Przejdź do forum
Twoje MindSettigs

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Twoje MindSettigs

8 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
875 Wyświetlenia

witam. postanowilem ze zaloze temat, na ktorym podziele sie paroma drobnymi sposobami nt wplywania na swoj stan emocjonalny. nic odkrywczego pewnie tu nie napisze, jednak mam nadzieje, ze dodasz tez cos od siebie i temat zrobi sie rozwojowy;

-gdy dostaje grywalna reke mowie na glos sam do siebie plan jej rozegrania cos w stylu 'betuje to, calluje jak ktos mnie raise, folduje do pusha, no poza tym fishem on robi allinn preflop z K7o"...... to bredzenie zmniejsza moje nasycenie decyzji emocjami, nigdy nie klikam bez planu

-gdy juz wszedlem w rozdanie wykorzystuje zawsze min 70% czasu decyzji na kazdym stricie nawet gdy jest oczywista to leczy tilt i uczy nieszablonowego myslenia

-gdy sie stakuje preflop a bylem nabudowany do 300bb to zeby nie przezywac za bardzo, nie wyjsc z zone, zamykam oczy na czas wykladania kart wspolnych, otwieram gdy jest juz powszystkim i widze tylko zmiane mojego stacka

-podczas rutyny startowej od samego poczatku puszczam odglosy lasu tropikalnego spiew ptakow na 1 planie swietnie na mnie dziala

potem cos dopisze jeszcze jak mi sie przypomni

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
leszczu7

Napisane przez tynsomalf

-gdy juz weszlem w rozdanie wykorzystuje zawsze min 70% czasu decyzji na kazdym stricie nawet gdy jest oczywista to leczy tilt i uczy nieszablonowego myslenia

gdy już co zrobiłeś?

Odpowiedz
Cytat
Stafu

zgadzam się z tym że myślenie na przód o naszej decyzji lub mówienie na głos co zrobimy w danym rozdaniu zmniejszy nasz stres gdy przegramy rozdanie, ponieważ jesteśmy na to przygotowani, mamy tą świadomość, że taki był nasz tok myślenia i zrobiliśmy wszystko zgodnie z planem a nie pod wpływem emocji

co do stakowania preflop, najlepiej zastygnąć w bezruchu i szeroko otworzyć oczy, po wygranej powiedzieć jeeeest i unieść lewą pięść w górę i kilka razy potrząsnąć nią w geście triumfu, natomiast gdy przegramy głęboko westchnąć i skupić się na dalszej grze z myślą że nic już nie zmienisz :P więc poco się denerwować

Odpowiedz
Cytat
GarikSC2pro

Co do pierwszej propozycji sie zgodzę, bo sam tak robie. :)
Jeśli chodzi o resztę to przy większej liczbie stolików raczej nie przejdzie. :)

Odpowiedz
Cytat

@up ja gram 1-2 stoly

dopisalem nowe afirmacje wiec wkleje je tu

- jestem zrelaxowany bo mam przewage nad przeciwnikami
- sukcesywnie wykorzystuje swoj timebank
- uruchamiam kreatywnosc
- zastanawiam sie bardzo dlugo nad decyzjami
- AKTUALNE PRIORYTETY
!- SKUPIENIE - gdy otworze stol, mysle juz tylko o nim
!- KOMENTARZ - do kazdego zagrania na stole
!- KONSEKWENTNOSC - w realizacji planu reakcji na minirejs, rejs, push

wydaje mi sie ze przynosza ciekawe efekty pod koniec rutyny startowej

Odpowiedz
Cytat
halunoman

Napisane przez leszczu7

Napisane przez tynsomalf

-gdy juz weszlem w rozdanie wykorzystuje zawsze min 70% czasu decyzji na kazdym stricie nawet gdy jest oczywista to leczy tilt i uczy nieszablonowego myslenia

gdy już co zrobiłeś?

:D :D :D też mnie zakuło w oczy

ad. merytorycznej części:

Spoiler

Napisane przez tynsomalf

-gdy sie stakuje preflop a bylem nabudowany do 300bb to zeby nie przezywac za bardzo, nie wyjsc z zone, zamykam oczy na czas wykladania kart wspolnych, otwieram gdy jest juz powszystkim i widze tylko zmiane mojego stacka

-podczas rutyny startowej od samego poczatku puszczam odglosy lasu tropikalnego spiew ptakow na 1 planie swietnie na mnie dziala

ad. "oczu szeroko zamkniętych." W sofcie P* mozesz ukryc karty villaina na czas wykladania kart.( W innych pewnie też, ale nie dam sobie nic za to obciąć)
Zastanów się co leży u podstaw tego, że w ogóle tak się dzieje i że tak to na Ciebie działa, bo z tego co opisujesz to nie jest przyjemne odczucie. Jak nic z tym mniej, lub bardziej świadomie nie zrobisz, to wątpliwym jest to, że "samo przejdzie".

ad. "odgłosów przyrody" za każdym razem jak słyszę o słuchaniu odgłosów przyrody do czegokolwiek, to mam głupawy uśmieszek na twarzy, bo kiedyś Jaś Fasola poszedł na spacer do lasu, wyciągnął na miejscu walkmana i spacerował sobie słuchając na słuchawkach taśmy z nagranymi odgłosami przyrody. :):):) Każdemu pomaga co innego.

ad. afirmacji

"- jestem zrelaxowany bo mam przewage nad przeciwnikami" brzmi trochę jak "jeżeli przestaje czuć przewagę, to przestaję być zrelaksowany" warto się zastanowić, czy troszkę tego nie zmienić, bo może przynosić odwrotne od pożądanych efekty.

To tyle. Powodzenia. :)

Odpowiedz
Cytat

dziekuje za feedback. co do odglosow przyrody mozesz sam sprawdzic u mnie leci cala sesje.

Odpowiedz
Cytat
davidiv

W dzisiejszym, premierowym odcinku „Pułapek Umysłu” przyjrzyjmy się, jak nasz umysł ocenia ryzyko i dlaczego, choć jest to genetycznie uwarunkowane, nie zawsze podejmuje logiczne decyzje. Więcej ciekawostek na temat pracy mózgu już o 22:00 na National Geographic Channel.

Może być ciekawe.

Odpowiedz
Cytat