Skip to forum
Złapałeś bad beata ...

Notifications
Clear all

Złapałeś bad beata i chcesz sobie trochę ponarzekać? No to zapraszamy!!!

5,614 Posts
1035 Users
3301 Reactions
421.6 K Views
RobertByku2

Napisane przez chandlerr12
I standardowo wyp8erdolony jak szmata
AKs po 4 becie < A9 i rownoczesnie na drugim stole kurwa JJ < AK.... Jakie eo kurwy trzeba mi3c pierdolone szczescie zeby takich rak ciagle nie przegrywac. Turnieje wygrywaja jak wudac najwieksze kurwy ktore maja pierdolonego farta, a potem na forum pokerowym pierdoloa swoje madrosci jak to nie trzeba grac, przy czym bez pierdolonego farta chuja by wygrywali

Poker Ci w życiu nie służy chyba :D

Reply
chandlerr12

A tam na koniec jeszcze se wrzuce ostatnie rozdanie bo jak zwykle z brazylijska kurwa wygrac sie nie da. Pomijam goscia z jj bo to on mial pecha, ale kurwa trafiajac na flopie drawa eo koloru przepi3rdala sie z innym kolorem 5o jest szczyt skurwysynstwa. Ile outow? Nie dość ze T5 vs 65 to goscia ratowala tylko 4 badz 6. 7 razy, specjalni3 dzis liczyłem, miwlem drawa do koloru. Nie spadl ani raz. W pierwszym turnieju mialem strita na flopie i oczywiscie przegrałem z flushem. Ostatni turniej zwienczyl dzieła.

Mogliby te ruskie kurwy zablokowac na kazdym pokerromie i orzy okazj8 j3banych brazylijczykow

Reply
chandlerr12

@RobertByku2, nic a nic, nienawidze przegrywac, a co dopiero w takim stylu. Wczoraj mialem reke KTs, na flopie 38T gosc odbil, spadla 4, poszedl allin, sprawdzilem, pokazal JJ. I takie cos potrafie zrozumiec i sie pogodzic, bo ladnie to rozegral, bylem girszy, koniec.

Ale kurwa KK vs 88 gdzie po 3 becie gosc wchodzi, sprawdza i ma tylko 1 karte ktora moze mu spasc na riverze i spada, albo gosc ktory po 4 becie allin wchodzi z A9 i wygrywa z moim AK albo KK i gosc wchodzi za 1/ stacka z 63 i mu spads to mnie dopierdala bo tylko pokazuje jak kurwa chore trzeba miec szczescie, zeby tak8ch rak nie przgrac, jak ja przegrałem...

Reply
jaworek1405

z KTs powinieneś się złożyć do allina na turnie. Jego allin wygląda mocno nawet. Strita też powinieneś foldować jak leżał kolor na stole. Zacznij czytać jakieś artykuły o strategii, prawie w ogóle nie rozumiesz podstaw tej gry. Kto nigdy nie połamał przeciwnikowi pocketa mając 20% pre flop niech rzuci kamieniem. Nie bierzcie ludzie na serio tego co pisze Chandler o tych rozdaniach. Macie wybór słuchać Chandlera, a macie wybór przyjść do grupy na discordzie do Chestera, gdzie kilka osób regularnie wygrywa po ok 1k$$$. Przyjdzcie i zapytajcie co robicie źle, Chester i inni chłopacy Wam wytłumaczą jak kulturalnie po prosicie. Ja przyszedłem do grupy Chestera, wstawiałem rozdania, grzecznie prosiłem o rady i ciężko pracowałem nad sobą i nad grą, i też już coś osiągnąłem. Wybór należy do Was. Prawie każdy pokerzysta pyta czasami innych pokerzystów o rady, bo każdy czasami popełnia błędy w tą grę. Limitless też czasami popełni jakiś błąd, ale wyciąga wnioski i idzie do przodu.

Reply
jaworek1405

https://www.cardschat.com/replayer/624YlaBMv Chandler patrz i się ucz jak się gra w pokera, bo może nie widziałeś mojego rozdania z turnieju za 55$. Jak zaczynałem grać w pokera to zawsze sprawdzałem takie zagrania z AA i prawie zawsze przegrywałem. W końcu doszedłem do wniosku, że trzeba foldować AA i inne overpary na stole ze stritem, bo tracę tylko hajs. Przeciwnik tam mnie czasami bedzie blefował, ale nie dużo ma tam blefów. W 80% przypadków będzie miał strita, dwie pary i czasami sety. On mnie tu praktycznie miażdży na tym stole. Rozumiesz? 80% czasu będziesz przegrywał kupę żetonów tutaj jeśli będziesz sprawdzał.

Reply
chandlerr12

I oczywiscie kurwa ja to mam jebane szczescie....
Turniej 12$ bounty
450 left, od 440 jest kasa, ja mam 4 BB. Jestem na D, wszyuscy fold, gosc przede mna podbija o 2 BB, no to kurwa co mam zrobic? Fold? Doczlapac do wygranych i od razu odpasc? 5 minut wczesniej dokladnie o takiej sytuacji jaka teraz mi sie trafila myslalem. Co zrobie jak dostane AK? Nie no kurwa nie dostanę...no i dostalem... no i poszedlem all in gosc sprawdzil... pokazal 77... na flopi QQJ.... JAKIE JEST KURWA PRAWDOPODOBIENSTWO POMIEDZY TYM ZE:

1) moze mi spasc: TTTT, JJJ, AAA,KKK...to jest 13 outow ?
2)przeciwnikowi moze spasc tylko 8...tj 1 out?

I jak myslicie w ktorej sytuacji powyzej komus spadnie?

To jest kurwa niewiarygodne. Oczywiscie ze AK vs 77 to nie jest tak ze sie zawsze wygrywa, ale w takim pierdolonym momencie, na takim flopie mi jak zwykle karta nie spadnie. A nie przepraszam, mi ciagle spada, ale mam kurwa taki blockout ze nie pamietam w ogole swoich wygranych rozdań. Narzekam ze ja wciaz przegrywam, a prawda jest taka ze te sytuacje powyzej to promil, a tak naprawdę to ja ciągle wygrywam, tylko tych co sie wygrywa sie nie pamieta...

Reply
chandlerr12

Napisane przez jaworek1405https://www.cardschat.com/replayer/624YlaBMv Chandler patrz i się ucz jak się gra w pokera, bo może nie widziałeś mojego rozdania z turnieju za 55$. Jak zaczynałem grać w pokera to zawsze sprawdzałem takie zagrania z AA i prawie zawsze przegrywałem.

No gratulacje, spasowales AA na stole z pewnym stritem. Przeciez tu nie trzeba nie wiadomo jakiej wiedzy zeby tak zagrać. Zresztą co ja komus bede mowil jak ktos ma grac.

Podobalo mi sie z poczatku turnieju jak widzialem kiedy jeden koles, podbija sobie preflop o 2 BB i ktos idzie all in i ten pierwszy pokazuje AA, a drugi JJ i wygrywa. Za chwilę znow ten sam gosc podbija o 2 BB ktos all in i ten pokazuje JJ vs AK i wygrywa. No i tak sie fajnie gra. A potem idziesz na forum i widzisz, gość jest PRO. Tylko ponawiam pytanie, co trzeba zrobic zeby przez caly turniej nie odpaść mając takie ręce. Jakie to umiejetnosci trzeba posiadac. Tego jeszcze nie rozgryzlem...

Reply
RogerMorales

Turniej 12$ bounty
450 left, od 440 jest kasa, ja mam 4 BB. Jestem na D, wszyuscy fold, gosc przede mna podbija o 2 BB, no to kurwa co mam zrobic? Fold? Doczlapac do wygranych i od razu odpasc?

Dokladnie tak. 4bb i jestes na btn, wiec izi foldujesz i wchodzisz do kasy zanim bedziesz na bb. To co Ty zagrales to jest ICM suicide, a bez znajomosci ICM w turniejach to sukcesow Ci nie wroze. To jest dzial do wklejania bad beatow, a Ty wrzucasz jak przegrales flipa w sytuacji kiedy to byl oczywisty fold, czyli z bad beatem nie ma to nic wspolngo za to ze spazzem bardzo

Reply

Tu masz parę moich świeżych bad beatów. Tak one klasycznie powinny wyglądać.

PokerStars - $2 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 152.1 BB
SB: 146.38 BB
BB: 105 BB
UTG: 146.76 BB
Hero (MP): 193.61 BB
CO: 68 BB

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has 9:club: 9:spade:

fold, Hero raises to 2.25 BB, fold, fold, fold, BB raises to 11.1 BB, Hero calls 8.85 BB

Flop: (22.7 BB, 2 players) 3:heart: 5:heart: 9:diamond:
BB checks, Hero bets 10.79 BB, BB raises to 37.75 BB, Hero raises to 182.51 BB and is all-in, BB calls 56.15 BB and is all-in

Turn: (210.49 BB, 2 players) J:spade:

River: (210.49 BB, 2 players) A:diamond:

BB shows A:spade: A:heart: (Three of a Kind, Aces)
(Pre 81%, Flop 14%, Turn 5%)
Hero shows 9:club: 9:spade: (Three of a Kind, Nines)
(Pre 19%, Flop 86%, Turn 95%)
BB wins 209.12 BB

PokerStars - $2 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 177.85 BB
SB: 104.43 BB
BB: 114.12 BB
UTG: 122.14 BB
Hero (MP): 103.63 BB
CO: 121.62 BB

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has K:club: K:heart:

fold, Hero raises to 2.25 BB, fold, fold, SB raises to 9.22 BB, BB raises to 22 BB, Hero calls 19.75 BB, SB raises to 104.43 BB and is all-in, BB raises to 114.12 BB and is all-in, Hero calls 81.63 BB and is all-in

Flop: (312.48 BB, 3 players) A:club: 5:diamond: 7:spade:

Turn: (312.48 BB, 3 players) 8:heart:

River: (312.48 BB, 3 players) 6:diamond:

Players agreed to run it twice.

Flop #2: (312.48 BB, 3 players) Q:club: 7:heart: 3:diamond:

Turn #2: (312.48 BB, 3 players) 2:club:

River #2: (312.48 BB, 3 players) 9:spade:

SB shows A:spade: K:spade: (One Pair, Aces)

Board #1 Main Pot [310.89 BB]: (Pre 29%, Flop 87%, Turn 93%)
Board #1 Side Pot#1 [1.59 BB]: (Pre 46%, Flop 92%, Turn 95%)
Board #1 Main Pot [310.89 BB]: (Pre 29%, Flop 87%, Turn 93%) (High Card, Ace)

Board #2 Main Pot [310.89 BB]: (Pre 25%, Flop 2%, Turn 0%)
Board #1 Side Pot [1.59 BB]: (Pre 46%, Flop 92%, Turn 95%) (High Card, Ace)

Board #2 Side Pot [1.59 BB]: (Pre 44%, Flop 2%, Turn 0%)

BB shows Q:diamond: Q:heart: (One Pair, Queens)

Board #1 Main Pot [310.89 BB]: (Pre 18%, Flop 8%, Turn 5%)
Board #1 Side Pot#1 [1.59 BB]: (Pre 54%, Flop 8%, Turn 5%)
Board #1 Main Pot [310.89 BB]: (Pre 18%, Flop 8%, Turn 5%) (Three of a Kind, Queens)

Board #2 Main Pot [310.89 BB]: (Pre 19%, Flop 93%, Turn 97%)
Board #1 Side Pot [1.59 BB]: (Pre 54%, Flop 8%, Turn 5%) (Three of a Kind, Queens)

Board #2 Side Pot [1.59 BB]: (Pre 56%, Flop 98%, Turn 100%)

Hero shows K:club: K:heart: (One Pair, Kings)

Board #1 Main Pot [310.89 BB]: (Pre 53%, Flop 4%, Turn 2%)
Board #1 Main Pot [310.89 BB]: (Pre 53%, Flop 4%, Turn 2%) (One Pair, Kings)

Board #2 Main Pot [310.89 BB]: (Pre 56%, Flop 5%, Turn 3%)

SB wins 155.56 BB
BB wins 155.55 BB

Edit: Jeśli to durgie nie jest przejrzyste, to najprościej mówiąc wsunęliśmy all in we trzech, ja KK, koleś AKs i drugi QQ. Było Run it Twice. Za pierwszym razem spadł A, za drugim Q, czyli ludziska podzielili się pulą pól na pół, a ja zostałem z pustymi rękoma i wyrazem niedowierzania na twarzy, myśląc sobie... "jak to kurwa? znowu?"

Reply
chandlerr12

https://gg.gl/6pb59 (ze specjalna dedykacja dla jaworka)
https://gg.gl/14cpk
https://gg.gl/r4zhh

JA pierdole to jest chore, dzien w dzien to samo. Kurwa jak wygrywam jakakolwiek reke to widzę za oknem latające jednorozce biją brawo. Ile mozna...

Reply
chandlerr12

Napisane przez RogerMorales

Turniej 12$ bounty
450 left, od 440 jest kasa, ja mam 4 BB. Jestem na D, wszyuscy fold, gosc przede mna podbija o 2 BB, no to kurwa co mam zrobic? Fold? Doczlapac do wygranych i od razu odpasc?

Dokladnie tak. 4bb i jestes na btn, wiec izi foldujesz i wchodzisz do kasy zanim bedziesz na bb. To co Ty zagrales to jest ICM suicide, a bez znajomosci ICM w turniejach to sukcesow Ci nie wroze. To jest dzial do wklejania bad beatow, a Ty wrzucasz jak przegrales flipa w sytuacji kiedy to byl oczywisty fold, czyli z bad beatem nie ma to nic wspolngo za to ze spazzem bardzo

W porzadku. Tylko nikt tu zadnych bad beatow nie wrzuca, więc co ma wątek umierać.
A co do ręki to mowię, ciezko mi było podjac decyzję. Tutaj akurat dlugo sie zastanawialem i sytuacja wyglada tak: jakbym wygral, zagranie byłoby ok, kazdy biłby brawo, a kelner lałby szampana. A ze przegralem, to oczywiscie decyzja zle podjęta. Ale to jest standard na tym forum, bo juz nie raz widzialem jak ktos zagral totalne gowno, ale szacun, bo wygrał....

Tym niemniej pewnie z dwie rece przed tą, jeden koles ktory mial tez podobna ilosc wygral majac KJ z J9 i jakąs parką. Czy on zagral zle? Mial mniejsze szanse, 2 przeciwnikow, no ale coz wygrywa ten kto ma wiekszą wiedzę w przewidywaniu przyszlosci.

https://gg.gl/ljv9b
No, w koncu moja kolej!

No i tak caly czas.
https://gg.gl/qfhg8
Kolejne AK przepierdolone.
Wczesniej mialem AK kier, podbilem 3bet ktos sprawdzil i na stole 345 trefl....

Dobra, cofam wszystko co napisalem! Wygralem JTs vs TT. PRzegralem wczesniej 50 flipow pod rząd, ale wygralem jedną, więc już jest ok.

Reply
chandlerr12

Nic mnie tak nie wkurwia jak pozna faza turnieju, jestem na BB, potem SB, ktos odpada, przenosza mnie do nowego stolu i znow jestem na BB.

Reply
chandlerr12

I standardowo...

Dalo sie to inaczej rozegrać?

W takich momentach po prostu zastanawiam sie co siedzi w tych ich pierdolonych ruskich jebanych głowach. Ręka wczesniej przepierdolila ruska szmata ze mną, gosc preflop z najchujowszej pozycji podbija 89o, ja wsuwam allin z AKs i gosc PRAWIDŁOWO dostaje wpierdol, bo jest jebanym kretynem. Nastepna reka, sprawdza za 1/5 swojego stacka z Q9s, bo jest pierdoloną ruską kurwą. I co w tym momencie musi się dziać w tym jego pierdolonym łbie? Co taka kurwa, jebana ameba, sobie w tej sytuacji myśli. Czy ten jebany kacap w ogole mysli? Czy to jest na zasadzie jestem kurwa pierdolną kurwą, mam 1mln zetonow, bo podejmuje kretynskie decyzje, ale za mną stoi pierdolona chinska aplikacja, ktora dopuszcza te pierdolone kurwy do gry. Jezu, czy ja zawsze muszę odpadać w tak pierdolony jebany sposob z takimi skurwielami...

Reply
lubiemieso

Nie postawiłeś znaku zapytania w zdaniu "Co taka kurwa, jebana ameba, sobie w tej sytuacji myśli" oraz "Czy to jest na zasadzie jestem kurwa pierdolną kurwą, mam 1mln zetonow, bo podejmuje kretynskie decyzje, ale za mną stoi pierdolona chinska aplikacja, ktora dopuszcza te pierdolone kurwy do gry", a także "Jezu, czy ja zawsze muszę odpadać w tak pierdolony jebany sposob z takimi skurwielami...".

Ale rozumiem to, pisząc posta byłeś zdenerwowany, być może nawet przegrywając tego spota zaklnąłeś głośno budząc rodziców, którzy wypomnieli Ci przy okazji nieposprzątany pokój i stertę zapaskudzonych majtek, którymi miałeś zająć się już dawno. To się zdarza kiedy w pogoni za marzeniem bycia kolejnym limitlessem znowu zderzasz się ze ścianą ruskich lamusów i jedyne co ci pozostaje to zostać gwiazdą działu "złapałeś bad beata..." i poprawić sprawdzian z przyrki.

Pozdrawiam i czekam na więcej.

Reply
chandlerr12

Napisane przez lubiewdupe

Ale rozumiem to, pisząc posta byłeś zdenerwowany, być może nawet przegrywając tego spota zaklnąłeś głośno budząc rodziców, którzy wypomnieli Ci przy okazji nieposprzątany pokój i stertę zapaskudzonych majtek, którymi miałeś zająć się już dawno. To się zdarza kiedy w pogoni za marzeniem bycia kolejnym limitlessem znowu zderzasz się ze ścianą ruskich lamusów i jedyne co ci pozostaje to zostać gwiazdą działu "złapałeś bad beata..." i poprawić sprawdzian z przyrki.

Ale Ty musisz byc zajebisty, swietny tekst, czuje jakbym dostał bad beata w zyciu od ruska.

Reply
FulHaus

Ja z siódemkami to bym wolał zobaczyć w miarę tanio flopa, zamiast jako pierwszy inicjować all-ina.

Reply
szugamiszcz

Nie przejmuj się Chandler, MTT to strasznie wariancyjne gówno. Fajnie że coś wrzucasz, z fartem :f_thumbsup:

Reply
chandlerr12

Napisane przez FulHaus

Ja z siódemkami to bym wolał zobaczyć w miarę tanio flopa, zamiast jako pierwszy inicjować all-ina.

No ale wlasnie. Jestem na D, wszyscy za mną fold, mam 10BB, podbilbym o 2 na kolesia ktory jest praktycznie chip leaderem, to na pewno jest sens? Cos takiego moglbym zrobic majac monstera.
W dodatku tutaj gosc na SB od razu wsunalby allina za 5BB, a ten z BB na bank poszedlby allin...wtedy pewnie bym spasował, więc to mogloby miec sens. Choc nie wiem czy bym spasowal, bo zaraz by mnie ante zjadlo o i tak naprawdę ciężko z tego zrobić coś dobrego. Choć może masz rację. Tylko tego nie moglem przewidziec. Ja tu liczylem ze obaj spasują i ukradnę żetony, ewentualnie obaj sprawdzą z jakims slabym Ax i ich rozjebię, no ale cóż nie zawsze się udaje.

Reply
chmura87

Jak patrzę na te żale, to cieszę się że zaakceptowałem to co się dzieję podczas gry. Gra w pokera jest wtedy o wiele przyjemniejsza. Pozdro 5

Reply

Tak wygląda prawdziwy downswing:

Niech jeszcze raz ktoś spróbuje narzekać, że jego asy zostały złamane. Ja dostaję wpierdol od 150k rąk, a jestem jednym z lepszych graczy na nl50.

Reply