie nie pakowac w glupie spoty i nie grac bez przewagi agresji ,

W tym momencie pokazujesz ze kryterium grania dobrze to staranie sie nie pakowac w glupie spoty i nie granie bez przewagi agresji. Pomysl czy nie fajnie byloby tutaj dorzucic jeszcze troche innych umiejetnosci.

ale do rzeczy ku...wica mnie lapie jak dostaje takie oto rozdania , ktore rozegralem wczoraj wieczorem i dzis rano i mnie normalnie cos trafia , zaczynam tiltowac i sie Wkur... bo jezeli przegram z jakims normalnym gosciem to jeszcze ok , ale jak przegrywam z takimi Fishami to mnie szlak trafia po prostu. I wiem mozna powiedzec spoko zrobisz notke i wygrasz w przyszlosci , ale wiekszosc z tych graczy juz nie zobacze

Czyli jak przegrasz z regsem to jest ok? Odpowiedz sobie na pytanie dlaczego i daj znac żebym mogl Ci pomoc. Dlaczego tiltuje cie przegrywanie z fishami?
Z doświadczenia powiem ze często jest to związane z przekonaniem o wlasnej wyższości nad fishem.

najbardziej mnie wkurza to ze ja mecze sie, siedze na dupie iles tam godzin ,

Oj na pewno ten akapit mi sie mocno nie podoba. Mysle ze lepiej traktowac poker powaznie jednoczesnie czerpiac z niego pasje i przyjemnosc niz “meczyc sie iles tam godzin”. Nie znam nikogo kto osiagnalby sukces w jakiejs dziedzinie i opsiywal to co robi jako meczarnie.

wygram te pare BI a potem przegrywam w 2-3 rozdania , tak samo frustruje

Przegraniu 3 rozdan frustruje? Gdzie jest odpowiedzialnosc??? Nie wiem czy widzisz ale oddales wlasnie odpowiadzialnosc za swoje emocje przegranym rozdaniom. To Ty dajesz przegranym rozdaniom moc sfrustrowania Ciebie, to Ty pozwalasz zeby one Cie sfrustrowaly. To Ty masz odpowiedzialnosc za swoje emocje a nie przegrane rozdania. Sposob w jaki to opisales oznacza ze nigdy w pokerze nie bedziesz mial pelnej kontroli nad swoimi emocjami bo 2-3 przegrane rozdania z fishami beda Cie mogly sfrustrowac. Pomysl o tym i przejmij odpowiedzialność za to co robisz.

wogole wlasnie mam jakis Syndrom Over Par , kiedy tylko dostane Over czy to QQ-AA , i spadnie niski board , typu T48 albo 569 to ja normalnie juz Tiltuje bo widze juz u przeciwnika Seta , wogole nie biore pod uwage prawie innych rak , ale to tak jest jak czlowiek pare razy sie sparzy stackujac sie AA to potem zostaje taki hamulec w myslach , moze za bardzo Leveluje tych graczy wszystkich

Sa 2 rozwiazania:

1) Zacznij pasowac QQ-AA preflop, wowczas na pewno nie bedziesz mial zadnemu syndromu overpar :D
2) Obudzic sie i moze np. Sprawdzic w HMie jakie rece przynosza Ci najwiecej profitu. Zacznij skupiac sie jak mozesz ta overpare rozegrac jak najlepiej. Jak mozesz wyciagnac najwiecej value. Jezeli na kazdym niskim boardzie bedziesz myslal o tym co moze sie stac najgorszego i bac sie ze przeciwnik dobierze do lepszej reki to bedziesz dopuszczal do siebie zbyt wiele emocji ktore spowoduja ze bedziesz popelnial bledy i niepotrzebnie wyplacal sie fishom i bral za malo value kiedy masz najlepsza reke. Skup się na jak najlepszej grze, emocja zostaw za soba.

Dodatkowo sprawdzilem w internecine, i 2 encyklopediach i nie znalazlem niczego takiego jak syndrome overpar wiec nie musisz sie bac ze go masz. Tak samo nie ma czegos takiego jak hamulec w myslach. Sam wymyslasz i tworzysz sobie problemy ktore wogole nie istnieja. Problemem nie jest to ze myslisz w taki sposob. Problem zaczyna sie kiedy zaczynasz wierzyc w taka mysl i nia zyc. Spokojnie te mysli nie a prawdziwe, nie ma zadnych hamulcow ani syndromow overpar. :)

mam jeszcze problem z Kasjerem , non stop do niego zakladam , lechmurski mowiles na treningu z Mindsetu ze to powazny leak , staram sie go usunac ale jakos jeszcze nie moge, nie wiem ja musze caly czas podgladac jak mi idzie , nie wiem czemu ?? co jest zlego w moim mysleniu ? i jak jest + to jest ok a jak jest cos na - to chyba mysle wtedy ze musze sie odegrac ...

Spokojnie. Nie szukaj na siłę co jest złego w Twoim myśleniu. Małe kroki, małe działania mogą zrobić w Twoim przypadku wielką różnicę. Pamiętaj o bet sizingu, o odpowiedzialności za swoje emocje, o tym ze nie istnieje żaden syndrom everpary ani hamulec w myslach, oraz zacznij grac z pasja a zmiany będą z pewnością ogromne. Potem możesz dodac do tego nie patrzenie na cashiera. Zwroc uwage na to ze patrzenie na cashiera nie ma zadnych pozytywnych skutkow w stosunku do Twojej gry a często może powodowac emocje bądź sprawiac ze Twoja cenna uwaga zostanie odwrocona z gry na rozmyslanie o tym ile dzisiaj jestes do przodu/do tylu i dlaczego.

PS

sory za dlugiego posta ale mam problem/problemy i chce je rozwiazac, bo wiem ze w wiekszosci to wina Mindsetu , niz SKila i stylu gry co ja wiem nie potrzeba go duzo zeby wygrac na microstawkach, oczywiscie bardzo duzo mi umiejetnosci jeszcze brakuje ale mysle ze na Micro ABC wystarcza

Bardzo dobrze ze napisales dlugiego posta, dzieki temu lepiej opisales swoja sytuacje i dales nam wiecej informacji. Mam nadzieje ze moglem troche pomoc, w razie czego pisz, pomozemy.

flashion

1, 2 i 3 rozdanie to jest c/f na river. imo zagrałeś po prostu ŹLE.
czwórka cooler.