Przejdź do forum
Stymulacja mozgu

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Stymulacja mozgu

10 Posty
7 Użytkownicy
7 Reakcje
5,712 Wyświetlenia
MWaler

:welcome:

Ostatnimi czasy zauważyłem że moje poranne sesje nie są najlepszym pomysłem. Problem polega na tym że nie mogę rozbudzić się po wstaniu z łózka i potrzebuje na to naprawdę dużo czasu. Załóżmy że wstanę o 10:00 to mózg zaczyna funkcjonować dopiero ok 13:00 :transpire: .

Rzeczy które mam świadomość że muszę poprawić
:spade: zmiana trybu żywienia - jeszcze pracuje na etat wiec dość często jest śmieciowe jedzenie
:heart: za mało witamin
:diamond: energetyk z rana
:club: różne godziny pracy = rożne godziny snu

Czy macie jakieś pomysły co jeszcze poza w/w rzeczami mogę zmienić ? Od lipca będę utrzymywać się tylko z pokera i planuje rano uprawiać sport (codziennie siłka/basen/jakies sporty tlenowe) + przygotowywanie posiłków. Dopiero po 14 mam zamiar siadać do stolików.

Wszelkie uwagi mile widziane :profit:

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
B3DNAR3K

PRANA YAMA :fuckyeah:

Odpowiedz
Cytat
babcia2333
JanyWins

1) ogranicz wyrzut insuliny z rana
2) kofeina zaburza rytm kortyzolowy więc nie jest najlepszym pomysłem z samego rana
3) carb back loading jest spoko, bo rano jest zapas energii i możesz po rozbudzeniu grać sesję, a dopiero po niej jeść śniadanie
4) medytacja (?)
5) kawa z masłem i olejem kokosowym (30g masła, 20g oleju), mega rozbudza i daje energie z rana, a głód poczujesz dopiero po paru godzinach
6) suplementacja cynk, magnez, o3, wit c
7) łyżka cynamonu przed snem
8) higiena snu
9) odstawienie alkoholu i fajek

Jak uda ci się zostać full pro to wolałbym jednak siłownie właśnie ok 14, a z rana grać sesję (jak zadbasz o w/w rzeczy to powinno być lepiej).

Sam mam podobne problemy i z rana uderzam >150mg kofeiny czyli 3 twoje energetyki. Ogólnie jak już się decydujemy na kofe to polecam robić ,,cykle" i odstawiać co jakiś czas, żeby zresetować receptory. Potem minimalna dawka wyrywa z butów.

Odpowiedz
Cytat
MWaler

Myślałem o porannej aktywności bo traffic jest lepszy po godzinach popołudniowych, a w dodatku z rana dostarczałbym sobie endorfin :f_drink:

Dzięki JanyWins za wpis, bardzo fajny :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Himologusorek

@JanyWins na ile wystarczy odstawić kofeinę? bardzo mnie zaciekawiłeś swoim wpisem btw :D

Odpowiedz
Cytat
JanyWins

Napisane przez Himologusorek
@JanyWins na ile wystarczy odstawić kofeinę? bardzo mnie zaciekawiłeś swoim wpisem btw :D

z 2 tygodnie myślę

sam bym musiał odstawić, ale każdym razem jak mi się nic nie chce to zarzucam miarkę i już się chce :D

Dobra opcja na zmęczenie w czasie dnia to tzw. power nap - wypijasz kawę i robisz drzemkę (bez budzika, bo po ~30 minutach na pewno sam się wybudzisz). Mega fajny zastrzyk energii.

Odpowiedz
Cytat

Amfetamina, kokaina, mefedron, Adderall.

Odpowiedz
Cytat
babcia2333

kawa to syf podnośi ćiśnienie podrażnia żełądek wypłukuje magnez wapń z organizmu i krótko pobudza zamiast kawy lepiej pić zieloną herbate lub yerba mate...

Odpowiedz
Cytat

W rzeczywistości, podejmują poranna kawa nie jest przydatna, to podrażnia żołądek, ale śniadanie powinno być ... Lepiej jeść więcej posiłków i malishymy

Odpowiedz
Cytat